Juldagen

Efter en skön sovmorgon har jag bara slappat hela förmiddagen. Nu till lunch har vi ätit lite julmat och snart ska m tull jobbet.

Gårdagen var mycket trevlig med en massa god julmat, Kalle anka och en massa fins julklappar. Jag fick bland annat ett engelskt lexikon, en film, två fina ljuslyktor och blåkullate.Vår i luften

Ute strålar solen och det är flera mysiga plusgrader. Det känns inte ert dugg som julafton utan snarare som en dag i mars. På hela taget känns det bara surrealistiskt att vi snart ska äta julmat och öppna julklappar.

Jag och Anna såg i alla fall sista avsnittet av julkalendern i morse och det var hur fint som helst.

Strålande Jul

Idag har det varit härliga plus 7 grader och regn. Det kan knappast bli mycket bättre julväder... Jag och Anna har i alla fall varit ute på Överby och trängts med halva thn, det var galet mycket folk.

Annars har det varit en väldigt slapp dag, det är skönt att få vara ledig lite grann nu över jul innan det nästa vecka är dags för plugg igen.

Snöflingor

Det tog ett tag men till slut!

Knäck

Istället för sju sorters kakor kör jag på fem sorters knäck. Det har blivit flera mumsiga sorter. De som jag har gjort är vanilj, kanel, ingefära, choklad och apelsin samt saffran och kokos. Personligen tycker jag att choklad och apelsin och saffran och kokos är de absolut bästa :).


Nyponbullar

Idag är det vår grupp som skulle ha med fika till kursen så jag och Tove har bakat nyponbullar. Hur mumsigt som helst.

Enda nackdelen med idag är att det regnar och är en massa plusgrader. Vad hände med vintern egentligen, inte ens i Norrland.

Plusgrader och regn

Dagen liknade gårdagen, bara att det var kortare tid i skolan. Ja, och så var det plusgrader och regn och all snö håller på att försvinna. Inte speciellt juligt om jag ska vara ärlig men man får göra det bästa av situationen antar jag... Elin fyller år idag, så grattis på födelsedagen! Jag har inte så mycket mer att skriva så det blir ett kort inlägg idag också...

Isgata

Idag vaknade vi till regn och utsikt över en helt ny skridskobana. Det blev en hel del halkande fram och tillbaka till skolan. Som tur så hade de hunnit grusa lite i alla fall. Annars har dagen varit trevlig med lucia på tv, lussekatter och fyra timmar "vad är försoning". Spännande, mycket spännande. Nu ska jag läsa kapitlet om Peru till nästa veckas seminarium så jag har gott om tid att förbereda mig.

Myskväll

Idol. På spåret. Kladdkaka. Glass. Det kommer att bli en bra kväll!

Yrväder och isvindar

Idag har jag och Anna varit på stan. Det drog iskallt och snön var överallt. Vi åt jättegod lunch och sedan ännu mumsigare fika på café Mecka. Jag köpte ett ljusfat, blockljus, en julstjärna och en superfin kjol.

Jublar forts

Julbak

Pepparkakor, lussebullar, glögg och peparkakshus. Ska det vara så ska det ;).

Julmarknad

Idag har vi varit på julmarknad. Det var kallt och det enda som saknades var snön. På marknaden var det en massa marknadsstånd och vi tittade på när de stöpte ljus. Det var riktigt trevligt, skönt med ett avbrott i allt tentaplugg.

På den andra bilden är det halmhästar, såå söta.

December

2a december. Tiden går så hemskt fort, snart är det jul. Och än har det inte snöat ett dugg. Men imorgon ska vi i alla fall på julmarknad och så ska vi baka. Det kommer att bli toppen!

Den här underbara chokladkalendern fick jag av mamma och Anna.

Tenta

Nu ska vi snart iväg till skolan för den sista föreläsningen på denna kursen. Vår lärare ska också dela ut momentets hemtenta och vi har en vecka på oss att skriva den. Jag är lite nervös eftersom vi verkligen inte har den blekaste anning om vad tentan kommer att handla om...
En av våra böcker på det här kursen. Den andra boken heter Understanding Ethnic Conflict och jag måste säga att det är riktigt intressant.

Voila!

Inspiration

Jag vet att det varit mycket pepparkakshus i bloggen på sistone och det ska minska... snart i alla fall. Tänkte bara lägga upp  bilden som var min inspiration till huset.Lite mer fancy jag vet... men det kommer bilder på  mitt färdig dekorerarde hus om några timmar :).

RSS 2.0