Tillbaka


Har precis pressat ner locket på resväskan, det gick faktiskt och jag fick med mig allt. Det känns lite konstigt jag trodde inet att det skulle gå. Å andra sidan väger den ett ton så det kan bli spännande imorgon på tåget. Det känns konstigt att åka tillbaka och en stor del av mig vill stanna kvar här där allt är tryggt och där jag har mina vänner. Men någon gång måste man bli vuxen och att skjuta upp det kommer inte göra det lättare. Men jag önskar ändå att jag kunde stanna här. Okej, en liten del av mig vill tillbaka till S. för trots allt så älskar jag att plugga ikk och att träffa alla underbara människor. Det är tur att jag har en massa planer ända fram till jul nästan så jag kommer definitivt inte vara fast i vildmarken även om mycket tid kommer spenderas med. Det jag har att se fram mot är besök av min syster och mina vänner, en tripp till Örebro för en lasse konsert och så kanske en sväng förbi Gävle lite längre fram vem vet. Tillbaka hit funderar jag på att åka men allt känns så stressigt och långt men jag vet inte hur länge jag kan klara av utan mop :). Jag är nervös inför imorgon fast jag inte borde eller så är det precis det jag borde jag vet inte. Men jag ska i alla fall åka tillbaka imorgon, tillbaka norrut.

Puss Sofia

Idag


Ny morgon, ny dag och solen skiner fast det är ruggigt kallt. Sista dagen här faktiskt imorgon åker jag tillbaka norrut. Det har varit jättekul att vara hemma och jag önskar att jag hade stanna lite läbgre men samtidigt känns det skönt att komma tillbaka dit upp(tror jag i alla fall).

Idag ska jag:

Packa (hjälp hur ska jag få ner allt???)
Träffa Annie, Karin och Jessica (hmm bjuda på något?)
Skriva klart pm:et (jag satsar mot det i alla fall)

Det var nog allt men jag tror att det kommar ta upp mesta tiden av den här dagen. Och förresten fick vi veta att vi slutar för jul den 18 men på fredagar går det inte ett enda vettigt tåg från L. Det är så typiskt.

Nu ska jag sätta mig och läsa lite Steans (alla inbladade vet hur kul jag kommer att ha).

Puss Sofia

Helt ok


Morgon igen, solen skiner ute och det känns som det kunde ha bllivit en toppendag om det inte vore för detta pm. Jag har skrivit 9 sidor (hjälp det kommer att bli för långt) och har inte börjat på reflektionen än. Dessutom tas nästan all plats upp av fotnoter, det måste vara det mest onödiga som finns i hela världen. För övrigt är de dem jag ska skriva nu. Önksa mig lycka till det kan behövas.

Annars tänkte jag se om jag kan få tag på mina vänner idag så att vi kan ses innan jag åker tillbaka norrut igen. Jag är onekligen ganska nervös över att åka tillbaka men det ska nog gå bra hoppas jag. Julia åker till Australien idag, fattar inte hur de vågar jag var skräckslagen för att flytta 80 mil (och att komma hem är inte så svårt) emn andra sidan jorden. Det är långt. All lycka till dem :)

Puss Sofia

Beröm


Nu har jag suttit här och skrivit på mitt pm i två timmar och jag är nästan klar med det första utkastet. Jag har skrivit åtta sidor och det enda som egentligen saknas är en reflektion. Jag är faktiskt riktigt stolt över mig själv. Men jag är väldigt osäker på upplägget och jag vet inte om det blir bra så som jag har valt att ha det nu. Men det upptäcker jag förhoppningsvis när jag läser igenom det. Nu ska jag ha break från skrivandet i några timmar, jag måste få tag på Julia och tänkte jag köpa jeansleggins. Sedan är det tillbaka till skrivandet om jag vill kunna träffa mina kompisar något mer innan jag åket tillbaka till S.

