Hemtenta

Idag fortsätter detta oerhört roliga arbete med fråga 2 och 3. Den första handlar om regional integration och den andra om formell vs informell integration. Det ska bli intressant tror jag. Just nu har jag inte så mycket att säga men vi har en artikel om regional integration och ett kapitel i boken om imperialism så det borde inte vara altför svårt.

:)

...

då var franska uppgiften också klar. Nu ska den bara skickas in imorgon. Det innebär att jag kom en fråga länge på hemtentan än planerat. Underbart.

Nu ska jag kolla på IDOL.

Pumpor

Idag när jag och mamma var och handlade hade de fått in en massa roliga pumpor. Inte bara stora orange utan även andra mindre olika sorter. Ganska spänannde tycker jag speciellt nu när det är Haloween :).


Vita pumpor, ser ut som vitlök


Blandade pumpor :)


Två mysko röda halvstora pumpor :).

???

Jag vet inte vad jag ska tycka om hemtentan. Jag har skrivit exakt två sidor på fråga 1 om Mackinder och på fråga 2 om nationalism har jag skrivit 2 sidor och ett stycke som den måste jag korta ner. Men det känns bara flummigt alltihop och det är mest fakta fast jag skulle vilja reflektera över det jag skriver med men det får inte plats.

Suck, nu ska jag i alla fall snart äta middag och sedan ska jag ta tag i franska uppgiften innan Idol.

Back to business

Jag tog mog vi morgonen ledigt och åkte och handlade med mamma, sedan tog vi en promenad till dess att det börjader regna. Nu har jag nyss kört henne till jobbet så nu är det väl så dags att börja. Idag hade jag väl tänkt mig att jag ska skriva frågan om MacKinder (ett utkast) och skriva klart min franska uppgift (den är klar förutom att den ska läsas igenom).

Det ska jag nog klara tror jag. Annars kan jag ju tilllägga att Sj visade sig från sin bästa sida igår och alla tågen var itid. Det kändes bra i alla fall.

Jag har också fått böckerna till nästa kurs och det verkar inte så illa, två stycken är på svenska och en på engelska. Och två av böckerna är ganska tunna faktiskt. Känns bra.

Nej nu ska jag ta och sätta igång med MacKinder och Heartlandteorin.

somewhere in beetween

Nu sitter jag och Sandra på ett tåg söderut. Det känns skönt att komma bort lite, det känns bra. Riktigt bra. Men på något sätt är det som två parallella världar tycker jag. Antingen är man i sollet och då är thn avlägset och distanserat eller så är jag hemma och så är sollet långt bort (på alla sätt, inte bara bokstavligt).

Men det ska bli skönt att komma bort och få slappa lite. Även om jag har en massa plugg så blir det lite som semester. Om man nu kan beskriva det så. Hemtentan känns helt okej och franskan blir bara roligare och roligare.Ibland så

Idag så vägrade min dator att släppa ut mig på internet och det enda som hände när jag felsökte var att det stod att det var ett fel som inte kunde repareras automatiskt. Efter en del funderingar ringde jag i alla fall till Bredbandsbolaget för att få hjälp och de var jättetrevliga och killen jag pratade med hjälpte mig verkligen utan att idiotförklara mig. Jag blev verkligen jätteglad och det har verkligen gjort min dag so far.

Det enda som skulle kunna grusa det idag är försenade tåg men förhoppningsvis är till och med SJ på gott humör så att jag och Sandra kan ta oss till Trollhättan utan problem. Just nu håller jag på och packar ihop det sista innan vi ska åka vod halv två tror jag.

Amazing

Det var som en balett (typ), det gick alldeles fantastiskt. Imorse när vi hade släpat oss till Källsta för att därifrån ta oss till GB-skolan blev jag verkligen så positivt överraskad. Det var jättemånga som kom direkt på morgonen och allt gick hur smidigt som helst.

Väl på skolan ställde vi i ordning allt och sedan välkomnade jag och Gunilla alla eleverna till den globala dagen och så. Efter det var det bara att köra igång. På förmiddagen var det tre förläsningar/workshops och tre på eftermiddagen. Eller jag gick så men eleverna var indelade i sex grupper som roterade runt på alla "stationer".

