Promenad

I lördags tog jag mig en promenad runt stan. Jag besökte bland annat marknaden. Det var supermysigt med blåste väldigt kyligt. Noël a Nice

I fredags var vi på invigningen av julen här i Nice. Borgmästaren höll ta och sen "tryckte" han på knappen för att tända all stadens julbelysning. Vi gick runtoch  tittade i alla de små bodarna och åkte pariserhjul. Mysig kväll men hemskt kallt... 
Långt in i bubblan

Nu är det bara lite mer en vecka kvar till vårt stora prov. Vi ska ha prov på all fransk grammatik som vi lärt och oss och för den delen inte lärt oss under terminen. Det är en hel bok fylld med regler. Dessutom är en stor del av provet ordkunskap och vokabulär. Jag känner att jag pendlar i kunskap för varje dag som går. Ena dagen känns det bra och nästa fruktansvärt. 
 
När vi började repetera för nästan tre veckor sedan trodde jag till 100% att jag skulle bli underkänd. Jag tror inte det längre, men jag är verkligen inte säker. Jag kan grammatiken bra och kommer förhoppningsvis att kunna den ännu bättre nästa vecka. Men det som är den stora bristen är ordförrådet och jag är osäker på hur mycket jag kan få att fastna till nästa vecka. Det återstår helt enkelt att se. Men idag har jag överatt 5 sidor med meningar från svenska till franska och det går bättre och bättre hela tiden så kanske. Jag känner mig lite lite hoppfull i alla fall. 
 
Jag saknar sommaren också :) det är kallt här i Nice. Max 10 gradre på dagen och nästan alltid den kylig vind. Man kan se hur snön ligger på kullarna runt omkring Nice, men som tur är snöar det sällan här nere i viken. 
 

Finn ett fel

Pappa gjorde mig uppmärksam på detta i helgen och jag var tvungen att ta ett kort. Typiskt fransmän...Helg

I helgen var mina föräldrar här på besök. Det var supermysigt även om det var riktigt kallt hela helgen! Vi har sett Nice och ätit en massa god mat. 


Ryska katedralen i Nice


Beaujolais

Idag, den tredje torsdagen  i november, är det tradition att smaka på det nya vinet (beaujolais). Så därför hade de anordnat en liten provsmakning på skolan. Det var trevligt och vinet var helt ok. 
Inte varje dag men dricker vin på skolan innan lektionen :) 

Saint-Paul-de-Vence

I tisdags åkte vi på vår sista utflykt med skolan. Den gick till Saint-Paul-de-Vence. En liten medeltida by som ligger mellan Nice och Antibes men inåt landet. Det var hur fint som helst även om det var riktigt kyligt! Det var skönt i alla fall att komma bort från Nice litegrann. 
Choklad

I lördags var det chokladfestival här i Nice :) massor med folk men annars hur mysigt som helst :) 


Tacokväll

I fredags hade vi pluggdag hela dagen. Vi översatte en väldigt skum text om renoir, svårt... Vi är alla lite nervösa inför riksprovet tror jag. Efter åkte vi och handlade innan vi hade myskväll med tacos! Det var supergott och jättetrevligt! Internationell kväll

Häromdagen var det internationell kväll på skolan. Vi tog med oss chokladbollar och i gengäld fick vi smaka på en massa god mat från olika länder. Det fanns mat från Frankrike, Libyen, Brasilien, Mexiko, Schweiz och Ryssland. Allt var jättegott, framförallt maten från Libyen var väldigt god :) 
Parc Pheonix

Idag gjorde vi en utflykt till park Pheonix och asiatiska museet här i Nice! Det var jättefint och vi hade en väldigt trevlig dag. 
Besök

I helgen fick jag fint besök av Elin. Det var jättekul att ha besök och gå visa hur jag bor här i Nice. Vi tog det lugnt och utforskade Nice och käkade middag ute och pratade lite franska. Fika

Förra veckan blev det en del fikande... Måste ju passa på när det finns så mycket mumsiga saker att äta. Annars har vi precis börjar repetera inför vårt stora grammatikprov i början av nästa månad... 

Lov

Denna veckan har det varit lov, det var väldigt skönt även om det blev en del pluggande också. Det blev i alla fall en del ost och vin och mumsiga bakverk! 
Ile Sainte-Marguerite

Jag, Sofia och Carolina gjorde en utflykt på lovet till ile Sainte-Marguerite. Det var riktigt varmt och skönt och vi promenerade runt ön och hade picknick! När vi tröttnade åkte vi tillbaka till Cannes och hängde där och käkade middag. RSS 2.0