Puss Sofia


haha den här bilden äger, våra tårtor från nollningen :D

Lördag 26/9


Tillbaka från Överby där jag gjorde en del shopping. Jag köpte en kjol, en skjorta, en pylamas, en kofta och ett fodral till min ipod. Jag tittade på ett par stövlar på skopunkten också men jag tror inte jag ska köpa dem för jag har trots allt ganska många par stövlar, dock inga med lite högre klack. Men vi får se jag har ju några dagar på mig att bestämma mig. På tal om skor så upptäckte jag att mitt favorit par med svarta sneakers har spruckit under (jag som ahr klagat i flera väckor på att de tar in vatten så himla lätt), jag blev riktigt sur jag har bara haft dem i ett halvår.
Dessutom köpte jag (mamma betalade, hon är verkligen en ängel) en tjock dunjacka, en fleecetröja i en snygg röd nyans och ett par rejäla vinterkängor. Nu känner jag mig lite mer redo för den norrländska vintern. :)

Om en timme ska jag iväg till Agnes och Julias avskedsparty, det ska bli kul att träffa dem igen.

Pluggandet går faktisk helt okej, jag har skrivit ner allt som ska vara med i punktform så nu är det bara att omvandla allt till en text och sätta ut fotnoter. :)

Puss Sofia

Tur


Jag har verkligen tur som har sådana helt underbara vänner. jag är verkligen lyckligt lottad. Idag var jag, Jessica och Annie hemma hos Karin och pratade och drack te och åt muffins med hallon. Det var det bästa jag gjort på länge och det var kul att höra hur det var med alla och höra allt skvaller ;). Vi ska ses imorgon igen på Julias avskedsfest, det ska bli kul att träffa henne igen och jag hoppas att de får det bra i Austarlien, trots alla sandstormar. Nej det ska nog gå bra. :) Haha nej nu ska jag sätta mig och titta lite på tv, det är en lyx jag inte har (än).

Imorgon blir det shopping och idag kom studiepengarna (gäller bara att inte göra slut på allt jag måste faktiskt betala räkningarna).

Puss Sofia

Vänner :D


Jessica ska hämta mig om 20 minuter och så ska vi åka till Karin. Det ska bli så kul att träffa alla igen. Det har visserligen bara gått en månad men det känns så himla skönt att bara få träffa alla och sitta och prata. i övrigt gick tågresan bra men vi var 1,5 timme försenade och det var skumt att sova på tåget. Så bra som jag sov i natt i min säng så bra har jag inte sovit på över en månad det var så skönt.

Pm:et går ok men jag har ångrat att jag valde flernivåanalysen typ 100 gånger men jag orkar inte byta. Det ska nog gå bra och det känns som om jag blir klar i tid.

Nu måste jag diska.

Puss Sofia

Hittade den här bilden idag, de var underbara Annie :D

?


Detta inlägget känns konstigt att skriva och jag vet inte riktigt om jag kan sätta ord på mina känslor på rätt sätt. Just nu har jag en stor klump i magen. Det borde jag inte ha eftersom jag har sett fram mot att åka hem väldigt länge. Eller har jag det? Jag vet inte riktigt. Det känns som att jag kommer åka till ett ställe som jag vill kalla hem fast det är inte mitt hem längre. Mitt liv finns här, mitt i Norrland. vad kommer vänta mig när jag kommer hem? Ett tomt rum, det är inte vad jag vill åka tillbaka till men samtidigt finns min familj där och mina vänner. Dem saknar jag så jag håller på att bli tokig. Det kan jag erkänna.
Jag kan inte heller säga att här när jag sitter i mitt orangea kök att det är hem. För här är allt ovant och främmande. Men det bli mer mitt hem för varje dag som går och jag vet inte riktigt om det är bra eller dåligt och jag vet inte om det är vad jag vill heller. Men för varje dag som går så känns det lite bättre här (och jag måste erkänna att det var jobbigt i början, jag kan inte sätta ord på hur jag kände då i alla fall inte i bloggen. Att flytta var det värsta jag gjort och den första veckan var en mardröm det är allt jag kan säga. Kankse kommer jag skriva om det längre fram när jag har accepterat det som hände och känner mig okej med det). Att stanna här kändes ändå inte som ett alternativ för jag har insett att jag hatar att vara ensam. Och nu är det tomt hät kan jag lova. Alla har åkt utom jag då som har ett antal timmar kvar innan jag kan gå till stationen, nackdelen med nattåg alltså. Nu känns det som om jag har kommit från ämnet en hel del. Jag åker hem men inte hem och jäg är rädd och osäker och det känns konstigt.

Men jag saknar er alla oerhört mycket, vi ses snart.

