Choklad och blåbär

Igår hoppade jag över pluggandet och drog med Annie till Sjölanda för att bada. Vi var jättefega och vattnet var jättekallt men så snart vi väl hade doppat oss var det ganska skönt och vi simmade runt en bra stund. Efter det solade vi ett tag och njöt av värmen.



Efter ett tag bestämmde vi oss för att dra och köpa glass. Eftersom Annie hade glömt sitt körkort (och ändå kört över hela stan) så fick jag köra hem till henne. Sedan gick vi till slussarna och köpte glass, njöt att det vackra området och tittade lite på båtarna.


Mina favoriter, blåbär och choklad.






Kexchoklad

För ett tag sen köpte jag kexchoklad och då köpte jag en av varje av de nya smakerna banan, hallon och blåbär. Igår var det dags för provsmakning.

Det som kan sägas är att alla luktade som de skulle och de smakade också förvånast värt likt riktiga blåbär, hallon och bananer. Bäst var hallon och sen kom blåbär. Banan var sämst på grund av den ganska skarpa konstgjorda banansmaken.

Vilken värld vi lever i del II

Nu blir jag arg igen, ännu en artikel... DN skriver jättebra artilar inget ont om det. Men herregud, vad tänker de indiska läkarna??? Att byta kön på små barn. Det är inte okej, det är ju misshandel på hög nivå. Nu måste jag göra något annat så jag kan lugna ner mig lite...

Vilken värld vi lever i

Jag blev så arg när jag läste den här artikeln. Det är så jäkla sjukt. Hur kan man åtala kvinnor för att de har fått missfall???? Jag menat vart är den här världen på väg???

Glorious day

Idag blev det en riktig sockerbomb dag. Anna och mamma köpte wieneråttor när de var och handlade som vi åt efter lunchen. Sedan på eftermiddageb körde vi mormor till Uddevalla och då passade vi på att äta glass på McDonalds. Och nu ikväll har mamma och pappa haft vinprovning med sin grupp så de fanns en massa härligt kladdig kladdkaka. Kan det bli bättre? Och det är dessutom bara tisdag.



Dumppaa sukka

Då var jag hemma igen. Känns riktigt skönt även om det var fantastiskt roligt i Finland.

Jag åkte med nattbuss till Arlanda i torsdags och mötte upp med Sanna och Veera på flygplatsen. Sedan flög vi först till Helsinki där vi fick byta plan. Till Seinäjoki flög vi med (hjälp) ett propellerplan och det var precis lika läskigt som det låter...





Seinäjokis flygplats var pytteliten :) och vi blev mötta av Maiju. Efter att vi lämnat våra saker på hotellet blev det ett väldigt farande fram och tillbaka på jakt efter festivalbiljetterna... Till slut så. Dock så var bilen med alla sakerna försenad så det tog ett tag för oss att komma igång.










Mina strumpor bortskänkta för milenniemålen :) Någon som kan gissa vilken millenniemål?

Vi hann också med en del annat. Vi gick på fyra spelningar och jag måste säga att alla var jättebra och det var väldigt kul.


Jenni Vartiainen


Pendulum


Jukka Poika & Sound Explosion Band


System of a down

Festivalen hade tydligen besöksrekord i år och det var 25 000 på fredagen och slutsålt med 28 000 på lördagen och söndagen. Med över 80 000 besäkare totalt är det Finlands största rockfestival. Jättekul verkligen :).

En fantastisk helg verkligen.

Onsdag

Jag får verkligen inte mycket vettigt gjort. Det mesta jag gjort idag var att jag köpte tandkräm och hämtade min tågbiljett från sthlm och hem. Så jag antar att mina inlägg inte är mycket att hurra för.

Nu ska jag i alla fall titta på helikopterhjältarna på tv4+. Jag skulle gärna bli ambulanssjuksköterska men jag menar hur coolt skulle det inte vara att jobba på en ambulanshelikopter? Drömyrket kanske :).

Finsk tolk?

Det händer inte mycket här just nu. Jag ängar förmiddagarna åt att plugga på sommarkursen och eftermiddagarna åt att slappa. Idag har jag och Anna varit hos farmor och fikat. Det var trevligt och det var kul att vara hemma hos henne igen för det var ett tag sen.

