Valborg

Har flängt runt hela dagen så nu är jag ganska trött. Intervjun vet jag inte hur den gick men hoppas hoppas att jag får jobb. Det skulle vara så skönt men jag får vänta och se. Sedan har jag och mamma umgåtts och vart runt i lite affärer och så. Nu vräker det ner en massa regn över Trollhättan, lite trist men jag ska ju ändå inte gå ut så...

Lite bilder från Sthlm och värmen igår.




En underbar mocha latte :)

Ha en bra kväll

Hemma

Nu är jag hemma igen och det könns skönt på. Nu måste jag bara förbereda mig för intervjun imorgon och sedan kan jag slappa resten av helgen. Det ska bli riktigt skönt. Blir inga bilder nu för jag sitter vid syrrans dator och bloggar men det kommer lite bilder imorgon när jag letat fram min egen. :) Ha det bra tills dess :)

Efter tentan

Solen lös och allt kändes bra. Inget mer plugg, ingen mer stress och framför allt ingen mer geovetenskap. Nu ska jag bara ta det lungt hela kvällen. Packa lite och titta lite på tv. Inga krav och inga måsten. Kan det bli bättre?







Vårigt, eller hur?

Måste bara sänga upp en bild som jag tog i går kväll klockan halv elva, då det fortfarande inte var helt svart i denna lilla håla...



Check!

Jaha då var tentan gjord, vet inte om jag ska säga att det gick bra eller dåligt men ett g ska jag nog klara och nu är det aldrig mer geovetenskap. Halleluja! Nu ska jag städa, packa och slappa idag och imorgon bär det av hem igen :).

Wish me luck!

Nu är det snart tentadags. 45 minuter. Sedan 5 timmar. DEt ska nog gå bra... hoppas jag. Ta i trä! Önska mig lycka til i alla fall.

 

Intelligensnivån sjunker!

Ni är det verkligen det sista som gäller innan tentan. Det hela känns rätt jobbigt och allt är bara ludd i huvudet. Förhoppningsvis har det fastnat tillräckligt. Vi sitter i alla fall just nu och förhör varandra. Det går så där, ibland bättre och ibland sämre. Orden formulerar sig inte som man vill och teckenspråk är inte alltid det mest användbart. Konversation för en timme sen:

S: Benämning av material, vad är det?
S: Bestämning av mineral menar du väl?

Haha, vi är nog lite trötta nu tror jag. Bara typ allt kvar att gå igenom innan det blir sova. :)

Ha de!



Tentaplugg i solen

Vi satt ute i flera timmar idag och pluggade till tentan på onsdag. Det känns inte så bra just ni men förhoppningsvis ska jag lyckas pressa in tillräckligt med fakta för att klara mig. Ibland är det verkligen helt sjuka saker som vi måste lära oss, som till exempel hur alla vindar blåser på jorden (horisontellt och vertikalt) eller en massa fakta om de 20 (?) olika massrörelser som finns i världen. Jag menar det borde vara omöjligt och det känns som om det är det. Onsdag får väl utvisa om det är så.

Men allt pluggande har tillbringats ute i solen framför huset. Det var hur varmt och skönt som helst och till slut satt halva klassen (nästan) där och pluggade. Det kändes verkligen som om det var sommar och när vi gick till Ica hade vi inte jackor eller tröjer. Det kallar jag trevligt :). Det är verkligen svårt att fatta att det är april och för mindre än en månad sen fanns det fortfarande flera decimeter snö ute. Snart är det sommar på allvar. Längtar. Massor.


Tentaplugg


Reklamation

Nu har jag i alla fall skickat iväg en reklamation till GB Glass för glassen som jag köpte. Det var verkligen det vidrigaste som jag har varit med om och dessutom i min favoritglass, jag menar det händer inte... Eller uppenbarligen så gjorde de det. Tyvärr. Förhoppningsvis får jag svar snart. Jag mår nästan illa bara jag tänker på det. Det förstörde verkligen hela min lördagkväll/natt. Nu måste jag plugga...