Puss Sofia

På begäran


Köket så som det ser ut i min vackra lägenhet. :D


Tittar för övrigt på True Blood, har inte riktigt fattat grejen men eftersom jag gillar svtplay så lär jag fortsätta se tills jag älskar den serien. :D

Puss Sofia

Snart


Snart så åker jag hem, jag måste bara vara här hela dagen idag, tåget går sent ikväll och det är rätt dött här måste jag erkänna. Alla har eller är på väg att åka hem. Tove åkte nyss så jag har hela lägenheten för mig själv hela dagen. Det känns bara konstigt tycker jag. Men jag får väk njuta lite också :). Har varit i skolan för handledning på pm:et och det tog bara en kvart men det som JanE sa var bra, jag har det mesta klart för mig nu. Det är bara att börja med andra ord. Senare. Kankse.

Det blir nog bra. På väg hem från skolan tog jag lite kort ut från bron över stan, tänkte att ni kunde få se hur det ser ut en vacker höstdag (det var hemskt kallt och det är bara september).


Utsikt över älven och stan


Älven och sjukhsuet

 
Bron till och från skolan

Detta är för övrigt dagens schema:
Handledning - klart
Städa - pågår
Packa - pågår
Plugga - jaa vi får väl se senare ;)

Puss Sofia

ps kolla inlägget svampskogen och jämför svampen nu när den är nästan färdigtorkad

Engagemang


Engagemang var det som genomsyrade hela förra inlägget, jag känner att det genomsyrar mig också. Efter FN-mötet var jag verkligen entusiastisk, det ska bli jättekul att engagera sig i det här. De har en gren som röj-en-mina och det verkar vara ett intressant projekt och framför allt viktigt. De har kurser som man kan åka på och så organiserar de olika saker som erfarenhetskvällar. Jag känner att det är nu som vi har chansen att göra saker (och så sitter jag fast här i tre år :D). Det känns ändå som att den här utbildningen är bra och att det för mig närmare det jag vill göra. Dessutom kan jag ju alltid studera utomlands i termin 5, spännande spännande. Förresten så har jag och Jessica lagt Lasse i Sundsvall åt sidan eftersom vi inte kunde ta oss tillbaka till Sollefteå efterår men vi har bestämt att vi ska gå i Örebro istället. Då får vi bo hos ängeln Fatma, tur att ens vänner börjar söka sig utåt, snart har man en person i varje stad (och land).

Var på grannfika hos Helene, Jennifer och Fjälle för en stund sedan, mysigt och jättegod hallonpaj med vaniljvisp. Det är verkligen de små sakerna som gör dagarna.

Puss Sofia

Avbrott


Här uppe försöker vi skaffa oss avbrott från allt vad pluggande heter med så många aktiviter som möjligt, gärna sådana som ser bra ut på cv:t också. Ikväll ska vi iväg för ett möte med den lokala FN-föreningen som nästan uteslutande hålls uppe av IKK. Det ska bli jätekul och jag funderar verkligen på att engagera mig i npgon sådan förening. Det är jättebar för våra cv eftersom det är inom detta område vi kommer att arbeta. Övriga distraktioner som har dykt upp hitills är träning (på golds) och så ska kanske Fanny och Tove starta ett vollybollag, det är en bra idé tycker jag. Vollyboll måste vara en av de roligaste bollsporterna som finns. Det finns även en Röda korset förening här och så kan man alltid satsa på att bli invald i SOS. Det finns verkligen massor att göra. :D

Förresten Annie, kanske ska satsa på att wwoof:a någon sommar? Det vore jättekul och jag är verkligen på den idén. Annars att bara ge oss ut och resa skulle vara jättekul. Jag har blivit så inspirerad av alla här, speciellt Sydamerika låter lockande. Eller volontärarbete kanske? Någon? Och läsa språk vill jag göra. jag vill lära mig prata flytande franska och jag vill lära mig prata spanska också. Gud, förut hade jag inte en enda plan och nu har jag inte tid att genomföra allihopa (inte pengar heller men det löser sig).

Så folk hemma jag antar att det bara är att vidga sina vyer lite och satsa för ni kan inte bli kvar där ni är tycker jag. Nästa sommar har vi alla möjligheter... alla förslag motages gärna utanför detta lands gränser (jag vill ju inte göra allt själv ;))

Nej nu ska jag som sagt var iväg på FN-mötet för lite mer inspiration.

