Någon är på vår sida

Både jag och Elin hade så smått hoppats på grått och trist väder idag eftersom vi ska ha besiktning. Och ja det verkliga skälet är att våra fönster är tvättade men det syns inte efter 2 dagars regnskurar. Men tack vare vädret är det inte lika uppenbart och vi kan slippa att putsa om dem i sista stund :).

Och vi blev bönhörda, inte en solstråle så långt ögat kan nå. Hallelujah!

Slut

Nu är den sista lådan packad i kärran, den sista svängen mod golvmoppen gjord. Nu är det slut för den här gången. Imorgon drar vi vidare på nya äventyr, ny stad, nya studier och nya människor. Det ska bli riktigt kul. För trots allt, hur mysigt det än är, så är jag ganska klar med Sollefteå.

För att avsluta det hela på ett fint sätt tog vi en kvällspromenad ner till älven, förbi Källsta och sedan hem igen. Nu sitter jag här och tittar på mitt rum som inte har varit så här tomt sen jag flyttade in.















Nu ska jag sova, imorgon är det besiktning som gäller, jag är faktiskt lite nervös men det ska nog gå bra...

Näst sista kvällen

Igår satte jag, Sandra och Elin oss ute på den blå bänken i Albedoparken och drack cider och pratade. Den näst sista kvällen i Sollefteå, kanske någonsin. Tråkigt och sorgligt men det kanske är bäst att sluta på topp. Att lämna när det känns som allra bäst.







Idag är det städning för hela slanten. Mamma och pappa kommer om några timmar och de ska hjälpa till att flytta. Imorgon drar vi till Umeå.

Packing away

Det går ganska bra med packningen. Framå i alla fall. Dock måste det tillstås att mitt rum ser lika hemskt ut som det gjort hela tiden och det går inte att avgöra att jag kommit något längre. Lite frusterande.... Men jag har i alla fall tvättat fönstren och skurat garederoben, nattduksbordet och hutchen till skrivbordet så jag är ganska nöjd trots allt. Ska försöka bringa lite mer ordning och sen troligen ge upp för idag...





Indiskt och crusing

Igår kväll gick jag, Sandra, Elin, Tove, Abbe och Gunilla ner på stan för att käka middag. Gångerna vi har käkat på restaurang i sollet kan räknas på ena handens fingrar så nu var sista chansen. Vi gick till Sollefteå Tandoori House och käkade indiskt. Jag åt kyckling tandoori ticka (eller något liknande hette det). Jättegott och så klart mumsigt naanbröd till.





Efter middagen tog vi en tur på stan eftersom det var crusing, verkligen mycket folk ute och det händer inte så ofta i sollet kan jag lova. Kul.







Kvällen avslutades på Appelbergs där vi såg Champions League finalen och sen var det något Rockabilly band som uppträdde. Inte min musksmak men kul med livemusik.

O herre gud

Klockan är redan halv sex, hur gick detta till? Dagen har spenderats tvättandes, packandes och allmännt stressandes. Jösses säger jag bara. Nu är det mesta packat (typ) och jag ska ta resten imorgon. Snart ska vi ut och käka middag. Hoppas bara att mattorna hinner torka innan dess....


Mitt rum just nu... o här ska jag sova i natt. Dessutom står det 7 lådor i hallen plus en resväska, en ryggsäck och min tidskriftssamlare...

Kan någon förklara för mig varför jag har så sjukt mycket grejer?


Arvidsjaur maj 2011

Ojoj, det har varit helt fantastiskt, vi har gjort allt mellan himmel och jord och det har varit en helt underbar vecka. Vi har läst oss så sjukt mycket att det knappt går att beskriva. Vi har hanterat alla möjliga olyckor, allt från fallolyckor och drunkningsokyckor till stora gasexplosioner och bussolyckor.

Jag ska skriva ihop ett längre inlägg senare tänkte jag men under tiden kan ni läsa mer här.


Jag och Elin som MA och SL på gasexplosionen. Så sjukt roligt. Vi får lite tips av Peter (ambulanssjuksköterska och övningledning)

Golddiggers

Här kommer ett till litet boktips av Tasmina Perry. Denna gång är det boken Golddiggers.

