Tulpaner

Jag längtar efter våren. Sol och värme. Det är så himla kallt här. Kanske inte så kallt när man tittar på termometern, då är det bara runt -5. Men det blåser hela tiden. Det spelar ingen roll vad man har på sig. Det blåser rakt igenom alla kläder. 
 
 
 
 
 
Lite tuplaner vi har hemma som livar upp det hela i alla fall. Annars håller precis börjat un kurs vid Göteborgs universitet och så laddar jag inför min resa till USA (bara en månad kvar :))

Chokladpraliner

Jag vet att det varit lite dålig uppdatering här på sistone men det händer inte så mycket just nu i Trollhättan. Alltså, inget roligt att skriva och berätta. 
 
Men något som jag gjort på sistone är att jag provat att göra egna chokladpraliner. Jag köpte en silikonform på Cervera och sedan satte jag igång. Det var egentligen inte så svårt, det som var lite klurigt var att temperera chokladen. Första gången blev sämre än andra gången men bara man är noggrann så var det inte så svårt. 
 
Första satsen fyllde jag med chokladganache (eftersom jag av någon anledning köpt vit choklad med citronsmak istället för vanlig vit choklad) men den andra satsen blev vitchokladfyllning smaksatt med vanilj. Det var i alla fall roligt att testa och jag kommer definitivt att göra det igen :).
 
 
 
 
 

Vinter for real

Låter bilderna tala för sig själva (även om de inte talar om hur mycket jag fryser, JÄMT!)
 
 
 
 
 
 
 

Äntligen lite vinter

Idag när jag vaknade var marken täckt av ett tunt (väldigt tunt) lagar med snö och det snöade fint utanför fönstret. Senare på dagen tittade solen fram och det var helt fantastiskt. Jag kan knappt minnas sist solen lös på det här sättet. Jag antar att det var i Nice, men det var ändå en annan sol. 
 
Dock var det hemskt kallt när jag tog en liten promenad runt trädgården. Men skönt att komma ut och så lite sol på näsan. Nu hoppas jag bara att allt det fina vädret ska hålla i sig några dagar :). 
 
 
 
 
 
 
 

Nice

Jag saknar Nice! Framförallt vädret men också att bara kunna gå 50 m och stå på strandpromenaden och vara en av de finaste platserna jag besökt. Men nån gång ska jag komma tillbaka, det vet jag :) 2014

Det blev ett lugnt nyårsfirande med massa god mat och repriser av Hela Sverige bakar på tv:n. Slog också till och bakade en fantastisk paj med hemmagjord vaniljkräm och chokladmousse. Den blev helt fantastisk och det var inte så svårt (men jag fick första satsen chokladmousse att skära sig vilket inte var så lyckat...) 
RSS 2.0