Puss Sofia

FOKS A, teorier och begrepp


Idag har varit en blandad dag, en dag  med både plugg och avkoppling. Men det är lugnet fö stormen, det vet jag. Imorgon är det sista seminariet och sedan börjar allvaret. En hel uppsats 8-10 sidor om första eller andra världskriget, jag tror jag ska ta andra världskriget. Det är lätt tänker ni, ja det är lätt. Men vi ska välja ett perspektiv jag väljer just nu mellan realismen och Nyes flernivå analys till att förklara hela kriget med. Det lär bli en utmaning. Dessutom ska det skrivas enligt JanEs detaljerde beskrivning, värst blir det med fotnoterna. Är det någon som fattar exakt när de ska användas? Jag trodde jag hade koll men jag vet inte, dessutom ska det göras antingen efter Harvard eller Oxfordmodell. Jag menar herregud räcker det inte med att det finns ett sätt. Jag försöker låta bli att tänka på det men imorgon lär det springa ikapp en för då måste jag börja, vi har trots allt bara fram tills nästa fredag på oss. Sedan är denna första kurs slut och vi har gjort en fjärdedel av FOKS A.

Nu är det sovdags för annars blir jag nog aldrig av med förkylningen.

Godnatt
Sofia

Ingen röst


När jag vaknade för någon timme sedan hade jag verkligen ingen röst och halsen värker så jag blir tokig. Men förhoppningsvis blir det bättre snart. Tove måste ha tyckt att jag var väldigt otrevlig imorse när jag inte svarade fast hon pratde med mig. Jag hatar att vara förkyld när det sätter sig på halsen. Så ett litet tips till folk ring mig inte förän i eftermiddag.

Nu ska jag plugga (det behöver man inte rösten till i alla fall).

Puss Sofia

Storstad


Ja så var man tillbaka i den lilla staden litt ute i ingenstans, som Fannys kompis hade sagt när de pratade om avstånd. Här är allt nära utom en stad. Det är verkligen så det tar över en timme att ta sig antingen till Ö-vik eller till Härnösand om du får tag på en direktbuss som går ca 1 gång om dagen åt ena hållet. Det är underbart.

Jag måste erkänna att fascinationen på bussen var stor när vi rullade genom Ö-vik i fredags och såg trafikljus och affärer för första gången på veckor. Den blev allt större när vi gick på stan på eftermiddagen i Umeå. Man var helt chockad. Det som ändå var bäst var att det fanns folk, massoor av folk inte bara en var hundrade meter.

På fredagen var vi på fyra korta förläsningar innan det blev stan. De var riktigt intressanta speciellt dem om relationerna mellan Norden och Ryssland. Vi fick bo på hotell så det var trevligt måste jag erkänna. Men jag och Tove blev ihopplacerade att dela rum, jag menar hur lyckas man. Hennes efternamn börjar på W och mitt på L ingen logik. Vi delar ju lägenhet i vanliga fall. Herregud alltså. Inte för att vi var på hotellet direkt men ändå.

Middagen på kvällen blev trevlig med Fanny, Tove, Sandra, Sofie, Helge, Sabine och Viktor på en mysig resturang innan vi hade lite tjejkväll på hotellet sär vi bland annat tittade på film på 5:an, den kanalen finns ju som sagt var inte här.

Hotellfrukosten var mycket bra måste jag erkänna (väldigt gott Anna :D).

Mer shopping, jag köpte bara rättvisemärkt choklad men ändå, och sedan till Pax Nordica, som i år handlade om säkerhet och fred ur ett nordiskt perspektiv. Det var verkligen intressanta föreläsningar och jag har lärt mig så mycket och så har vi ju sett kronprinssesan.

Resan tillbaka hit var riktigt seg och inte blev det bättre av att jag har väldigt int i halsen. Mamma ska ringa snart det kan bli väldigt intressant, får se om jag får ur mig något. Imorse kunde jag knappt prata.

Imorgon är det pluggdag (IGEN, vi gör inget annat här, det finns inget annat att göra heller för den delen).