Golddiggers handlar om miljardären Adam Gold som flyttar till London och det ställer honom öga mot öga med stadens lycksökare... där finns bland annat Karin som är entreprenör i baddräktsbranchen, Adams assistent Erin,  Molly som är en falnad supermodell med dyra drogvaner och så är det Mollys dotter Summer som är det nya stjärnskottet på tv. Vem ska han välja?

Boken är väldigt bra skriven och innehåller allt mellan lyx, mord och sex. En väldigt bra strandläsarbok!

Going south of the equator

Alla vet redan om detta men det känna ju kul att skriva ut det i bloggen också. Lite för att det har tillkommit en ny kategori också :). Afrika 2011.

Ja, som sagt, i juli drar jag, Sandra och Elin till Afrika i fem veckor. Vi ska resa runt, leva livet och upptäcka. Resan kommer att gå från Entebbe i Uganda till Kilimanjaro i Tanzania. Det ska bli så spännande, jag längtar jättemycket.



Flygbiljetterna är i alla fall bokade och betalda och det enda som egentligen saknas är några stackars vaccinationer, hurra för svc som failade stort.

Pappas flickor

Jag tycker väldigt mycket om författaren Tasmina Perry så jag tänkte skriva lite om de två böcker av henne som jag har läst. Den ena nu och den andra på torsdag.

Pappas flickor handlar om systarna Balcon och deras avskydda pappa. I början av boken dör pappan och hans biografiförfattare samlar flickorna för att peka ut vem som har mördat honom. Och alla pappas flickor hade motiv, starka motiv.

Boken är väldigt bra skriven och det är fascinerande att få följa systrarna efter deras fars död, med återblickar på tiden innan han dog. Karaktärerna är fantastiska och det är en bok som verkligen har förmågan att underhålla läsaren.



Längre norrut än någonsin

Bara för att bloggen inte ska klappa igenom helt nu när jag far norrut och tillbringar några dagar i vildmarken utan internet och dator har jag förberett lite tidsinställda inlägg. Bara för att det ska finnas något spännande att läsa ;).

Vart är jag nu då kan man fråga sig och för alla de som inte vet kommer nu en liten förklaring.

Jag befinner mig i Pakistan aka Arvidsjaur och försöker rädda livet på en massa folk efter en översvämning. Vi är den högsta medicinska kompetensen i området och vår sjuksköterska drabbades av svininflusensa dagen innan avresa. Så vi är helt själva....! Hurra.

Om jag och min kära grupp Delta inte klappar ihop totalt kommer vi att lämna de nordliga bredgraderna om sisådär 4-5 dagar och förhoppningsvis kommer jag att ha en massa kul saker att skriva om då.

Ha en trevlig vecka!

Så redo man kan vara

Nu på eftermiddagen så har grupp Delta + sabine och abbe tränat lite inför fältveckan. Det blev en del olika vändningar, L-ABCDE och förband. Så nu är vi förhoppningvis så redo vi kan bli och förhoppningvis går det bra... men som sagt det är en sak att göra det i solen utanför långgatan och en sak att göra det i leran i A.

Men det ska nog gå bra, vi är ett team i alla fall.


Daniel i 10an ställde upp som frivillig...


August blev omhändertagen ändå...


Och julle slapp inte heller undan...





Eller vad tror ni, kommer detta att gå vägen???

Nobelfest 2028

Nobelfesten var verkligen helt fantastisk och det var helt galet vad 10orna hade ordnat allt så fint för oss. När vi kom till Källsta var det fotografering innan det var dags att sätta sig i bilarna och åka iväg till festen.




Våra chaufförrer :)



Det visade sig att vi skulle vara i samma stuga som vi var förra året och det var verkligen jättebra. De hade lagt ut röda mattan som vi fick åka ända fram till och det fanns fotografer och när vi kom in var det garderob. Sedan blev det mingel med "champange" följt av mer fotografering och första talet av Ida.





Sedan serverades det mat, underbart kött med stekta grönskader och potatis, sallad och bernaisesås och så vin till det. Under middagen hölls det en massa tal och det var så fint. Alla var välidgt sentimentala och det var väldigt kul. Vi delade också ut tackkort och pris till Lärcenter och till JanE, som också höll tal till oss.



