Pepparkakshus

I år valde jag att göra ett litet lusthus. Av alla hus jag gjort var detta utan tvekan det jobbigaste. Det var länge sedan jag svor så mycket och Anna retirerade till och med från köket :). Som tur är kan kristyr dölja det mesta.

 

 

  

Jobb

Jag vet att jag skrev kort förra veckan att jag hade fått positiva nyheter och så var fallet. Jag har fått ett fyra månaders vikariat på kommunen. Det är hur spännande som helst och ibland ska man ha lite tur. I detta fallet berodde det på att jag var antagen (eller vad man ska kalla det) till Trollhättans stads praktikprogram och skulle då få hjälp att skaffa en praktikplats i kommunens verksamheter. Men istället för en praktikplats på tre månader fick jag jobb i fyra på miljöförvaltningen. 
 
Jag har varit är idag på eftermiddagen och fått en introduktion och sedan ska jag börja på riktigt den 2 januari. Jag var bara där i två timmar idag men mitt huvud känns redan alldeles fullt så jag tror (läs vet) att det kommer att bli mycket att ta in i januari. Visserligen verkade inte ärendehanteringssystemet allt för invecklat men det var verkligen 100 olika knappar man kunde och inte kunde trycka på och en faslig massa olika val att göra. Men som tur är kommer jag att få världens trevligaste medarbetare så det kommer nog att bli toppen!
 
Det känns väldigt skönt att kunna på allvar struturera upp tillvaron igen efter något så konkret som ett arbete. Skönt att få något vettigt att göra och skönt att kanske få uttnyttja allt det som jag lärt mig på universitetet. Om jag har riktig tur kommer jag dessutom när jag jobbat klart på miljöförvaltningen gå vidare och jobb några månader på skydd och säkerhet på kommunen. Jag hoppas hoppas på det men det är ju ännu långt kvar så mycket kan hända.
 
En liten förhandstitt på mitt pepparkakshus... mer bilder kommer att komma upp under de närmaste dagarna :)

Jul i Göteborg

I helgen har vädret gått från fint vinter till slaskigt och grått. Det har regnat och det har snöat och det är plusgrader och sedan lite minusgrader. I lördags var tanken att vi skulle julhandla i Göteborg men då snöade det några decimeter så det var bara att gkömma. Blev en tur på söndagen istället. 
 
Liseberg är alltid lika fint vid jul med alla lampor men jag månste erkänna att det hade varit lite mysigare med snö. Men som det nu var så ösregnade det men jag antar att man inte kan få allt. Jag har i alla fall nästan köpt alla julklapparna nu och känner mig ganska redo inför julen.
 
 
 
 

December

Jag förstår inte vad som hände egentligen. Tiden bara försvann och jag kan inte fatta att det redan är december och jul om mindre än 1,5 vecka. Idag är det lucia och dagen inleddes med frukost framför julkalendern och sedan luciafirande på tv. Självklart har jag också ätit flera lussekatter :).
 
Något annat trevligt är att det faktiskt är snö på marken (jag försöker ignorera att de sa på nyheterna i morse att det ska töa under helgen) och njuter i fulla muggar. Det är skönt med snön då det lyser upp lite i allt vintermörker. 
 
Jag har dessutom fått helt underbara nyheter idag, jag ska skirva om dem mer nästa vecka när allt verkligen är klart :). 
 
RSS 2.0