Puss Sofia

Pax Nordica


Nu ska vi vara vuxna imorgon och åka på vetenskapskonferans om fred och konflikter i Umeå. Det ska bli spännande och vi ska vara borta i två dagar så vi får bo på hotell. Det ska bli kul att komma till Umeå eftersom vi ändå är knutna till Umeå Universitet och vi ska ju faktiskt plugga vårt tredje år där. Det ska bli jättekul att få se staden och kanske hinner man med lite shopping, det vore kul för utbudet här är inte så stort direkt. Men eftersom det tar ca 3 timmar eller något sådant till Umeå ska vi åka klockan halv åtta imorgon, usch. Jag måste gå upp klockan sex, så tidigt har jag inte gått upp sen jag kom hit. Det ska bli skönt med ett avbrott i alla studier, för sådant blir det mycket. Snart måste jag gå och lägga mig om jag ska ta mig upp imorgon. En rapport från Pax Nordica kommer på söndag. Förresten kommer kronprinsessan dit och talar, kul va? :D

Puss Sofia

Genusperspektiv på humanitära insatser


Ja det är vad vi förväntas skriva ett pm om till på måndag (förutom första världskriget pm:et), det ska innehålla två argument mot och två argument för. För att lösa denna uppgiften har vi haft en timmes föreläsning om genus. Jag visste inget om genus innan och känner mig inte speciellt mycket klokare måste jag erkänna. Dessutom är kurslitteraturen värdelös. Gender and international relations av Jill Steans. Jag har läst sju kapitel, de som skulle läsas, över 100 sidor på svårbegriplig engelska och inte ett ord om humaitära insatser. Jag ville verkligen bara slänga ut boken genom fönstret. Tack och lov för google.

Idag har jag i alla fall suttit på biblioteket med Sandra och Elin och pluggat. Det var bra, fick mycket mer gjort än om jag varit hemma. Sedan gick vi till Golds för de hade prova på för IKK. Vi gick på en halvtimmes core, det var bra så jag har tecknat ett medlemskort där nu. Bara att börja träna. Fast nu har jag mer ont i halsen men jag har bara mig själv att skylla.

Hemma igen har jag pluggat och lagat mat. Det finns inte så mycket att göra. Ska nog köpa en TV tror jag det kan behövas mot tristessen.

Puss Sofia

Svampskogen


Idag har jag, Tove, Maria och Anna åkt rakt ut mot Långsele och sedan svängt av in på en liten grusväg innan vi gick rakt ut i skogen på jakt efter svamp. Det är verkligen härligt att gå i skogen och man borde definitivt göra det oftare. Anna var den givna svampexperten bland oss och hon nosade upp våra första trattkantareller. Några andra ätliga svampar hittade vi inte. Sedan visade det sig att hon inte äter svamp men det var kul ändå. Det sluatde med att vi hittade en massa trattkantareller och vi kom nog hem med ca 2 liter var. Det är riktigt mycket tycker jag. Vi hade en trevlig stund i skogen som även inkluderade Toves bullar och Annas kokoskakor. Vi tajmade bilfäärden hem med regnet, lite tur ska man allt ha. Svampen tog två timmar att rensa och dela. Nu ska jag bara bestämma om jag ska förvälla den eller torka den. Vad är bäst tror ni?


I min tre liters bunke


De färdig rensade svamparna.

I övrigt har det varit en stressig dag och genusperspektiv är verkligen komplicerat, alla tycker det och ingen har en anning om vad de ska skriva. Inte jag heller. Jag fattar inte boken och jag fattade knappt föreläsningen. Men det ordnar sig nog hoppas jag.

Nu ska jag snart laga te och äta några av mina goda muffins. :)