Sedan var det det kaffe och efterrätt, jag fick jättegod fruktsallad (de andra fick daimtårta tror jag) och sedan blev det dans! Jag, Sandra, Sofie och Fanny drog oss vid halv ett och vi fick åka hem med Oskar, vilken lycka att slippa gå i kylan.






Vernisage

Utsparksdagen! Dagen vi alla längtat efter och väntat på. Dagen började i alla fall med vernisage på Källsta med champagne, frukt och ett fantastiskt bildspel över de här två åren.










90-tal

Idag var det den tredje dagen på utsparken och det var dags för 90-tal. Alla grävde fram sina snyggaste outfits (not, med tanke på att kläderna på 90-talet var hemska) och drog till fotbollsplanen för en brännbollsmatch. Det blev jämt och vi förlorade bara med 4 poäng. Heja oss!




Ida var bebis eftersom vi föddes på 90-talet, så klockrent!



Efter brännbollen blev det 90-tals disco. Kändes verkligen som att flyttas 13 år tillbaka i tiden.


Komplett med anden i glaset...


...kiosk...


och limbo.


Och dagens klockrenaste. När det blev dags för tryckartävling kom Sara rusande i illfart och gämde sig under täcket i Toves säng för att undkomma (hon är upphöjningen vid fotändan :P)

Picknick

Idag har det blivit en massa springande fram och tillbaka. Först till stan med Elin, sedan hem för lunch, sedan Källsta för picknick och till sist skolan för att skriva ut lite papper. Nu ska vi snart byta om till våra fantastiska 90-tals outfits...







Och ett stort grattis till Sandra också som fyller år idag!

80-tal

Idag har det inte blivit så mycket gjort. Jag och Elin gick en sväng på stan men annars har jag mest slappat :). Nu ikväll var det i alla fall 80-tals tema och fotboll. Innan matchen var det uppvärmning med gympa på Källsta.







Sedan var det dags för fotboll. En match som innehöll mycket, till och med en regnskur som gjorde alla genomblöta, men inga mål. Till slut i den andra golden goal perioden gjorde 10orna mål. Dte var rekord för oss, dels att vi höll nollan så läng och att vi förlorade med så lite. Heja oss!




Som sagt, ni ser molnen...




10or


och 09or

70-tal

På kvällen drog utsparken igång med lekar och grillning på Källsta à la 70 tal. Alla var jättefint utklädda och det hela började med en femkamp. Jag var lag med Helene, Andreas, Eric och August. Vi blev tvåa efter bland annat säckhoppning, irish christmas och potatis-stafett.










Last day in school

Dagen började med en genomgång på skolan om fältvecken. Det var sista gången på Lärcenter i Sollefteå. Kändes ganska konstigt. Men det ska bli kul att komma iväg på fältvecka faktiskt. Efter genomgången gjorde vi de sista ändringarna på projektarbetet och skickade in det. Känns otroligt gött att det är klart.


I Amerika/Asien.


Våra katatrofmedicin föreläsare :).

One more thing

Jag lever, det känns nästan som ett mirakel. Så skönt att båda redovisningarna är gjorda och det gick helt okej så jag är nöjd. Dessutom så gick handledningen bra. Micke tyckte dock att vår ena mening i metoden fortafarnde var gnällig, så vi ägnade 20 minuter åt att försvara den. Nu ska vi bara fixa lite småsaker imorgon sen är vi klara.

Nästa vecka ska vi åka till Pakistan igen (som dock har flyttat från Kramfors till Arvidsjaur) och jag är ganska nervös om jag ska vara ärlig... Men det är det sista på hela kursen och sen är det ledigt!

Redosvisning 1 check

Det första redovisningen gick bra och nu väntar jag bara på den andra. Men innan dess är det dags för lite handledning. Hoppas att han är snäll nu :P...

Ännu en dag till ända

Dagens enda glädjeämne var att jag fick vg på senaste tentan. Annars har jag bokstavligen pluggat hela dagen. Vi satt fem timmar på skolan och sen satt jag cirka tre timmer hemma. Vilken "underbar" söndag. Nu ska jag strax sova för jag ska till skolan vid åtta imorgon. Skojigt värre.