Pizzakväll

I kväll var det pizzakväll som gällde. Tove fixade degen och sedan gjorde hon också en tomatsås att ha på pizzan. Sedan delade vi den i fyra delar och så fick alla själva bestämma vad de skulle ha på. Jag hade tomat, grillad paprika, champinjoner och mozarella. Det kan verkligen rekommenderas. Hur gott som helst och hemmagjord pizza är definitivt bättre än köpt. :) Kvällen slutade dock lite trist när jag hittade något misstänkt likt ett småkryp i min glass. Så äckligt. Usch!!!!!

Nu måste jag sova så att jag orkar plugga imorgon.

En dag på stan

Idag så har jag, Tove, Elin och Sandra varit nere på stan och sålt pins för varenda unge och delat ut lite informationsblad. Det var jättekul även om en del folk som vi mötte var lite otrevkiga och ignorerade oss. Fast många var också jättetrevliga och tog lappar och köpte pins. Det kändes bra att göra eftersom det var för en god sak. :). Dessutom lyckades vi samla in nästan 40 kronor i en insamlingsbössa, vilket var jättekul. Efter vår insats för Unicef gick vi och fikade innan Tove köpte en bakmaskin. Nu håller hin på i köket och bakar en massa bröd.









Heeelg...

Då var det äntligen helg. Lite slappande i allt pluggande eller kanske inte men jag har ju i alla fall ett bra skäl att inte jobba ihjäl mig. Redovisningen idag gick inte så bra som jag kunde önskat men nu är det gjort i alla fall. Imorgon ska vi stå på stan och sälja pins för unicef... i fall det blir några kvar... Tittar i alla fall på talang nu i alla fall och väntar poåp modern family. Det är ett underbart program. Se det!

Ha en bra helg.

Kycklinggryta

Idag har jag lagat mitt absoluta favoritrecept till middag, jag skulle kunna äta det här jämt. Varje dag om jag fick. Men det kan jag inte göra för tänk om (ve och fasa) att jag skulle tröttna på det. Jag menar vad skulle jag göra då? Min värld skulle nästan gå under... hehe. Kanske inte men det skulle vara svårt att hitta något så lätt och gott att ersätta det med. Tänkte i alla fall att jag skulle slänga ut receptet här så att jag inte är den enda som får njuta. Med det här receptet blir det några matlådor vilket är bra för oss alla studenter ;)

2 kycklingfiléer
1 burk kokosmjölk
½-1 påse wokgrönsaker
1 påse Santa Maria Chicken Thai Wok Spice mix
om man vill: vitlök

Finhacka vitlöken. Dela kycklingen i mindre bitar och bryn den i en stekpanna tillsammans med vitlöken. Tillsätt wokgrönsakerna och stek en kort stund. Tillsätt kryddpåsen och låt den steka ihop med kycklingen och wokgrönsakerna. Tillsätt sist kokosmjölken. Låt koka ca 10 minuter tills grönsakerna är mjuka. Servera med ris.

Orka...

Jag orkar inte plugga men jag saknar ganska mycket inspiration om jag säger så. Har renskrivit antckningar i flera dagar nu. Nu har jag dock bara plattektonik och jordbävningar kvar och det var den föreläsningen som jag missade när jag åkte hem för påsk. Så det känns sådär om jag ska vara ärlig. Nu ska jag försöka lära mig olika förkastningszoner med mera med mera. Jag vill bara gå och lägga mig under mitt täcke och titta på film. Men det är rena rama önsketänkandet. Jag ska i alla fall hem jättekort nästa helg för en arbetsintervju och träffa familjen lite kort. Det ska bli skönt att komma bort från Sollet lite i alla fall...

Nu ska jag i alla fall vända åter till geovetenskapens underbara värld...

För varenda unge!

Vi har dragit igång kampanjen för varenda unge med FN-föreningen och idag var det första dagen som vi sålde nålarna. De är jättefina och det är verkligen att stödja en god sak.





Alla som kan, köp en!

Grattis

till Daniel som fyller 20 idag :). Hoppas du har det bra och att firar ordentligt....

Magnum Gold?!

Jag och Sandra köpte oss varsin premiär glass på ICA som vi satt ute och åt innan lunchen. Det var hur skönt som helst och glassen smakade verkligen toppen. Det var en av GB glass nya glassar och den smakade underbart. Kan verkligen rekomendera den.



Nu är det åter till geovetenskapens underbara värld!