På förmiddagen började jag i ett klassrum med information om FN, RKUF och vårt program, efter det lyssande jag på Sandras och Elins föreläsning som Tanzania och sedan såg jag på en film om mobilindustrin. Sedan var det lunch och jag måste erkänna att det var skumt att vara tillbaka i en gymnasiematsal, men de hade mycket gott bröd i alla fall :P.
På eftermiddagen var lyssande jag först på en föreläsning som Eric höll om Afghanisten och efter det höll Linus en föreläsning om globalisering. Jag avsluatde dagen med att gå på en workshop med tre workshops, det var jättekul. Vi körde flyktingspelet, ett steg framåt och hivkarusellen.Dagen avslutas med Fairtrade Challenge i matsalen och utlotting av lite Fairtrade produkter.


Självklart var fairtradebananen på plats :).

(Det fanns också ett klassrum om fairtrade och sedan hade August en föreläsning om när han var volontär i Nicaragua men de var jag inte på).

Dagen var i alla fall jättelyckad och jag är såå glad att allt gick så jättebra.

En stor guldstjärna till mig och Gunilla för att vi ordande allt det här (och en till andra andra som ställde upp också antar jag ;) TACK)

ps. Sandra och Elin finns inte med på kort för de korten var Sandra tvungen att godkänna och sånt har vi inte tid med :P

Carrotmobb

Då var carrotmobben avklarad. Vi var ca 25 personer som stormade coop och det enda alla köpte var varsin Fairtrade märkt chokladkaka. Jag köpte en från Anton Berg med mintcrisp, mycket gott. Alla stod i alla fall i samma kö och talade om för kassören hur trevligt det var att coop hade fairtrademärkta produkter.


I feel like dancing

jag vet inte vad det kommer från, jag känner mig bara så oerhört glad. Jag känner verkligen fö att dansa loss här i köket. Det är tur att jag ensam hemma. Just nu spelas i alla fall eye of the tiger, den är faktiskt ganska dansvänlig. Idag har jag sett fler föreläsningar i fransk grammatik och sedan vart på det där jäkla seminariet som gick högt över förvänatan. Inte ens hemtentan kan få mig på dåligt humör.

Allt är numera klart för imorgon och det ska bli så oerhört roligt. Jag och Gunilla har snackat ihop oss lite så när allt klart.

Nu sitter jag här och käkar middag (ris och flygande Jakob) och snart bär det av på Carrot-mobb.

:D

Some days

God morgon!

Idag är det tisdag och det känns alldeles underbart. Lite konstigt ändå och jag antar att känslan kommer att ämdras under dagen men just nu känns det bra. Det som står på schemat för dagen är ett litteraturseminarium och en massa franska plugg. Jag ska fixa det sista inför GB-dagen också. Jag kan inte fatta att det är imrogon. Det ska bli så kul och jag hoppas verkligen att det kommer bli lyckat.

Nu ska jag alldeles strax kila över till Tove så att vi kan plocka ut material till imorogn.

Hoppas att ni får en bra dag.

Lite mera Fairtrade

Idag har vi varit med på kommunfullmäktige när Sara pratade om Fairtrade och vår banan Ida lottade ut lite fairtrade varor. Det var mycket lyckat och Sara är verkligen en bra talare.Dessutom hade Ica extra pris på Anton Berg Fairtrade choklad,. köp 2 stycken för 35 kronor och det kunde vi ju såklart inte motstå. Jag löpte med smak av Lingonberry (alldeles underbar) och Raspberry & Blackberry.


Dessutom kan ni ju kolla in länken, vi var på förstasidan idag för vår fairtrade-dag i lördags.

http://allehanda.se/start/solleftea/1.2441938-fairtrade-kampanjade-i-solleftea

Kram, kram

Min nya pluggteori

Jo men jag är ju inne på min 10 kurs nu och jag har alltså läst en hilma massa kurslitteratir. Och när jag satte mig ner och tänkte efter lite insåg jag att jag nästan bara har läst litteraturen för att jag måste. Men eller hur är det inte så man gör? Du får en massa böcker som du läser till tentan och sedan glömmer bort.