Puss Sofia

090915


Idag har varit en, ja stressig dag är fel ord men det har varit mycket att göra helt enkelt. För första gången sen jag kom hit var jag tvungen att gå upp tidigt, klockan sju närmare bestämt (Tove va såklart redan upp fast hon inte började förän kavrt över tio, jag blir riktigt imponerad). Det var ruggit kallt när jag cyklade til skolan och hela älvdalen låg i dimma så det såg ut som bron gick över ett vitt ingemansland. Seminariet gick bra fast det var inte speciellt kul. Sedan var det dirket till coop för att köpa tvättmedel och sedan till ica för mat. Hem igen för att städa ugnen (den var lika äcklig som spisen ocg gallret ska vi inte tala om det blev två hinkar svart vatten i badkaret). Sedan skrev jag halva min inlämning om första världskriget innan jag åt lunch. Sedan var det ner i tvättstugan för att tvätta och sedan bakade jag muffins. Mums men nu har jag hela frysen o skafferiet fullt :S få väl se om jag kan äta alla själv. Gav i alla fall bort några till Tove och Sandra. Sedan blev det middag, diskning och dusch och här är jag nu. Ska koppla av med lite svtplay tror jag. Det är den absolut bästa tvn över nätet. Imorgon är det två föreläsningar om gender som gäller, vet inte vad jag ska tro om detta men det är obligatoriskt på alla kurser. Jättekul boken var i alla jättesvår o jag har läst ett halvt kapitel.
Nu ska jag dricka te och äta muffins.

Puss

SofiaBild på mina trippelchokladmuffins, mums.

Nu


Nu kommer de efterlängatde bilder på hur lägenheten ser ut. Eftersom min kamera har gått sönder totalt nu finns det ingen bild på köket, tyvärr, det får ni leva utan eller så får ni komma hit och hälsa på.


Dessutom så måste jag bara tillägga att jag vlev godkänd på det första pm:et vi skrev, Aaaaaaa. Känns så skönt hoppas bara det andra, tredje och fjärde gå lika bra för att inte tala om rapporten. Men det ordnar sig nog. Jag har också gjort rent vår spis idag (bara ovanpå) men den var sjukt smutsig, jag gick lös med svinto, svamp och trasa o vattnet var svart efter tio minuters skrubbande. Men nu är den ren i alla fall så jag kan var astolt över mig själv.
Imorgon är det ugnen som gäller och tvätta, det kan pli intressant.

Puss

Sofia

Hemma


Nu för tiden är hemma ett ord som jag inte vet hur jag ska använda, det känns som att det blir fel hur man än gör. Jag vill väldigt gärna säga att hemma är hemma, 80 mil bort i min stad där min älskade familj och mina underbara vänner bor men på något sätt blir det inte rätt. Att säga att här är hemma känns ännu mer fel trots att det är här som hela mitt liv finns nu. Kanske måste jag bara vänja mig vid tanken på att detta är hemma eller så får jag helt enkelt säga att jag har två "hemma". Mina känslor säger än så länge att min hem finns 80 mil bort men när jag har varit hemma om två veckor kanske jag har en annan syn på det hela. Det ska bli skumt att komma hem, till ett rum som är tomt till en stad som känns väldigt avlägsen. Då kanske jag kommer att inse att detta faktsikt är hemma eller så inser jag ännu mer att det inte är det. Men det får tiden utvisa och det är inget jag kan tala om nu. Det är i alla fall tur att man har en massa nya vänner här som blir som en familj. Det är tur att det blir so små kollektiv här så att man aldrig är ensam. Jag skulle aldrig stått ut ensam i en stor studentstad det inser jag nu så det är nog tur att jag har hamnat rätt. Tror jag. Vi får väl se.

/ Sofia

Dagen efter


Jag är sjukt trött idag och kan inte påstå att saken blir bättre av att jag bor med världen hurtfriskaste människa. Jag kom hem vid 2 i natt o Tove kom efter mig vid halv tre kanske. Ändå är hon på ICA klockan nio på morgonen för att köpa ingredienser så att hon kan baka bullar. Jag förstår inte hur människan fungerar, jag gick upp vid halv elva helt slut. Fast bullarna blev helt underbara specellt de med choklad.

Festen igår var jätterolig mer ska nog inte sägas, Dunkmannen i all ära (vilken fantasi Jimmy).

Nu ska jag gå in till Sandra snart och plugga lite.

/ Sofia

Lördag

Idag sker följande:

Köpa ett diadem på stan
Sortera en stor hög papper på mitt skrivbord
Laga mat
Spela brännboll
Fixa min outfit till ikväll
Paaartyyyy!!!!