Inget skämt

Nej, jag lovar det är på riktigt. Sandras knä hoppade faktiskt ur led och det är inte så kul vill jag lova. Jag äger inte själv något bildbevis men jag ska se om jag inte kan skaffa fram något... Men för att göra det hela lite värre Jessica, kan jag ju också tala om att Marre kom ut från Vårsittningen med en hjärnskakning. Så lite vilt till gick det i alla fall. Och jag kan garantera att allt faktikst har hänt.

Skola

Idag har vi haft en mycket spännande föreläsning om hydrologi och översvämmningar... jaa eller så spännande vet jag väl inte om den var men det får väl gå. Bara en och en halv vecka kvar sen är tentan gjord och vi slipper mer geovetenskap. Fick tillbaka arbetet från Kerstin och hon hade bara tre kommentarer så det var jättebra och hon var jätteförtjust i vår referenslista (?) :). Vi får tacka och ta imot.


Grundvattenförändringar :)


Vår förläsare Håkan och hans powerpoint...

Vårsittning 2010 forts.

Här kommer lite bilder från vår wild and crazy fest igår :).

    






 





   

Vårsittning 2010

Ja det blev verkligen en intressant kväll. Dagen började tidigt eftersom vårt första försök till efterrrätt på fredag kväll gick att sleva upp när den skulle ha gått att skära i fina bitar så fick vi börja lördagen med att baka kärleksmums. Sedan var det bara att skynda vidare till skolan för att hjälpa till att dekorera och jag måset säga att vi gjorde ett fantastiskt jobb. Det blev ursnyggt och det sa alla som såg det.

Sedan var det raka vägen hem för att kleta glasyr på kakan och sedan försöka göra oss i ordningen innan det var dags att skynda tillbaka till skolan för att hjälpa till med lite mer förberedelser. Vi blev klara med allt fem minuter efter det att hela evenemanget skulle ha börjat men som tur var så var nästan alla lite sena :). Jag och Sandra delade i alla fall all frukt till välkomstdrinkarna med vanliga matknivar (ganska slöa med andra ord) och det gick fint tills dess att vi gav oss i kast med limen. Herregud, den var stenhård och näst intill omöjlig att skära, men det gick.

Själva sittningen var bra och maten helt okej. Efterrätterna var jättegoda speciellt Annas kolapaj och Viktor och Louise chokladkaka. Den chokladkakan var helt gudomlig fast den var väldgt mäktig. Efter mat och lekar partajade vi i alla fall loss i god anda till klockan var halv tolv.

Då hoppade nämligen Sandras knä ur led och hon ramlade ihop i en hög på golvet. Efter en liten stund hoppade knät tillbaka men ambulansen bestämde ändå att det var bäst att de körde in henne. Så då har man åkt ambulans också. Det var en upplevelse eller något. Sandra fick i alla fall ett avtagbart gips på sitt knä som hon ska ha några dagar och sedan vid ett var vi hemma igen.

Det var med andra ord en händelserik vårsittning. Bilder kommer så fort jag snott dem från Sandras kamera.

Hold your horses

Jag mår bättre än vad jag trodde att jag skulle göra. Nu ligger jag i alla fall på min säng och följer F1 via Aftonbladet, det bästa jag lyckats hitta... Inte för att jag direkt ansträngt mig heller. Men i väntan på en massa smaskiga bilder från i kväll slänger jag upp den här på mig och Sandra innan vårsittningen började.







What a night

Ojojoj! Vilken kväll/natt. Det hände så mycket saker. både bra och dåliga. Ska förklara allt imorrn. Men tills dess, hoppas att ni har det toppen (och inte får en sån baksmälla som jag är gansla säker på att jag kommer att få)!

Today!

Idag har solen lyst fast det var ganska kallt. Det var ändå skönt att vara ute och solen är alltid lika toppen. Speciellt eftersom vintern är så lång och mörk.


På väg hem från bibblan!


Titta! All snön är borta :).

Mission accomplished

Nu har jag avslutat vårstädningen med att dammsuga, damma och tvätta golvet i mitt rum. Jag känner mig riktigt duktig och det blev väldigt fint faktiskt. Känns skönt att det är rent och fräsht, så att jag inte behöver oroa mig för det ett tag ;). Snart ska jag över till Sandra och umgås lite med henne, Tove och Sabine. Det blir talang 2010 :).

Ha de!

