Det agerande politiska subjektet

Mycket mycket spännande...

Modern politisk och freds- och konfliktteori

Det har en jobbig början på vårterminen.

- vår nya kurs är trist, väldigt trist. Och svår. Ontologi, epistemologi + en hel hög obegripliga teorier och perspektiv som alla låter likadana.

- vi ska skriva ett pm där vi tar upp vår problemformulering och diskuterar vårt val av teori som vi ska ha i c-uppsatsen (den uppsatsen vi inte skulle oroa oss förrän i mars)

- vår kursbok upprepar sig själv i ungefär 12 kapitel (typ)

- jag vet inte om mitt c-uppsatsämne funkar heller för vi har inte fått handledare än... Vilket gör teoripmet ännu svårare att skriva

Dessutom:

- tvättstugan, som är väldigt teknisk, fick för sig att klockan var två timmar mer än den faktiskt var så jag kunde bara tvätta hälften av min tvätt. Så nu ska jag tvätta imorgon igen, hurra!

Och nu en liten fin bild för att lätta på stämningen lite :)

Himmelrike

Nu, den senaste halvtimmen har jag befunnit mig i ett matmässigt himmelrike :). Jag har ätit falafel med klyftpotatis och ugnsrostade morötter och en jättegod kall sås. Så fruktansvärt gott :).

Middag

Idag har det varit en bra dag. Jag har slappat massor men för att det inte skulle bli för slött tog jag och Tove oss ner till Maxi. Det gick bra tills vi skulle hem. Vi hade så galet mycket saker med oss :) men hem kom vi till slut men det var tur att vi hade med oss cyklarna att lasta på.

Ni ikväll blev det efter lite initiativ från Sandra tacos till middag. Tove hade gjort kokospanacotta med exotiska frukter till efterrätt. Hela middagen var hur god som helst :).

Nu är jag så trött att jag skulle kunna somna här och nu.

Lunchföreläsning

Idag gick vi på en jätteintressant lunchföreläsning om klimatförändringar. Föreläsaren var väldigt kunnig och hade jobbat med det projekt som Al Gore startade.

Stress

Man kan ju tycka att man borde bli van, att det borde bli bättre, att man skulle lära sig med tiden. Men nej, i vissa lägen är man alltid stressad. Som den senaste veckan och de kommande dagarna. Jag längtar mig tokig tills på fredag när opponering, seminarierna och allt är klart. Borta! Jag kan visserligen se slutet på allt det där men samtidigt finns den ständigt påkrypande stressen gällande c-uppstas, examen, jobb och så vidare. Det tar aldrig slut. Jag är kass på att leva i nuet och jag vet att det är mitt motto för i år. Så det är bara att jobba på det. Men det är svårt. Speciellt när alla andra delar ens stress och stressar över samma saker. De senaste dagarna har jag dessutom gjort att göra listor varje dag bara för att jag måste se till att få saker gjort. Jag kan inte skjuta på det, framförallt inte skolgrejerna eftersom det faktiskt finns en deadline. Nu måste jag sova, imorgon är det seminarium och så måste jag förbereda min opponering. Är det någon där ute som faktiskt gjort en opponering som kan ge mig lite konkreta tips??? (stress)

Blinier

Det blev blinier till middag. Mums!

Motto 2012

Yesterday is history,
Tomorrow is mystery
Today is a gift,
That's why it is called present

Vinter

Det är kallt och mycket snö. Och idag är det mulet, inte så roligt men men. Det har varit sol de andra dagarna. Denna veckan har varit ganska hektisk med ett seminarium och en skrivarverkstad. Dessutom ska vårt paper in imorgon och vi har ytterligare två seminarium nästa vecka. Dessutom fick vi vår hemtenta i int. hälsakursen i torsdags. Men det vore ju deprimerande att bara plugga hela tiden så i onsdags var vi hos Gunilla och så kom Helene, Fanny och Ida dit. Ida har ju varit utbytesstudent i USA i år och hon var hemma nu över jullovet. Det var jätteroligt att träffa henne och höra hur hon har haft det på andra sidan Atlanten. Dessutom käkade jag, Sandra och Elin lunch på stan i fredags, indisk mat. Jag älskar indisk mat, skulle kunna leva på det jämt :). Nu i helgen har jag försökt att slappna av lite, ta det lungt och idag ska jag fixa det sista på mitt paper. Jag hoppas att det blir bra och att jag inte blir sågad för att jag använt kurslitteraturen för lite. Men det är inte mitt fel att det inte står något i litteraturen om mitt ämne! Jag önskar att jag hade lite fina bilder att lägga upp men det har jag inte så därför blir det bara en massa tråkig text. Sånt är livet ibland.

Snö, kyla och förkylning

Det blev ingen bra start på Umeå. På plussidan ligger att tåget var i tid. På minussidan att det är kallt, det är mycket snö, det är kallt i vår lägenhet och jag är jätteförkyld. Hur gick detta till?

Idag har vi pluggat och jag och Tove trotsade kylan och gick och handlade lite mat :).

Igår innan jag åkte åt vi crème brulee, mums! Jag fick också testa min brännare, skojigt.

Semesterplugg

Jag har varit "ledig" den sista veckan. Jag har varit tvungen att förbereda ett seminarie och påbörja min uppsats. Det har faktiskt gått riktigt bra och jag har kunnat vara ledig en hel del. Imorgon bär det av till ume igen :).

2012

Det har varit lite dåligt med uppdateringar på sistone men jag har varit upptagen med att njuta av lite ledighet. Nu efter nyår har jag fått anstränga mig lite och göra en insats med skolarbetet men det är inte allt för lockande om jag ska vara ärlig.

Jul och nyår var i alla fall toppen och det finns inte mycket att klaga på ;).

RSS 2.0