Att det aldrig tar slut

För typ en timme sedan skerv mattias till mig på msn och frågade om jag hade fått svar från Micke angående vårt projektarbete och såklart skyndade jag mig att kolla mejlen. Det ångrar jag bittert. För ja, vi hade fått svar men inte nog med det utan vi fick en hel sida med kommentarer plus en massa kommentarer i texten.

Herregud, jag vill verkligen bara lägga mig ner på marken och storgråta. Arbetet ska lämnas in på måndag och nu (NU!) kommer han med två hundra kommentarer. Det var just detta vi ville undvika när vi skickade in i måndags. Så det blir en så lovligt kul trip till skolan imorgon klockan nio för att rädda det som räddas kan.


bild från google.

Nu ska jag försöka glömma detta lilla problem som just förstörde min söndag och titta på eurovision. Vinner Saade ikväll, eller?

Lördagsregn

Det regnar ute, skojigt värre. Det blev en tur till skolan i alla fall för att skriva ut lite papper och sedan ner på stan med Sandra och Sofie. Kul, vi gick och tittade lite i de få affärer som finns. Sofie skulle ha en kläning till ett bröllop men tyvärr så är ju utbudet som det är i Sollet så hon hittade inget.

Det blev också en sväng förbi ICA där jag köpte tandkräm och Marabou cookis. Spännande.


Sollefteå en regnig lördag i maj.

Fältvecka

Ja om lite mer än en vecka bär det av till Arvidsjaur och fältövning i katastrofmedicin. Det ska verkligen bli jättekul och scenariot kommer att vara Pakistan under översvämningskatastrofen. Jättekul.

Men det som är ännu mer spännande är att vi fick gruppindelningen idag. Och jag ska vara grupp Delta med Sandra, Elin, Sofie, Viktor och Mahamed. Det kan verkligen inte bli bättre och jag känner mig oerhört lättad och glad över min grupp.

How did this happen?

Hur kan jag ha så mycket saker. Det är helt galet, jag fattar inte riktigt. Jag har i alla fall ägnat dagen åt att sortera och rensa bland mina saker för att bestämma vad jag ska ha med till Ume och vad jag ska med hem till t. Jag har slängt ut så mycket papper att påsen numera är så tung att jag inte kan lyfta den...

På tal om galna saker så är det bara en vecka kvar här. En vecka!!! Ja, två egentligen men en kommer ju att spenderas i Arvidsjaur så det är bara en kvar i Sollet.

Här kommer i alla fall en bild på lägenheten. Visst ser den toppen ut. Jag ska bo i det största sovrummet :).

...

Sitter på skolan igen och håller på med detta eviga projektarbete. Det är i alla fall bara jag, Fanny och Malin här så vi ska väl klara av diskussionen ganska smärtfritt hoppas jag. Sitter för övrigt och väntar på att min bästa vän vc ska ringa upp så jag kan ställa dem lite mot väggen... "hurra"

Kvällspromenad

Det blev en liten kvällspromenad med Sandra och Elin för en stund sedan. När vi kom tillbaka var det ett gäng som gick på lina så vi stannade och pratade lite med dem. Nu ska vi snart se krig för fred i alla fall.





Sol och regn

Idag har det varit varierande väder och jag känner att mitt humö har pendlat lite ikapp med det. Jag har i alla fall fått min andra spruta av twinrix idag och det känns skönt. Nu är det bara en dos kvar till hösten. Det gjorde inte alls lika ont den här gången som det gjorde den förra så det var bra.



Imorgon ska jag gå en dust med vc. Önska mig lycka till...

Jag dör....

Min typherix hade inte kommit och nu sitter jag i samtal med apoteket i trollhättan och det verkar inte att gå att få tag på..... detta händer ju inte.... eller?

Ops!

Ojdå. Jag som tänkte att jag skulle få en del gjort så här på morlgonen och ringa bland annat bredbandsbolaget och göra en flyttanmälan. Och allt gick bra den första meningen tills dess att tjejen frågar vart ska du flytta? Jaa du, jag har som sagt haft ganska svårt att komma ihåg vår nya adress och jag blandar ihop alla gränder hela tiden. Sedan bara fortsätter hon att ställa en massa frågor som jag inte kan svara på som vad är det för postnummer, vad är det för lägenhetsnummer, vilka bor där nu osv. Hon måste ha trott att jag var ganska dum som inte visste detta...