Bibblan

Sitter på biblioteket med Sandra, Elin och Sabine på bibblan och pluggar. Vi har alldeles nyss gjort klart vår rapport om el Niño. Nu ska vi bara skicka in den för en sista genomläsning av vår handledare. Det känns oerhört bra att att inte behöva stressa och att faktiskt vara nästan klara fem (FEM!) dagar innan den ska lämnas in. :) Nu är det i alla fall tillbaka till lite mer plugg innan jag tar ledigt för en del av helgen i alla fall. :)

Islossning

Hela älven ser ganska cool ut med alla isflak som flyter omkring och det är helt klart ett säkert vårtecken. :) Förläsningen idag var ganska intressant men jag tycker på något underligt sätt om hans föreläsningar (bortsett från den monotona rösten). Vi kollade på en gamal tenta och det var inget att hurra för; "beskriv hur alla världens vindar rör sig horisontellt och vertiklat", typ så. Men vad tror de egentligen att vi ska lära oss?


Klassiska utsikten över bron :)


Tvätt och städning

Jag har varit riktigt duktig nu på morgonen och jag har tvättat all min tvätt och väntar just nu på att den ska torka. Dessutom har jag städat hela lägenheten, dock inte mitt rum det får bli kvällens projekt tror jag. Dessutom har jag hört av mig till vtd som det stod i mailet jag fick i förrår så nu ska jag på en arbetsintervju den 30 april. Det känns så skönt att  veta att det kanske kan bli lite jobbande i sommar också. Men jag ska nog inte ta ut segern i förskott :).


Jag tycket faktiskt att det är ganska roligt att tvätta ibland :).

Det var på tiden!

Äntligen lyser solen in genom mitt fönster på kvällen. Idag kom den vid kvart över sju och det var hur mysigt som helst. Jag önskar verkligen att det var sol lite oftare. Det är så trist när det bara är mörkt hela tiden.



Lyx

Ja ibland bara man måste lyxa till det lite :). Eller egentligen varje dag! Varför ska man annars leva liksom? ;). Ja idag har jag i alla fall gjort en lyxig middag bestående av köttfärssås (första gången sen jag flyttade till Sollet), jasminris (det bästa som finns, går att äta till allt) och lyssna noga (eller läs noga): FYLLDA CHAMPINJONER! Visst är det avancerat och coolt. Jag fyllde dem med färsost med smak av vitlök och örter och det var helt underbart gott. Det bästa sättet att äta champinjoner på utan tvekan. :).


Hehe mina såg inte riktigt ut så här (mycket godare) men det var en
fin bild (Från endiet.com)

Ljuva Vår

Det är varmt ute, solen lyser och det allmännt ganska skönt här uppe i Norrland. All snön är såklart inte borta men det smälter bort ganska mycket varje dag nu så snart är nog all snön borta :). Det ser jag fram mot mycket. Jag och Sandra tog ut våra cyklar ur förråden igår och det var en skön känsla att cykla till skolan. Dock ganska jobbigt så jag inser att min kondition inte är den bästa.

Vårt projektarbete om el Niño och la Niña är in princip klart :). Det känns underbart och vi har bara en del frågor som vi skulle vilja ha svar på. Vi har handledning idag så det är toppen. Det har gått fantastiskt med det här arbetet så det känns skönt att kunna ta det lite lungt nu. Det ska inte lämnas in förrän nästa vecka. :).

Nu ska jag ta itu med mitt nästa hemliga projekt :). Hehe, jag älskar sådana.

Ha de gött!

En intalad sanning?

Jag hör mig själv säga det så ofta, både till mig själv och till andra. Det är bra nu, allt går mycket bättre. Alltid samma mening men med olika ord. Alltid lika mycket ett försök att övertyga er som för att övertyga mig själv. Även om jag kan erkänna för mig själv det jag inte vill att ni ska veta. Bakslag kommer alltid så är det bara. Det går inte att ändra på men ack så överrraskad man blir varje gång. Jag trodde verkligen att jag hade nått ända fram, att jag skulle nå målet men skenet bedrog. Såklart. Det gör det inte alltid, men ibland. Som nu. Jag känner mig som om jag står på ruta ett igen. Det vet jag att jag inte gör men jag har banne mig inte kommit ens nära att vara där jag vill vara. Tillbaks till ruta ett kan jag inte komma, men på ruta två står jag som fastvuxen. Där har jag förövrig stått i över ett halvår fast jag har försökt intala mig något annat. Försökt intala mig det som jag vill att alla andra ska veta. Att allt är bra. Jag har en fastvexen klump i magen just nu som inte vill lämnamgi ifred, som inte vill försvinna. Som inte vill ge med sig. Jag vill verkligen bara åka hem. Snart är det Valborg. Jag måste åka hem. Det är bara att erkänna det för sig själv. Jag saknar alla hemma så oerhört mycket. Mer än dessa ord någonsin kan förklara. Mer än jag har ord för.

