Jul jul strålande jul

Julen var en lugn historia i år. God mat, trevligt sällskap och fina julklappar. Vi skypade även med Anna så att hon också fick vara lite delaktig i julfirandet. 
Vi åt supergod Rocky Road hemma hos min faster på annandagen :) 

Sverige

Ja som sagt tillbaka på svensk mark och sen dess har jag haft fullt upp.Fixat med julklappar, umgåtts med Sandra och bakat pepparkakshus. Årets hus är nog det finaste jag gjort. Är så sjukt nöjd. Att det gick på sju timmar från ritning till ett färdigdekorerat hur är rekord :). 
 
 
 
 
 
 
 
En riktigt GOD JUL till alla :)

Last days of summer

De sista dagarna i Nice försvann superfort och bestod av packning, städning, avskedmiddag och lite allmänt häng med mina fina vänner. Dock så var vädret inte somrigt och det regnade oavbrutet hela torsdagen och fredagen. Men perfekt om man ska fokusera på städning. Men på lördagen sken solen och på väg till bussen kunde jag njuta av den sista femtongradiga värmen på ett tag. 
 
Jag kommer att sakna Nice, framförallt stämningen och vädret och såklart alla mina fina vänner. Men samtidigt är det skönt att komma tillbaka till Sverige ett tag och slappa och fira jul. Nästa år blir det nya äventyr. 
 
 
 
 

Muntligt prov

Idag har jag haft jag det sista provet. Det var ett muntligt prov där man skulle visa att man har ett fint uttal. Förrutom en massa övningar med vibrerande sch och z ljud fick jag läsa upp en lite dikt :). Tycke dikten var så rolig och fin (och min lärare sa att jag verkade ha en connexion med den eftersom jag hade så fin rytm?!). Och jag är medveten om att ingen mer än Elin kommer att fatta nåt men man kan ju alltid använda google translate som man är nyfiken :). 
 
Être Ange
C’est Étrange
Dit l’Ange
Être Âne
C’est étrâne
Dit l’Âne
Cela ne veut rien dire
Dit l’Ange en haussant les ailes
Pourtant
Si étrange veut dire quelque chose
étrâne est plus étrange qu’étrange
dit l’Âne
Étrange est !
Dit l’Ange en tapant du pied
Étranger vous-même
Dit l’Âne
Et il s’envole.

Fête de NoëlIgår var det julfest på skolan. Det var väldigt trevligt. Alla som kom dit hade med sig ett litet paket som sedan delades ut under festen. Dessutom fanns det mat, vin chaud (varmt vin med kryddor och clementin tror jag, det var inte lika gott som glögg), livemusik och en DJ. Skolan verkade slå på stort. Det var väldigt trevligt i alla fall :) 

!!!

Jag fick just veta att jag blev godkänd på det stora hemska grammatikprovet :). Jag är så sjukt lättad och glad just nu :)

Måndag

Tiden går så fort och måndagen har redan passerat, nu är det bara fyra dagar kvar. Det känns bra och lite skumt. Det ska bli väldigt skönt att få komma hem och fira jul. Men jag kommer att sakna värmen, utan tvekan. December är tydligen väldigt fint här i Nice (och ja, det kan jag intyga). Solen har skinit hela månaden och temperaturen legat runt 15 grader på dagen. Dock berättade Kajsa att det varit frost i natt men då är man ju ändå inte ute :). 
 
Jag har haft mitt första muntliga prov idag och det gick långt över förväntan. Jag pratade fritt och hade inte ett enda stödord så jag var mycket nöjd. Nicole verkade också nöjd för det enda hon sa var "parfait" :). Nu är det bara ett enda muntligt prov kvar, det i uttal. Jag är liite nervös men alla säger att det är helt lugnt så jag oroar mig inte för det i alla fall. Sedan kommer förhoppningsvis resultatet från grammatikprovet denna veckan. Nu vill jag bara veta, och det fort. Så jag vet vad jag ska ställa in mig på. 
 
Annars försöker vi njuta och umgås så mycket vi kan. Alltså gick jag och Sofia ner på stan efter provet. Där mötte vi upp med Lina innan vi gick och åt Nice nationalrätt, socca. Det är en kikärtpannkaka som äts med lite peppar på. Första halvan av min portion var väldigt god, men lagom till den andra hade jag tröttnat... jaja, nu har jag ätit det i alla fall och det var ganska gott :). 
 
Nu ska jag snart sova men först ska jag se vem som vinner "Le meilleur patissier" (Bästa konditorn). Jag har följt hela säsongen och nu är det final. Så glad att jag hann se den. Men förra veckan var bäst då de ägnade tre timmar och åt att baka med choklad. Jag dreglade här hemma i lägenheten..Veckan som gått

Veckan har varit hemskt flummig. Nästan ingen skola men två mindre inlämningar. Det känns som om vi är lediga hela tiden. Och jag vet inte riktigt vad vi gjort egentligen. Gått på stan, tagit det lugnt, jag och lina var och såg den senaste Disney filmen la Reine des neiges. Den var hur bra som helst och allt var såå fint på franska. 

Sen har jag varit och klippt mig. Det var väldigt välbehövligt och nu känns det väldigt bra. Det har blivit en del fika också :) som alltid, goda croissanter och chokladkaka. Inte så illa. 

Imorgon är det bara en vecka kvar till vi åker hem. Det ska bli både skönt och lite tråkigt. 

Solnedgången härom kvällen. 

Försäljning av julgranar i 15 grader och  strålande sol, med havet som bakgrund. Så fel på alla sätt.... 

Julgranskula

På Place Garibaldi finns en enorm julgranskula. Så fint och mysigt! Lördag

Nu när provet är gjort passade jag på att ta en lördag på stan. Det var mysigt och jag kunde till och med sitta ute i solen och äta lunch :). Promenade de PaillonSol


Lights

Det är väldigt fint upplyst här i Nice på kvällarna. Vill bara dela med mig av den här bilden som jag tig igår på väg hem från skolan. Varmt

Sommaren har typ återvänt till Nice. Igår var det hela 20 grader och idag runt 17. Det känns väldigt skumt men det är väl bara att tacka och ta emot :) vi får väl se när kylan kommer tillbaka...

RSS 2.0