Avslutning

Igår hade vi opponering på metodkursen och det innebär att idagär första dagen på c-uppsats kursen. Det innebär också att fem av oss ikkare åker ut på mfs om några dagar. Så igår kväll samlades alla på resturang Droskan här i Umeå och käkade mat. Vi åt grillbuffé och det var gott. Kul att slippa laga egen mat i alla fall.

Efteråt åkte vi hem till Johannes och Helene för att mingla och umgås en sista gång. Till slut på kvällen hade alla ett tårfyllt farväl med de som skulle åka ut på äventyr och med alla andra också såklart. En del kommer vi att träffa under c-uppsatsen men det blir inte riktigt på samma sätt.

Idag var nästan ännu sorgligare på något sätt när först Sandra åkte och sedan Elin. Nu kommer jag och Tove att vara helt själva här de kommande två månaderna. Jag lovar att det kommer att bli jättetomt, man har ändå vant sig vid att alltid vara fyra stycken.Fina tuplaner

Efter bara en dag så har tulpanerna slagit ut så mycket att det inte ens ser ut som tulpaner längre. Sååå fina!Birthday IIBirthdayVåffeldagen

Dagen firades med våfflor. Vi har gjort så mycket smet att det står en hel bunke i kylen som vi inte orkade göra till våfflor.Cake

 Veckan som gått har varit lugn och bestått av en hel del pluggande. Vi har också fått våra handledare för c-uppsatsen och jag är mycket nöjd. Vi är dessutom bara 7 personer i våran seminariegrupp så det är toppen (tack vare att 3 stycken ska åka utomlands).

Igår tog jag det mest lungt och pluggade lite, tittade på den underbara serien Once upon a time och slappade. Sedan så har vi lagat mat, det tog visserligen 2 timmar men blev jättegott. Vi lagande falafel med sallad och sås samt egenbakade pitabröd.Sedan så hade Sandra, Tove, Elin och Abbe varit jättegulliga och fixat tårta och paket till mig och Sofie eftersom vi fyller år snart. Vi fick varsin trisslott och en stor chokladkaka med nonstop :). Tårtan var också jättegod. En mycket trevlig kväll.

Like a rollercoaster(det snöar även om det inte syns så bra)

The hunter

Eftersom vår förra klasskompis Sofie är på besök denna helgen lyxade vi till det lite och hyrde film och beställde hem pizza. Jag har inte ätit en köpt pizza sen Afrika så den smakade underbart. Jag valde den lyxigare varianten med oxfile och bernaisesås på.

Sedan såg vi också filmen "the hunter", det är en australienskisk film som handlar om jakten på den utdöda (?) tasmanska tigern. Inte den bästa filmen jag sett men ändå ganska bra. Trevligt med omväxling från amerikanska filmer.FinitoVi är så djupt begravda i plugg att vi tycker att det är synd att dygnet inte har fler timmar... det är därför det blir lite sisådär med bloggandet...

Det nalkas vår...


Middag

Det blev en jättegod middag ikväll så jag bara måste dela med mig. Ungsbakade tomater med köttfärsbiffar tillsammans med mozzarella och färsk basilika. Det blir inte bli bättre.

Sittning

Igår var det sittning på NH med UPF. Temat för kvällen var global uppvärmingen och det innebar att sittningen gästades av bland annt en massa politiker, en isbjörn och en tornardo. Maten var god och likaså sällskaper.Jag satt på lag "playan" så vår del av bordet var dekorerat med sand, kokosnötter och solkräm.Förutom vårt lag var det också lag "rymden", "under ytan" och "regnskogen". Till vänster i bilden syns isbjörnen.En bild på den underbara efterrätten, vaniljpanacotta med hallon.

Internationella kvinnodagen

Internationella kvinnodagen firades med en upf föreläsning om USAs valsystem nu när det är valår och allt. Mycket intressant. Ett extra stort plus var den mumsiga tårtan som det bjöds på.

Fika

Dumplings

I helgen fick jag för mig att jag skulle testa och laga dumplings, små kinesiska fyllda degknyten. Jag fyllde i alla fall mina knyten med kycklingköttfärs, ingefära, vitlök och salladslök (hur gott som helst för övrigt) och gjorde min egen deg. Dessa två steg var nog också det enda som gick bra, allt annat tog mycket längre tid än jag räknat med. Problemen som hopade sig var att degen fastnade på bänken, på kaveln, på tallriken, i de andra degknytena och slutligen i botten på kastrullen. Det var mindre lyckat om jag säger så.Det som är mest synd är att de blev jättegott, det var något av det godaste jag ätit men jag kommer nog inte att göra om det eftersom det tog så lång tid. För övrigt hade jag en jättegod dip till som bestod av japansk soja, chili och äpplejuice koncentrat.

Chocolate chip cookies

Igår bakade jag chocolate chip cookies och det var världens enklaste recetpt och kakorna blev jättefrasiga och goda. Enda nackdelen var att choklad smälte lite väl mycket i min smak. Överraskningen var att det i receptet stod att kakorna skulle flyta ut mycket och de gjorde det. Jag får aldrig mina kakor att flyta ut annars men nu... 

Destruction

Idag, (när jag städade) valde jag att fira att det är mars genom att förstöra mitt pepparkakshus och slänga det i papperkorgen. Detta följde nedanstående steg:

1. Plocka bort alla non-stop.2. Släng det i papperskorgen.3. Om det inte går ned, hämta hammaren.4. Om nödvändigt, slå lite till.Det var en steg-för-steg guide i hur du har sönder ett pepparkakshus.

Pussel

Detta är verkligen det bästa som finns för att koppla bort allt plugg ett tag. Man måste verkligen fokusera men inte på något jobbigt sätt. Det är jätteskönt att bara kunna gå och sätta sig ibland och slappna av lite. Jag tror att det kommer bli vår räddning när vi ska skriva c-uppsats.RSS 2.0