Your not the only one...

Hahaha, jag är så sjukt trött och har riktigt ont i huvudet. Ibland känner man sig verkligen torr och tråkig ;). Vi kan kanske bilda klubb? :)

Vår

"Solen står högt över taken, vinden har vänt, isen har smält och det luktar som vår"
                                                                                                   Lars Winnerbäck

Våren har kommit till Sollefteå :). Äntligen. Jag blir så glad när solen lyser och det är varmt ute. Det känns i luften. Jag pratde med mamma förut och jag tror jag ska ta mig hem över Valborg men jag får se. Allt beror lite på :).

Pluggandet går helt okej och vårt mål är att vara ganska klara på måndag. Vi har läst lite i kurslitteraturen nu på morgonen och den var ganska bra faktiskt. I Strahler finns det i alla fall ganska fina bilder :). Hehe, boken får ett extra plus för det.

Puss.

Tiden som passerar

Tiden går fort känns det som. Det är på både gott och ont. Just nu och de senaste dagarna längtar jag hem mer än jag gjort på flera månader. Tanken om att åka  hem på Valborg fanns men jag vet inte om det skulle vara värt det. Speciellt eftersom det verkar som om många tänkte dra hem då eftersom tentan är gjord. Jag funderade också på... eller jag vet inte. Mina valmöjligheter att åka nånstans är ju inte direkt stora om jag säger så.

Jag vet helt ärligt inte vad jag ska skriva, allt känns så upponer och att skriva om hur vi pluggar hela tiden känns inte direkt kul eller inspirerande. Ska snart dra till Källsta med Sandra och träffa Elin och sedan se American History X.

Ha de gött!

Ingen mening

Varför anstränger jag mig ens? Varför letar jag ens när jag vet att det jag vill hitta inte finns? Kanske för att jag måste leva på hoppet om att det ska gå. För att erkänna att det inte går, skulle bara göra mig oerhört ledsen. Det blir jag i och för sig ändå när jag letar och letar utan att hitta något.

Ibland hatar jag verkligen att jag min familj och mina vänner finns så oerhört långt bort. Det finns inte en chans att kunna göra minsta lilla spontanbesök. Allt måste planeras, gärna månader i förväg. Annars är det in princip ogenomförbart.

Det finns ingen mening med att hoppas i vissa lägen. Jag sitter fast så är det bara, med superlim just nu. Tyvärr.

grupparbete

El Niño och La Niña. Det är allt bra mycket svårare än vad som går att ana. Nu har vi suttit här i över 2 timmar och inte har vi kommit speciellt långt. Vi har ritat upp på hela tavlan för att vi ska förstå hur vindarna och havsströmmarna rör sig men det är komplicerat vill jag lova. Dessutom är de källor som vi faktiskt har hittat inte så underbara som vi skulle önska men det fungerar nog hoppas jag. Till slut. Egentligen vill jag bara gå hem och sova men ikväll blir det lite träning, jag och Sandra har faktiskt lyckats skjuta upp avslutandet av våra gymkort en månad så att vi kan träna maj ut. Det känns skönt i alla fall. Nej, nu är vår lilla minirast slut och vi ska fortsätta skriva :S.

Puss.

Inget att skriva egentligen

Jag har verkligen inget att skriva egentligen så jag förstår inte varför jag sitter här och försöker. Kankse för att jag inte har någpt bättre för mig (det är 20 minuter kvar tills dess att True Blood börjar). Det händer inget som är intressant att skriva om här. Vi har vart på Röda Korsets årsmöte (Grattis Elin till ledamotplatsen) och haft föreläsningar (om vulkanism). Jag jublar. Dessutom har jag lyckats stöka till mitt rum när jag försökte packa upp :(. S¨nu måste jag städa  också. Dessutom tror jag inte att jag egentligen fattar något alls om el nino och la nina men förhoppningsvis förstår jag fast jag inte fattar det själv? Rörigt. jag så känns det i min hjärna också.

