På väg

Nu ska jag snart åka till Stockholm för att träffa Sandra och Elin. Sedan ska vi sova hos Sandras syster och imorgon kväll ska vi så går planet från Arlanda. Vi kommer att byta plan i Addis Abeba, Etipien innan vi på torsdag vid klockan 13 landar i Entebbe, Uganda.

Sedan ska vi i fem veckor resa över 200 mil genom tre länder innan vi flyger hem från Kilimanjaro, Tanzania i slutet av augusti. Jag kommer att uppdatera här så ofta som jag har tid och vi har tillgång till en dator :).

Från och med nu

Ni kväll mötte jag upp med Karin, Erik och Daniel plus några till på stan för vi skulle gå till Tunet och vara stöd till Annie som skulle spela på Oskar Linnros konsteren. Hon var konsertmästare så det var awesome och Oskar  Linnros var väl ganska bra han med ;).
Annie sitter längst fram :).

Sedan tog jag något kort på fallen innan fyrverkerierna började. Sedan var det bara att åka hem. Idag har det varit pack-, städ och shoppingdag.

Bara en dag kvar!!!

Elin Ruth Sigvardsson

Idag var jag nere på stan för att ta lite kort på fallen och sedan för att gå och lyssna på Elin Ruth Sigvardsson. Jag tyckte att hon var riktigt bra och det var mysigt att det var en liten spelning.

Fallens dagar

Idag drog fallens dagar igång och för en gångs skull är jag hemma. Jättekul. Men eftersom det har regnat hela dagen så hoppar jag över RixFm festival men jag var i alla fall nere på Kraftprovet. Det var kul att komma ut lite och titta på allt folk och heja på alla duktiga löpare.En halvdag på kusten

Åkte ut till Bohus Malmön idag med Anna. När hon hade börjat jobba gick jag och mamma en tur på klipporna och tog en liten fika med nybakade kanelbullar.

Sedan åt vi dagens fisk på Hamnskjulet och fick bra service av Anna :).


Helstekt rödspätta med svamp och rödbetor.

Söndagsfika

Eftersom jag har haft lite brist på inspiration så kommer det en hel massa inlägg här och de kommer att publiceras lite tillbaka i tiden för min egens skull.

Underbar paj med jordgubbar och aprikoser.

Flower Power

Åkte till Torp och Uddevalla förut för att införskaffa en adapter till resan. Efter torp åkte vi till nisses växter för mamma och pappa skulle köpa lite växter. Tycker att det är ganska kul att titta på olika blommor :).


Persikofärgade rosor är det absolut finaste som finns.

Dessutom så kom det en fjäril som trodde min klänning var en blomma :P.
Bohus-Malmön

I onsdags kväll körde vi ut Anna igen yill hennes jobb på bohus-malmön. Det såg ut som att det skulle regna men det gjorde det inte så det blev årets första bad i havet istället. Jag tyckte att det var riktigt kallt. Mycket kallare än i Sjölanda, men jag antar att man inte kan jämföra en liten sjö med havet :).

En dag ska jag ha ett hus/stuga på kusten. Så vackert!

Förövrigt träffade jag Sandra en sväng på onsdagen innan hon åkte tillbaka till Leksand, det var kul. Nu är det mindre än två veckor kvar :). Längtar massor verkligen.

Igår försökte jag göra som idag och plugga så mycket som möjligt för att bli klar med tentan men det går så där. Vissa saker är ganska enkla men jag har ganska svårt för argumentationsanalysen. Men för att lätta upp det hela lite så åkte jag och mamma igår på outlet på en heminredningsbutik vid campingen i stan. Köpte fyra jättefina ljushållare så det var lyckat (de kostade bara 15 kr tillsammans).

Nu ska jag tillbaka till plugget.

Wienerbröd

Förra veckan tror jag att det var som jag hittade ett recept på wienerbröd som verkade jättelätta att göra så idag var det dags att testa. Det var enkelt, det kan jag inte förneka och de ser alldeles fantastiska ut. Jag bara längtar tills dess att jag kan testa dem :). Men det får bli senare idag, kanske till morden i midsommer.

Update: Wienerbröden var jättegoda och receptet hittar ni här.

Halta Lotta

Ja, jag har glömt att berätta det men i lördags var det ganska fint väder här i stan så jag var ute och hjälpte pappa med en grej i trädgården. När jag sedan skulle gå in igen orkade jag inte sätta på mig gummistövlarna så jag tänkte att jag kunde gå 10 meter barfota över gräsmattan. Men ack det har jag fått ångra, för tror ni inte att det satt en geting just där jag satte min fot??

Nu är i alla fall halva foten rikitgt svullen och jag kan knappt gå. Det ska i alla fall bli en tur till apoteket sen för att se om de har något som kan ta bort den värsta smärtan så jag i alla fall kan gå...

Dukoral

Tog just min första dos med dukoral och det var inte lika hemskt som jag trodde att det skulle vara men speciellt gott var det ju inte. Bara en dos till då nästa vecka och så hämta ut mina malariatabletter så är jag helt redo för Afrika.

Uteservering

Mötte upp med Annie och Jessica vid lunch igår och efter en kort sväng på stan tog vi en fika på mejeriet. Mumsig äpplepaj med vaniljsås blev det ute i värmen på uteserveringen. Efter fikat tog vi en tur i de flesta av stans alla inredningsbutiker innan vi provade smink på åhlens och kicks...

Det var jättekul att träffa Jessica igen (det var ett tag sen sist...). Min dukoral hade såklart inte kommit in till apoteket så jag ska ta en tur till Överby sen för att se om den har kommit in, hoppas hoppas. Sen blir det Ullared på eftermiddagen :).
RSS 2.0