/ Sofia

Myggmedel


Nej jag har inget myggmedel och jag erkänner att det hade behövts. jag trodde faktiskt att myggorna skulle vara döda när vi kom hit men det var de som sagt var inte. Jag kan ju också tillägga att de flesta här inte har haft myggmedel men man får nog skaffa sig det till nästa säsong. Det är allt bra tur att vi inte är här på sommaren i alla fall. Nu ska jag ut på stan i detta för tillfället myggfria land.

/ Sofia

Fotboll


Då var det årliga derbyt mellan klasserna avklarat. Jag måste till min sorg erkänna att vi förlorade med 6-3, men vad ska man göra. Vi får skylla på att alla bra spelare i vår klass var skadade eller borta men ett plus till Mika som var fantastisk. Det var verkligen jätteroligt trorts alla knott som tydligen inte dött än. Får se hur många bett man har imorgon då. Sist vi var ute på kvällen kom jag hem med ca 20 myggbett på benen men nu känns det som om de sitter i hårbotten, inget kul. Jag är verkligen trött nu och ska strax gå och lägga mig.

/ Sofia

Vi krossar dem till våren :)

pluggdag


Det är vad  det vart idag, som bekant har vi inga förläsningar på torsdagar och fredagar så då gäller det att skriva inlämningsuppgifterna till seminarierna nästa vecka. Just nu skriver jag en om liberalismen och dagens internationella system och sedan blir det en till om 1:a världskriget och hur man kunde ha förhindrat det. Det är riktigt spännade.

Skälet till att jag sitter hemma och skriver detta beror på att Helge låter mig och Tove låna hans trådlösa internet tills vårat kommer. Det är så snällt av honom.

Om ca 3,5 timmar kommer det årliga fotbollsderbyt mellan klasserna gå av stapeln, ska bli spännande. Ovanstående Helge hade tydligen krossat revbenen på en tjej i derbyt förra året så man kanske får ligga lågt.
Skriver ett inlägg till ikväll om jag överlever.

/ Sofia

torsdag


Detta är en väldigt seg dag och det enda du kan göra är egentligen att plugga (vilket i och för sig är meningen men inte så inspirerande). Alltså finns det inte så mycket att säga om idag.

Man ag kan prata lite om igår istället som var en toppendag bortsett från en iställd föreläsning. Vi hämtades klockan kvart övr tre för lite sightseeing av stan, spännande spännande man lärde sig i alla fall lite nya saker. Sedan bar det av för lite flottåkning. Det var så coolt att paddla nerför älven på en flotte. Vår grupp var snabbast :D. Sedan var det en liten orienterig med frågor som vi skulle klara av och vi var snabbast igen då kan man ju tro att vi skulle vinna men nej då för det gällde att vara närmast idealtiden så vi blev tvåa. Men det var nästan tur det för hade vi vunnit hade vi varit tvungna att uppträda för alla på kvällen. På kvällen var det tacobuffé på ett hotell nere på stan. Riktigt smarrigt.

Nu ska jag åka och handla, ikväll blir det thaikyckling till middag.

Puss

Sofia

Anna


Jag lovade det 13 inlägget till min älskade syster men det har inte blivit så riktigt, du får det här istället. jag skanar dig oerhört mycket men vi ses snart jag lovar.

Älskar dig

Sofia

Äntligen


Det var lite smått irriterande men Sandras mobila bredband fungerade inte i min dator så det blev inget inlägg som utlovat. Det kommer nu istället. Jag har varit hos Boväng och fått inloggning till det trådlösa internet på skolan så här sitter jag nu. Tänkte ge en kort resumé av vad som hänt:

Måndag v.36 förra veckan alltså:
Skolan började klockan halv 4 med registrering och en föreläsning om programmet i allmännhet. Det var jättemånga som inte kom på registreringen men vi är ändå ungefär 36 personer. Det var bara 9 killar så det känns ju lite surt men vad ska man göra. Alla verkar i alla fall väldigt trevliga. På kvällen var det dags för nollningen att dra i gång med grillning på Källsta. Det var kul att träffa alla nya människor men det var hopplöst att lära sig alla namn. Sedan blev vi indelade i faddergrupper, i min grupp var det Helene, Helena, Viktor, Isabelle och Fredrik. Vi träffade tre av våra faddrar Annelie, Jonas och David.

