Valborg

Nu har jag gett upp pluggandet för idag och jag måste erkänna att detta var den mest oproduktiva dagen på mycket länge. Men jag har läst två artiklar. Bättre än inget antar jag. Nu ska snart Gunilla och Helene komma hit och så ska vi laga pizza och baka paj. Ikväll blir det valborg på universitetet. Det ska bli trevligt :).


Last year in Sollet :)

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj

Vår?

Om jag blundade när jag var ute och gick trodde jag nästan att det var vår. Öppnar man ögonen döremot ser man alla snöhögarna och då känns allt liite jobbigt. Men såg i alla fall detta första vårtecken... Något i alla fall :)

Surdegsbröd

Jag har bakat bröd på mitt surdeg idag. Mycket spännande, det tog hela dagen och resultatet blev två enorma bröd som tar upp hela frysen. Det blev i alla fall underbart gott :)!Onsdag

Det har snöat hela dagen (dessutom så låg det en dm nysnö på backen redan i morse) men nu ikväll har det blivit fint väder och dessutom är det fortfarande ljust ute (en stor fördel med Norrland, det är ljust jämt under våren/sommaren).

Annars har dagen spenderats med c-uppsatsen... men det är så deprimerande att jag inte ska skriva mer om det här.

Annars har kvällen lyckomoment varit att det verkar som om min surdeg har börjat "leva"! Hurra!

Lagade dessutom en helt underbar tomatsoppa med gratinerade nachos. Dessutom var den superenkel vilket alltid är ett stort plus :).

Tisdag

Idag tog jag en promenad ner till Ica Maxi och handlade en massa mat. Nu kommer jag inte behöva handla på flera veckor. Sedan har jag spenderat dagen med att arbeta lite på c-uppsaten men mesta tiden har nog gått till att undvika den. Jag har kört fast liite. Men det löser sig... hoppas jag.Det var ganska trevligt när jag gick till affären, blåste dock hemskt! Men det fanns ändå vår i luften och isen har försvunnit, ett säkert vårtecken även om vårblommorna lyser med sin frånvaro. Men det var tydligen att hoppas på för mycket för nu är vädret hemskt!!!


Det syns kanske inte, men snön vräker ner!

Tinga Tinga

Jag fick en helt underbar tavla av Anna från Africa :)Past weeks

Det var ett tag sen jag skrev så jag ska försöka sammanfatta vad som hänt de senate två veckorna...

- Jag åkte till Trollhättan för att ha "påsklov" (haha, vilket skämt!)
- Jag pluggade hela "påsklovet" och var till råga på allt tvungen att byta inriktning på c-uppsatsen...

- Jag firade min födelsedag lite i efterskott med tårta och paket :)

- Jag mötte Anna och Z på flygplatsen när de kom från Afrika

- Jag träffade Annie och Jessica :)

- Jag åkte tillbaka till Umeå och återvände till vintern
- Jag hade uppsatsseminarium (som gick över förväntan) och jag har kommit igång med c-uppsatsen på allvar

- Jag har tillbringat 3(!) dagar med att välja fall till c-uppsatsen och sen gav jag upp...
Min fantastiska tårta :)


Chokladdekorationer :)

Umeå just nu...

Söndag

Tiden går så hemskt fort och det är redan 1 april. Denna söndag är dock ovanligt deprimerande då vår tydligen är ett okänt begrepp i Norrland. Det snöar (hallelujah) idag igen. Det mest spännande som verkar inträffa idag är att vi får nya grannar (känner mig som en gammal tant som sitter i fönstret och spionerar) och att det verkar pågå en orienteringstävling runt Ålidhem (de springer förbi massa löpare och de har en kontroll 50 m från vår ytterdörr).

Annars ska denna spännande dag bestå i:
- brödbak
- lägenhetsvisning
- städning

Jag måste erkänna att det känns mycket mer lockande att bara gå och lägga  mig igen och inte vakna förrän i juni (lagom till 10:ornas fältvecka).

RSS 2.0