En del av böckerna som vi har haft under det gångna året har varit riktigt bra faktiskt men det mesta har man ju glömt. Så jag tänkte i alla fall att mina ny ateori/policy skulle vara att läsa kurslitteraturen för att jag vill, för att den är bra och för att jag verkligen ska lära mig nåt.

Jag menar jag läser ju det här programmet för att lära mig något mnen då måste jag ju ockå anstränga mig lite eller hur? Vad är vitsen med att ha det på papper att jag kan en massa saker om det ändå inte finns i huvudet? Dessutom är det ju någon som har lagt ner tid på att välja ut dessa böcker till litteraturen så det måste ju finnas någto med den som är bra, eller? En del böcker kan jag erkänna är ganska meningslösa och borde bli utbytta men de allra flesta böckerna är ändå bra.

Så till nästa kurs ska jag läsa all littertur för att jag vill och för att jag vill lära mig något. Det kan bli intressant tror jag.

Min lilla kurslitterturhög, läst för att jag måste :P


Ha en bra dag!

Får jag åka hem nu?

Guuud, jag är så trött. Jag tänkte bara lägga upp en liten tidsaxel över dagen så att alla andra kan se vad jag har gjort (slitit med kanske :D).

Jag gick i alla fall upp klockan 07.15 eftersom jag är lite smått besatt av f1 och var väldigt sugen på att se loppet i Korea. Dock regnade halva loppet bort och lagom till att de faktiskt kom igång klockan 10.00 stendog vårt internet (ett nytt kommer på onsdag, Hallelujah). Lyckades i alla fall hinna se Alonso gå imål, tack och lov för det (både att jag hann se och att han vann)!

Efter det käkade jag frukost, duscahde och vid 11.15 ringde jag min syster för att se om hon överlevt sin första vecka på praktiken. Efter ett trevligt 45 minuter långt samtal var det dags att städa köket. Jag hade städat klart lagom till klockan 13.00 när Tove dök upp så att vi skulle kunna göra det sista på grupparbetet (som är klart och blev jättebra om man bortser från att vår ena printscreenade karta innehåller en muspekare men förhoppningsvis ser Olle inte det). Vi var klara med det på 45 minuter och efter det var det bara att sätta igång och plugga franska vilket jag gjorde mellan klockan 14.00 och 16.45.

16.45 ringde mamma och vi pratade i en halvtimme innan det 17.30 var dags för möte med Aurora gruppen hos Sandra. Efter att det var klart kunde jag andas ut i ungefär 10 minuter innan det var dags att gå till Källsta för att klockan 19.00 fira FN-dagen med fika och film. Det var mysigt med fika men jag orkade inte se filmen så efter 30 minuter gick jag upp till Sara och pratade med henne, Tove och Anna ett tag. Vid 21.15 gick jag hem och sedan blev det en tur över till Sandra där hon, Elin och Eira satt och pratade lite om Afrika. Klockan 22.00 släpade jag mig in till mig och slängde in min middag i ugnen (varma mackor med kantarellsås).

Nu sitter jag här 22.38 och är helt slut och vill bara sova nu. Helst av allt vill jag åka hem. Men det får vänta till på torsdag antar jag.

Det var min dag i ett nötskal... hmm när jag tänker efter besökte jag ICA också... undrar när det var?


Är det okej?

Är det okej om jag slänger ut bredbandet genom fönstret??? Jag menar, herregud. Idag ca 10.00 bestämde sig vårt internet för att lägga av. Helt och hållet. Det är stendött. Det går inte längre el genom sladden och utan el inget bredband. Kul, jättekul. Ett nytt ska komma på onsdag, förhoppningsvis. Vi får tack och lov låna Johannes så länge.

Men snälla nån ändå. Hur kasst är det inte? Vi  har haft bredbandet i knapppt två månader och det har redan lagt av. Dessutom ringde Elin till bredbandsbolaget för att vi skulle få hjälp och det är en jäkla jungel, tryck 1, tryck 4, tryck 3, tryck 8 och sedan om du har tur får du prata med en männsika men risken är att du får fortsätta knappa och känna dig som en idiot för att du inte vet vad det är du ska trycka.