Tisdag:
I skolan hade vi bara en genomgång av lokalerna, det var segt och inte så roligt men nödvändigt. På kvällen var det lekar på Källsta. Man var lite nervös innan eftersom man ändå har hört en massa negativa saker om nollning men det här var mest kul. Det började med att varje faddergrupp fick ett igenkänningstecken, vi fick badmössor och sedan drog lekarna igång. Det var ölfrickning, irish christmas med citronätning, äggkastning, tampongleken och massa mer lekar. Det var jättekul men vi förlorade stort, 9 poäng blev det. de som kom före oss hade 19. men vi svor att komma igen på uppdragen.

Onsdag:
Förtsa föreläsningarna. handlade om positiv och negativ fred och krig. Det är verkligen jätteintresant. På kvällen var det fadderkväll hos Annelie. Vi åt ost och kex och drack vin och pratade. Det var jättetrevligt. Vi fick även uppdragen och det var lite spännande. Det hela slutade med fest där nästan alla i klasserna deltog.

Torsdag:
Uppdragsdag. Vi började dagen med att bestiga Hallstaberget för en vacker utsikt över Sollefteå. Allt dokumenterades med min kamera som det dessvärre har blivit glapp i så den fungerar inte hela tiden. Sedan gick vi till biblioteket och skaffade lånekort och till ungdomsmottagningen och hämtade kondomer. Vi var gatumusikanter och gick med vår bandreroll med reklam för programmet längs storgatan. Vi letade upp Luis Figos brevlåda som inte fanns men det gjorde hans hus. Drt var jättkul och man har verkligen lärt käänna de andra i gruppen.

Fredag:
Vi bjöd Zacke på en riktig frukost. Han blev jätteglad så den ägde riktigt mycket. Sedan bakade vi tårtbotten till tårtorna vi ska göra imorrn och så slappade vi. På kvällen skulle vi spelat brännboll men på grund av allt regn blev det fest i stället. Vid 10 drog vi till Valvet som är klubben i stan. Inte så mycket till dans men men vad ska man göra. Vårat egna uppdrag fanns där och det ägde allt annat, vi hade skapat en drink som vi döpt som programmet (IKK-shoten). Den slog allt annat. Party till ca 1 på natten.

Lördag:
Tårtbak. Våra tårtor ser ut som spritflaskor, en Jäger och Absolut Raspberry. Jäger tårtan innehåller till och med Jäger så den är extra bra. Det blev gott också. Klockan 14.00 lämnade vi in alla uppdragen innan det blev vila innför den stundande kräftskivan. Den drog i gång klockan 19 på skolan och var helt klart lyckad även om jag inte tycker om sötvattenkräftor. Mot alla odds klarade vi oss bra i uppdragen och slutade som tvåa totalt. Alla i gruppen var lika chockade- Något annat som chockade oss alla var det faktum att Fredrik visade sig vara mullvad. vad grundlurad jag kände mig. Det var tre till som var mullvadar och jag visste bara en innan, kändes lite sådär.

Söndag:
Klockan 14 var det städning och det gick fort, 20 minuter så var det rent. Sedan gick vi hem till Fanny för att baka kladdmuffins och plugga på inlämningsuppgiften vi har tills på måndag. Härligt var det. Sedan gick jag och Tove hem och slpappde.

Måndag:
En föreläsning var det på schemat idag om terrorism. Den var riktigt intressant. Sedan var det direkt hem till Viktor och planering inför dagens fadderkväll innan det var tillbaka hem och mat och mer plugg. Det är det som vi gör mest alltså. men det känns som hur man än gör så hamnar man efter.

Tisdag: Idag. Har haft ett seminarium med pro et contra om postiv och negativ fred och det var riktigt spännande. Min grupp var för positiv fred. Nu ska vis ses om 15 minuter och börja förberda fö ikväll. Är sjukt stressad och jag måste fixa folkbokföringen innan jag drar.
Imorgon blir det överraskning och föreläsningar så förmodligen inget inlägg. men jag är nog tillbaka på torsdag :D.

Bara några fler korta saker:

Tove - min underbara lägenhetskompis. jag har verkligen haft tur. mer info kommer.

Om jag får kameran att funka kommer det även bilder snart.

ha de

/ Sofia

hej

allt har varit upp och ner den senaste veckan, ska kanske få låna sandras mobila bredband ikväll och då kommer ett längre inlägg.

/sofia
RSS 2.0