Jaja, nu är flyttanmälan gjord. Strax blir det en promenad ner till apoteket. Om min typherix inte har kommit så dör jag (kanske inte men nästan).

Projektarbete

Sitter på skolan och har suttit här hela dagen och arbetat med projektarbetet. Det går framåt, långsamt men ändå framåt. Vi har korrekturläst hela resultatet så vi är ändå ganska nöjda. Lär nog fortsätta en timme till eller nåt. Det enda jobbiga är att det är jättefnt väder ute och cirka 20 grader.



Utflykt

Idag gick jag, Sandra och Tove på en liten utflykt till Hågestaön. Jag skulle tippa på att det var runt 20 grader och det var hur härligt som helst att ligga vid älven och njuta av solen. Efter ett tag fick vi sällskap av Elin och hennes kompis Jens.



Vi var såklart tvungna att känna på vattnet men det var jättekallt och inte alls lika badvänligt som det såg ut.





Vi kastade lite macka också :P.



Lunch

Sitter och käkar lunch. Vi ska starx iväg på en liten utflykt.

Grillkväll

Ikväll vart de grillning på Källsta och följdes av ett parti kubb. Mitt lag vann (dock bara för att det andra laget misslyckades med att slå ned kungen men ändå :P). De som inte grillade åt i alla fall surströmming och det luktade fruktansvärt. Tur att vi var ute i alla fall.


Bortre änden av bordet = surstömmingssidan



Gå på lina

Eric har satt upp en lina ute i Albedo mellan två träd så där gick vi på lina. Hur kul som helst men verkligen jättesvårt. Det var tur att det inte var så högt över marken.





Niploppet

Idag gick det stora (lilla) niploppet. Det var i alla fall sex stycken som sprang runt nipleden, 2-3 mil. Välidgt imponerande. Linus vann på 2,5 timme och efter 3 timmar började resten att komma i mål. Vi iaktog allt från en filt utanför G.



Sista tentan i Sollefteå

Nu är tentan klar och gjord och det känns i alla fall som ett g. Vi håller tummarna för att det blir mer. Tentan var precis som alla tentaexemplen vi hade fått se (utom en fråga som ingen i klassen fattade)... Nu ska jag käka lunch och sedan blir det städning.

Nobelfest 2028

Aaa, vad kul. Carro tror jag det var som nyss kom förbi med inbjudningar till utsparken. Det blev tema Nobelfest 2028, kul va? Längtar verkligen, det ska bli jättekul.



Powerwalk

Efter allt pluggande hela dagen blev det en 45 minuters powerwalk till Hågestaön och tillbaka. Det är kanske bara 3 grader ute så det är inte varmt alls men jag fick upp värmen när jag gick. Och eftersom jag har varit så duktig nu ikväll ska jag ge efter för mina sockercravings och äta upp resten av pajen.



Tentaplugg

Sitter på skolan med Sandra och pluggar. Det är verkligen jättekallt inomhus för tydligen tycker alla att det är vår så de har stängt av värmen. Dessutom är plugget väldigt drygt så det känns inte som om jag kommer någonstans även om jag gör det. Men jag är ganska snart klar med mina lappar, jag har bara barnsjukdomar, vaccinationer och mödravård kvar. Heja mig!!!!

Abstinens

Usch, det känns lite jobbigt just nu. Sockersugt är enormt. Och saken blir inte bättre av att jag har hallon- och blåbärspaj i kylskåpet. Men jag försöker härda ut...



Dock kan jag inte påstå att min beslut att sluta äta godis och kakor går så bra. Saken blir inte heller bättre av att vi just gick in i en tentavecka. Jag menar hur ska jag kunna plugga utan pluggodis???

Någon annan där ute som har samma problem som jag eller som vet hur man ska komma runt detta lilla dilemma?Imorgon ska jag i alla fall ut och röra lite på mig så det är väl inte alltför illa :P.

1 maj 2011

Idag har det varit en ganska bra men när jag höll på att laga mat förut så brände jag mig på ugnen. Det var tre timmar sen nu men det gör fortfarande jätteont i perioder. Usch, jag menar hur klantig kan man vara?



Suck, jag har i alla fall bakar paj som jag ska tröstäta sen...

RSS 2.0