Jag är ganska upprörd fortfarande om jag ska vara ärlig. 4 timmar senare. Nu ska jag i alla fall ta ut alla mina agressioner på min franska uppgift - en vecka i Paris. Den håller på att utvecklas till en mardröm (uppgiften inte veckan).

Ha de!

Fairtrade

Nu under denna vecka och nästa vecka går Fairtrade Fokus av stapeln och det är en kampanj som vill uppmärksamma fairtrade. Såklart här uppe i den norrländska vildmarken har vi en kampanjsamordnare och en kampanj. Idag har vi stått inne i stan på Orretorget hela dagen och bjudit på kaffe, te, varm choklad, juice, och en massa olika sorters choklad. Dessutom har alla barn kunnat vara med i fiskedammen och de har fått rita teckningar på fairtrade och vi har haft ett lotteri och livemusik. Det har varit jättelyckat och en massa människor har vart där.

Lite bilder från idag.

'
Sandra och Tove vid chokladprovningen.


Vår alldeles egna banan, Oskar.


Mirja och Ida bjuder på choklad och godis.


Hela Sollefteås fairtrade-team (nästan, Ida är försvunnen).


Jag står och bjuder på juice.


Våra bord och i bakgrunden syns fiskedammen, som var mycket
populär bland barnen.

Ingen rubrik

Idag har jag pluggat hela långa dagen. Det har inte varit något roligt alls. Nu är jag galet trött och jag orkar inte ens mösa mig ut i köket för att värma min middag. Men jag har i alla fall köpt mozzarella för att fira att det är fredag, det blir istället för godis.

De senaste dagarna när jag inte har pluggat har jag försökt bringa lite ordning i kaoset i mitt rum. Det går framåt om jag ska vara ärlig men inte speciellt fort. Målet är att det ska vara klart innan torsdag när jag åker hem.

Ikväll blir det i alla fall idol :).

Tomt

Jag har mycket jag vill ha sagt men detta är varken rätt plats eller rätt tid. Därför får ni hålla till godo med dessa bilder från idag.You are in my thoughts, and you are in my heart. Today, tomorrow and forever!

Mohaha

Okej skämt åsido, men dagens glada överraskning var att jag hade vunnit 500g pasta på mitt ica kort. Det är inte helt fel om jag ska vara ärlig.För övrigt idag har jag förskt reda ut hur min ekonomi mår, bätter än vad jag trodde tror jag men jag är som sagt inte klar så jag kanske får några nasty överraskningar, vem vet.

Ska fortsätta med min budget när jag har käkat middag och så. Idag blir det en matlåda med korv Stroganoff. Mumsigt :).

Nu ska jag gå tillbaka till att njuta av att göra ingenting.

Kram

Morgonstund har guld i mundIdag blir den en föreläsning om Srebrenica, sedan ska jag ligga på min säng resten av dagen och göra ingenting.

Ha en bra dag!

Till Jessica

Ja jag ska ta och fortsätta att ge alla ångest och vara duktig. Idag gick jag upp klockan åtta och pluggade medan jag käkade frukost. Klockan 10.15 började föreläsningarna och sedan fortsatte det hela dagen med information om utlandsstudier, mer föreläsningar, klassråd (vad heter det egentligen) och efter det satt jag och Sandra kvar på skolan till klockan kvart i sex och pluggade. Efter det gick till vi Aurora och hjälpte tjejerna med deras läxor och så.

Efter det blev det en liten sväng till Källsta för att fira Ida innan jag hamnade här på min säng. Totalt utpumpad. Det har varit min duktiga dag så det känns inte allt för illa.

Men jag tror också så här, att jag har gjort det här i ett år nu. Och vad gäller plugget så vet jag vad som krävs av mig och vad jag behöver göra för att klara mig. Jag har blivit bätter på att strukturera och på att lägga upp mitt arbete så att jag ska slippa sitta som idiot dygnet runt innan tentan.