Sitter just nu i Sandras kök och önskar att jag hade en katt. Viktor har sin katt Märta här och hon är mysig. Det skulle vara så gulligt att ha en katt emn det känns som önsketänkande just nu. Dessutom går mina Frankrike planer inte som jag vill och det blir sjukt dyrt hur jag än gör och jag hittar inga flygbiljetter. Inget går riktigt som jag vill just nu vilket är allt bar synd. :(


Hunden är Arves nalle och kaninen är min. Mysigt :). Jag ♥ Bukowski nallar

Igen!

Jag fattar inte, hur svårt kan det vara att få tågen att gå när de ska och hur svårt kan det vara att skaffa fram ersättningsbussar egentligen? Mormor hävdar att det beror på att Sj inte tänker, att de totalt saknar framförhållning. DEt känns som ett smärre mirakel att jag lyckades ta mig till Sollet igår men ett stortplus till den snälla personalen på x2000. Men Vänersborg var under all kritik, jag menar hur kan man veta ingenting och i stället hänvisa till Herrljunga som inte ens är har en Sj-butik och alltså inte kunde göra någonting. Det är så grymt dåligt att jag blir oerhört frusterad. Jag har åkt tåg och buss 6 gånger de senaste 9 månaderna och banne mig om tågen gått som de skulle en gång, jag menar EN gång! Är det okej att vara arg då?`Synd att det inte finns så mycket andra transportmedel. Hade de funnits hade jag gldeligen tagit det.

Lång väg bort

Mormor och morfar ska hämta mig om en timme och köra mig till V. där jag ska ta tåget från. Det känns konstigt och egentligen vill jag bara stanna här fast samtidigt ska det bli kul att komma tillbaka upp och träffa alla sköna människor igen. Jag kommer inte att komma till Sollet förrän vif elva i kväll och det känns sjukt segt, jag måste sitta på tåg hela långa dagen. Jag orkar inte, men vad har jag för val egentligen?

Nu måste jag dessutom packa klart, vill inte. Men som sagt var har jag inte så gott om tid och det var ju massor av saker som jag hade tänkt hinna nu på morgon, men hallå? vart tog tiden vägen egentligen. Jaja, det är väl bäst att jag sätter lite fart nu i alla fall :). Bloggar lite igen imorgon eller så när jag äär framme :).

Puss

Underbara fredag

Fredag, det är verkligen en underbar dag. Solen lös och det var ca 8 grader varmt ute. Snön har nästan smält bort och jag kunde riktigt känna våren i luften, i alla sinnen. Träffade i alla fall Jessica, Annie och Daniel hemma hos Jess kl 11 och det var så kul att träffa dem igen.

Tiden går så fort och det blir så långt mellan gångerna när alla har spritt ut sig över Sverige. Fick i alla fall en underbar present i form av en bok om Smoothies och ett inramat foto av Karin, Daniel, Jessica och Annie som de tog innan de drog upp och hälsade på i höstas. Det var helt underbart, det ska få en hedersplats i mitt rum. Efter ett tag när vi blev hungriga drog vi till ett nytt café :). Det var jättemysigt och jag åt en smarrig macka med parmaskinka och mozarella ♥.

Vid tre var jag tvungen att dra för att möta upp mamma, pappa och Anna för lite bowling. Det var jättekul. Det är så klart ingen som kan slå pappa även om vi llåg lika i början men jag utklassade i alla fall mamma och Anna så det var inte allt för illa :). Väl hemma igen fick jag en massa underbara födelsedagspresenter av familjen, ljusstakar, örhängen och en underbart fin sjal av Anna från Berlin plus bland annat en korkskruv ;) av pappa, hehe!

Ikväll blir det mys med tacos och film och resten av helgen blir det släktträff :) och F1, en massa F1. Jag ska frossa hela helgen innan jag åker tillbaka till Sollet, där jag tyvärr inte kan eller hinner se för det mesta. Jag älkar verkligen F1 :).

Puss!
RSS 2.0