Annars har jag fullt upp in för Finland (flygbiljetterna befinner sig på okänd finsk hemsida. Någon som kan finska och vill hjälpa till????) och försöker att inte flippa ut totalt (det är två dagar kvar så jag MÅSTE hitta biljetterna snart så jag kan skicka dem till Sanna och Veera).

Mitt liv i ett nötskal just nu. Bäst att återgå till Project Runway.

Harry Potter



Snart så kommer den sista delen! Längtar massor och det ska bli spännande att se hur de har filmat den sista delen. Jag gillade verkligen den första delen så jag hoppas att den är bra. Tur i alla fall att jag hinner se den innan Afrika :).


Lat helg

Jag har haft datorfri helg och inte gjort något vettigt alls. Det är det som är det allra bästa med att ha sommarlov. Dock så har vädret varit ganska trist med regn igår och sol men kallt idag. 





Vi tittade på den fina naturserien planet earth igår och första avsnittets höjdpunkt var onekligen dessa paradisfåglar. Vi skrattade så vi höll på att dö... speciellt fågeln på slutet!

Kritiskt tänkande

Sitter och lyssnar på en föreläsning till min sommarkurs. Ämnet är jätteintressant men föreläsaren, jösses. Han är verkligen inte säker på vad han säger och måste stanna upp och tänka hela tiden och stakar sig och så vidare. Som tur är finns det bara åtta föreläsningar (5,5 kvar...).

Jaja, det är som tur är bara två ganska tunna böcker som ska läsas så det borde gå bra tycker jag :).



Mirakel

Jag var och vaccinerade mig tidigare idag. Trodde bara att det äntligen skulle menveosprutan men jag fick polio och tyfoid också så nu är alla vacciner tagna :D. Och han som vaccinerade var jättesuktig, det gjorde inte ont alls. De var verkligen kunniga och såå mycket bättre än svc. Det känns jätteskönt att det är klart så nu är jag redo för Afrika :).

Gekås

Turen till Gekås Ullared var mycket trevlig och en aning dyrare än jag hade tänkt. Men allt var värt det. Jag köpte bland annat två långkjolar och en långklänning. Vi hade riktigt stor tur för det var nästan öde på Ullared, jag har nog aldrig varit där med så lite folk. Det var ganska skönt faktiskt och gjorde så att vi kunde shoppa loss i lugnan ro.



AAAAAA

Jag ska åka till Finland nästa vecka och dumpa en strumpa projektet på Provinissirock festivalen. Det ska bli så sjukt kul. Jag längtar massor.... Aaaaaa!!!!!

Sommarlov

De senaste dagarna har jag bara slappat och njutit av att vara ledig. Idag har jag hämtat ut böckerna till sommarkursen och snart ska jag dra till Ullared med Karin och Annie :). Dessutom ringde jag till vaccinationcentralen här i stan, vilken skillnad, jättetrevliga och de verkade ha mina vacciner inne :D.

Nu ska jag käka något innan det bär av söderut.

It all came together

Nu är jag tillbaka i thn och det känns ganska bra. Men för att börja från början så gick besiktningen bra och när lägenheten var klar sprang vi genom regnet och hoppade in i bilen och gav oss av norrut.



Väl i Umeå var vi tvungna att käka lunch innan det var dags att hämta ut nycklarna och börja lasta in allt i lägenheten. Det som var bra var att de kom och kopplade in bredbandet ungefär samtidigt som vi fick nycklarna (de fick vänta liite....).



Synen som mötte oss när vi öppnade kärran som bland annat innehöll två soffor, tre bokhyllor, två bord, en säng, en cykel, ca 20 lådor och 10 svarta platspåsar + en massa andra saker. Ett smärre mirakel att allt fick plats och att vi tog oss till Ume.

Tur var det i alla fall att vi bara bor på första våningen, så det var bara en trappa att släpa allt uppför. Sandra och Tove kom lite senare med sina saker.


Mitt rum.


och vardagsrummet

Lägenheten var jättefin och det ska bli jättekul att bo där :).

Efter det åkte vi till Övik, åt jättegod italiensk mat och sov, innan det bar av till Gävle för att träffa J, J och A. Jättekul eftersom A växer så himla fort. Sedan bar det av hemåt och vi var hemma vid midnatt ungefär.

RSS 2.0