Vad gäller att baka bröd så har tycker jag att det är ett roligt tidsfördriv när jag inte pluggar och jag har inte så mycket annat att göra (till exempel har jag fortfarande ingen tv som tar upp tid). Vad gäller matlådorna är jag egentligen för lat för att orka laga mat ofta så det är nice att ha en massa i frysen att värma.

It can only get better :P


Allt plugg är inte heller så himla seriöst :D


Frukost

Jag tycker verkligen att frukosten är dagens viktigaste mål mat och jag mår mycket bättre när jag äter frukost. Jag önskar bara att jag lade ner mer tid på den än vad jag vanligen gör. Idag nu på morgon släpade jag mig upp för att plugga lite innan föreläsningen och då blev det en rejäl frukost bestående av yoghurt med müsli, apelsin och grapefrukt juice, mitt egenbakade bröd (som är jättegott föreesten) och te. Så snart är jag redo för en lång dag med en massa plugg. Jag kommer förövrigt inte att komma hem igen förän vid klockan halv nio nio ikävll.


Min fantastiska temugg som pappa har målat till mig. På andra sidan
är det en kaktus.

Ha en bra dag!

Hahaha

Fick inspiration om denna videon från en annan blogg. Herregud, vilken träning.Det är ju helt galet.

Matlådemänniska

Det är ganska intressant det där med hur man uttnyttjar frysen tycker jag. Min del (två fack) är helt smockfulla. Det går bokstavligen inte in något mer eftersom jag fått lägga mina kakor i elins fack. Medan elin å andra sidan (som också har två fack) tar upp botten på ett fack med bacon, köttfärs, falukorv och pyttipanna.

När jag bodde med Tove var vi likadana, våra frysar var alltid helt fulla. Jag tror att det är både på gott och ont. Ibland kan man hitta mat man inte visste fanns eller var uppäten sedan länge. Det är ganska spännande egentligen. Nu eftersom jag har mat till jul typ är mitt mål at äta ur frysen.

Men med tanke på att jag är en matlådemänniska tror jag inte att det går men jag kan ju försöka i alla fall.


Mina mest älsakde matlådor. De är perfekta :). I detta fall
innehållande korv Stroganoff.

För att det är nostalgiOch så den här för att jag aldrig tröttnar

Baka baka liten kaka

Idag har jag tillbringat en del (stor del) av dagen i köket. Jag har bakat lantbröd med honung och yoghurt och efter det har jag gjort stark korv med rotfrukter i ugn. Det känns som om söndagar är en bra dag att laga mat på. Då kan man ladda frysen med matlådor inför kommande vecka. Ikväll ska jag laga flygande jakob.

Nu sitter jag i alla fall här i köket och inser att jag borde börja läsa political gepgraphy men jag orkar inte riktigt. Istället knaprar jag på min mördegskakor med chokladbitar och känner mig ganska nöjd med att inte göra någonting.

PizzakvällIdag blev det fyra timmar grupparbete med Tove. Vi har kommit långt nu. Det känns fantastiskt. Dagen blev ännu bättre när jag fick ett sms från Sandra där hon undrade om jag ville äta pizza och se Robin Hood. Är det inte den perfekta löradgen?

I alla fall lagade jag, Tove, Viktor, Sandra, Abbe och Sandras kompis Elin pizza tillsammans och efter det kollade vi på Robin Hood. Pizzan smakade fantasitiskt, vilket den i och för sig ofta gör när man gör den själv och filmen var bra. Den var kanske lite lång men definitivt värd att se.Nu sitter jag här och mumsar på lite lösgodis innan jag ska släpa mig i säng. Imorgon blir det plugg- och bakdag.

Vackra höst

Lördag 101016

Solen skiner, frosten ligger tjock på marken och det är -4 gradeer. Visst låter det underbart??? Kanske inte direkt, eller jag tycker i alla fall inte det. Så det känns rätt bra att jag ska tillbringa större delen av dagen inne och plugga.

En liten tur till stan ska det också bli för att handla lite på ica, men annars ska jag ta det lungt idag och undvika att stressa upp mig över allt som måste göras. Det tjänar inget till och jag får definitivt inte mer gjort om jag stressar. Dessutom blir det en tur till Källsta i eftermiddag för att arbeta med grupparbetet.

Nu ska jag i alla fall gööra mig i ordning och se till att komma iväg till stan.En bild till min söta syster som flyttar hemifrån idag. I wish I was there!

Sockerkick?

Jag är så trött att jag skulle kunna somna sittande här vid köksbordet. Men dessvärre har jag just käkat en massa lösgodis så när jag väl lägger mig kommer jag nog att drabbas av en allvarlig sockerkick och inte kunna sova.

Men that's life antar jag.

Natti natti

Alpcka

Förre helgen var det höstmarknad och jag och Fanny kunde hålla oss från att köpa varsin alpackakofta. Det är underbart mjuka och varma.


Vad tycks? Är den inte underbar :D

Över förväntan

Det gick mycket bättre med min to-do-list än vad jag trodde så jag är ganska stolt över mig själv. Det jag har gjort är i alla fall:

√ Handla
√ Läsa kapitel 2 i Political Geograpgy (ca 40 sidor)
√ Skriva analysen till litteraturseminariet, nästan i alla fall, jag har kladdat en och en halv sida i alla fall.
√ Maila ut protokollet till justerarna
√ Maila Gunilla om GB
√ Boka tågbiljett
√ Fixa bredbandsräkning

Dessutom har jag:

√ städat köket
√ anmält mig till universitetet
√ kollat upp kurslitteratur för nästa kurs (jag blir bara nästan ruinerad)
√ städat en del på mitt rum
√ vart på skolan och skrivit ut lite papper

Det har med andra ord vart en ganska produktiv dag. Det känns skönt när jag har sådana också så att det inte bara är massa "jag får inget gjort fast jag försöker så mycket jag kan" - dagar.

Nu ska jag slappa resten av kvällen med idol, ceasarsallad och en del godis :).

Ha en bra kväll.Ingen bra bild men den duger. Det är min lilla franska vovve Bunti som inte kunde låta bli att morra och visa tänderna åt mig varje gång jag käkade eller tittade på tv hos Melissa. Saknar det så mycket.

Today's to-do-list

Jaha, då sitter man här igen och vet att det bara är att börja, att ta itu med alla spännande saker som måste göras. Idag ska jag i alla fall få gjort:

Handla
Läsa kapitel 2 i Political Geograpgy (ca 40 sidor)
Skriva analysen till litteraturseminariet
Maila ut protokollet till justerarna
Maila Gunilla om GB
Boka tågbiljett
Fixa bredbandsräkning

Det är nog bäst att jag sätter igång nu med det samma om jag ska bli klar idag...


Roligt värre....


Shooting dogs

Ikväll blev det en liten paus i allt pluggande med film på Källsta. Filmen som stod på schemat var Shooting dogs. Det är en verklighetsbaserad film om folkmordet i Rwanda. Den handlar om en präst och en biståndsarbetare på en skola. På den skolan finns också belgiska fn-trupper. När folkmordet startar säker mängder med människor skyddd på skolan.

Filmen är fruktansvärt hemsk men sevärd eftersom den väcker mycket tankar och känslor. Ingen film att se om man är lite deppig i alla fall. Men dessa flmer behövs. Se den!

...

nu har jag läst 26 sidor... bara 300 kvar...

A never ending story

Jag kommer bokstavligen inte ha tid att blogga så mycket de kommande veckorna men jag ska göra mitt bästa. Jag har så sjukt mycket att göra just nu att jag inte ens vet var jag ska börja. Tänkte skriva en liten lista här så att jag får lite koll själv men risken finns ju alltid att jag bara blir deprimerad.

Att göra:

Läs Political Geography (typ hela boken)
Skriv text (2 sidor) till litteraturseminarium
Läs på om Panama
Skriv grupparbete (10 sidor) med Tove
Gå på föreläsningarna
Organisera allt innan den globala dagen (27 oktober)
Skriv protokoll FN
Skriv franskauppgift (500 ord tror jag)

Det var nog allt, men grejen är att allt kommer att ta så sjukt lång tid. Varken vill eller orkar men vad har jag för val?

Dessutom tillkommer det alla dessa vanliga saker som ska göras, diska, städa, laga mat, sova, betala räkningar osv.

Nu ska jag ta tag i det hela och börja läsa political geography. Wish me luck.

Kram

Vardag

Då var det tillbaka till vardagen igen. Plugg, FN, laga mat, plugg, franska, plugg, sova, plugg, städa, plugg osv osv. Jag nu är det bara att tuta och köra i 110 igen. Ingen rast och ingen ro. Jag trodde att denna kursen skulle bli okej  men nu visar det sig att vi ska ha litteraturseminarie, hemtenta och ett ganska stort PM. Not fun at all. Jag trodde inte att det var något pm.

Så nu måste jag ta tag i det med, så snart som vi får det, senare idag verkar det som (och då är klockan snart 5 redan). Dessutom måste jag hämta ut min kurslitteraturbok med. Vill inte, orkar inte. Men jag måste ju börja läsa eller hur?

Dessutom är det strax Solatummöte och efter det middag innan jag ska springa på styrelsemöte med FN. Det har i alla fall vart en fin höstdag idag (inte för att jag njutit av den men ändå).Pakistan

Jag orkar inte skriva någon längre text om vad som har hänt och så. Men här är lite bilder och lite av allt vi gjorde.

Jag har rekat flyktingläger i Bollstabruk, tagit hand om skadade vid en helikopterolycka, eskorterat hungriga och arga flyktingar till UNHCR, suttit i möten, pratat i radion och vaktat gaten. Allt har varit sjukt kul.

Men det har även hänt en del saker som att Räddningsgymnasiet alias Oxfam lyckades pumpa in sjövatten i vår dricksvattentank (misskommunikation från båda sidor vill jag lova) och jag lyckades tappa bort min hjälm två gånger... :PUrpackning av material från containrarna, jag var inventeringsansvarig på den här veckan (det innebär att jag ska kolla vad som fanns när vi kom och vad som fanns när vi åkte, dessa ska då gärna stämma överens).Tälten är uppblåsbara, vilket måste ses som en stor fördel både när det gäller att sätta upp och ta ner. Dock satte jag varken upp eller tog ned ett enda tält denna gången (jag tog ned delar av Bravos tält när det hade rasat dock samt jag moppade nämnda tält två gånger eftersom vi spillde ut allat vatten efter första gången).Våra gula sjukvårdstält som vi bodde i och hade staber i, den som man ser kanten på allra närmast är MSB staben, den en liten bit bort är WFP och tältet med en person utanför är vårt tält, Charlie tältet.En massa flyktingar vid gaten, det var en smula kaotiskt men det löste sig det med till slut. Jag och Elin gick på vårt vaktpass när det var som mest kaotiskt.På Sandö när vi skulle vårda lådorna med material samt lämna igen vår personliga utrustning.

Inventeringen var den bästa som de någonsin hade sett på Sandö från IKKare (kanske generellt med men det framgick inte riktigt) och jag var ganska stolt då :D. Det kändes skönt med en massa beröm efter allt jäkla slit (bland annat vek jag 55-60 fuktiga filtar, det var tungt vill jag lova).

Det var vår vecka i ord och bilder... det är allt ni får så håll till godo :).

Cookies

Idag har jag bakat en massa kakor för att ta död på en del av tristessen... Egentligen har jag njutit som bara den men vi kan ju låtsas att jag haft det tråkigt.Det är gaffelkakor och mördegskakor med chokladbitar och längst bak schackrutor. All blev mycket mycket goda.

Paj

Igår lagade jag Västerbottenpaj. Den blev dels underbart go och den ser helt perfekt ut. Jag är så impad av mig själv att jag måste lägga upp en bild :).Nu ska jag lata mig lite framför Robinsson när äntligen internet fungerar igen.

This is it!

För ett tag sen skrev jag ett inlägg där jag undrade vad som hade gjorde att jag valde att bo mitt i ingenstans. Men det är enkelt! Det är det här. Vi är helt enkelt bäst. Det bara är så. Är vi förövrigt inte sjukt snygga?

Egobild

Fick ett plötsligt sug över att slänga upp en bild på mig just nu, trött och sliten som jag känner mig, tack o lov ser jag inte alltför hemsk ut. (eller tack o lov webcamen kanske).Har i alla fall haft en underbar dag idag. Jag har sovit ut, varit på höstmarknaden med Tove, Fanny och Ida, jag har tagit ett långt avkopplande bad, jag har gjort västerbottenpaj, jag har vart på Källsta och sett bröderna Lejonhjärta och jag har slappat och sett PS. I love you med Tove och Sara tills nu. En helt perfekt lördag. Jag känner verklugen hur jag varvar ner och det är verkligen vad jag behöver just nu. Annars finns risken att jag bara kör slut på mig. Nu ska jag i alla fall gå och lägga mig tänkte jag.

Den ni!

http://allehanda.se/start/kramfors/1.2390632-total-katastrof-pa-schemat

(Jag fick dock inte flyga någon helikopter...)

Evakuerade

Igår kväll kom beskedet att vi skulle bli evakuerade från Pakistan eftersom en damm skulle brista och översvämma hela området. Så nu befinner jag mig åter på svenska mark. Mer info kommer senare (när jag insett vad vi gjort och återhämtat mig lite).

På andra sidan

Nu sticker vi snart till Pakistan (skogen utanför Kramfors) och ska öva oss i stab och ledning. Det kan bli spännande. Jag är laddad i alla fall. Nu har jag packat, lämnat in franskan, tvättat och allmännt läst på om Pakistan.

Nu ska jag sova några timmar innan det bär av ut på äventyr. Vi ses på andra sidan :P. På fredag om jag är vid medvetande annrs blir det på lördag.

Kram!!!

Vill också...

Jag vill också vara i Trollhättan. Såg på Karins blogg att Julia är hemma och såklart sitter man fast som en bananfluga i en klisterremsa i Norrland. Imorgon är det dags att dra ut i de norrlänska skogarna för fältvecka nummer två. Jag är så opepp. Men det blir nog bra kanske. Ska bara packa och läsa in mig först lite. Om jag orkar.

Vill åka hem nu. Vill inte vänta fyra jäkla veckor. Varför pluggar jag mitt i Norrland (förutom de uppenbara skälet att jag ville gå den här utbildningen)?????

Myskväll

Ikväll har jag, Sandra, Elin och Tove lagat middag tillsammans. Det blev potatisgratäng med ugnsbakade grönsaker/rotfrukter. Det var jättegott. Efter middagen blev det en tur till Källsta för Harry Potter and the Philosopheräs stone. Det var riktigt mysigt och till den bra filmen hade jag jättegod choklad. Dyr men underbar. De visade egentligen den andra filmen också på Källsta men jag och Elin var ganska trötta så vi gick hem. Dessutom är det mina filmer som Gunilla har lånat så jag kan ju alltid se tvåan när jag känner för det :). Nu ska jag sova för jag ska tvätta klockan nio i morgonbitti. Skojigt värre.


Jag och min underbara choklad (dock är den slut nu :()

Natii natti!

Crap...

Ojdå, min franska uppgift är exakt 400 ord, vilket är så mycket som den får vara men jag kommer att bli tvungen att lägga till en mening och jag kan helt enkelt inte. Vad ska jag göra? Det finns inget som jag kan ta bort heller. Inte bra någonstans. Det enda som är bra är att den snart är klar i alla fall. Jag ska typ bara gå igenom den och så...


Och jag måste bli klar med den snart, jag vet inte vad jag ska göra...

Underbara morgon

Tänk att sova så öänge som man vill. Är det inte helt fantastiskt. Helt underbart.

Nu ska jag plugga franska. Wish me luck.

Kram

Lättnad

Jag är så lättad. Tentan är gjord och det kändes inte hemskt. Det var rätt okej. Det var en fråga av fem jag kunde bra... resten svamlade jag en massa på. Men svammel kan vara bra det med. Hoppas jag. Nu ska jag vara ledig resten av dagen, möjligen röja upp här och i köket för de ser hemskt ut.

Imorgon är det tillbaka till plugget. Men jag har bara mig själv att skylla.

Nu ska jag ringa hem och trakasera folk.

Kram!

RSS 2.0