Händiga herr'n

Idag har jag och Tove bytt till vinterdäck på min cykel (förra helgen var det hennes). Det tog liite längre tid än vad det kanske borde ha gjort men vi lärde oss en massa nya saker på kuppen. Våra grannar läkarstudenterna passerade ett antal gånger under tiden och de skrattade nog lite åt oss för när vi, till slut, gick för att lämna allt i förrådet var de i sitt förråd och städade och de frågade hur det gick med cykeln... hmmm... jaja, vi lyckades till slut i alla fall...

Annars har dagen bestått av ett långt bad medan jag tittade på grey's och efter det ett antal avsnitt till :) nu ska jag käka innan det vi ska till Gunilla och titta på Glee. Mysigt.

Jo, förresten, igår var vi på bio och såg Contaigon och den var jättebra. Men så är vi ju ganska frälsta på allt som innehåller en allvarlig infektionssjukdom, epidemiologer och R0.

Nu blir dte middag!!!

7 000 000 000

För er som ännu inte har uppmärksamat det så här kommer det. På måndag (det har FN bestämt (eftersom det är svårt att veta extakt) så blir vi 7 000 000 000 (miljarder alltså) människor på jorden.

7 miljarder! Det är galet mycket människor. För bara 12 år sedan, 1999, blev vi 6 miljarder.


Bilden kommer från här.

Kamerafodral

För ett tag sen publicerade jag en bild på en massa små virkade rutor. Här är resultatet. Ett kamerafodral.

Falafel och regnrusk

Sitter i köket och tittar på regnet (okej, det syns knappt för det är kolsvart ute men lite i alla fall i vattenpölarna). Jag gick till coop och hämtade min infyttningpasta förut och det vräker ned regn ute. Inte skoj. Dessutom trampade jag i enrom vattenpöl men som tur var höll skorna måttet så jag blev inte blöt.

Idag har det blivit lite pluggande, städande och diskande omvartannat. Sedan gjorde jag kokostoppar också med choklad på. Mums. Nu väntar jag på att Tove och Fanny ska komma så ska vi laga falafel och ha en trevlig kväll :).

Sliter ont...

Det var ett tag sen jag skrev här och det beror på att jag, Elin och Sandra var väldigt seriösa och skakade hand med varandra och sade att vi skulle plugga varje dag mellan 8-17. Det har gått bra men efter den tiden har jag i alla fall varit ganska slut :).

Idag har alla inspiration bara dött totalt och jag och Tove har gjort allt utom att plugga. Verkligen allt. Kollat på jobb, beställt böcker, avbeställt böcker, läst nyheterna och så vidare och så vidare :).

... ikväll ska vi i alla fall på kurs och det blir nog det mest seriösa idag...

En dag

Vet att det blir mycket film just nu i bloggen men så är det. I fredags hade vi tacokväll hos Sara, Jimmy och Fanny där vi förrutom att äta tacos tittade på Jägarna. Filmen var ingen höjdare men det var en trevlig kväll. För att toppa det gick vi på bio igår och såg en dag. Filmen är riktigt bra men boken är mycket bättre :P. Men definitivt sevärd och Anne Hathaway är en riktigt bra skådespelare.Vill se denna ännu mer :)!

Vill se!

Besatt

När man väl inser att man kan göra precis vad som helst med en virknål och garn då är det bara fantasin som säter gränser. Dessutom finns det en massa underbara bloggar som man kan inspireras av. Den här har jag till exempel fått inspiration från här men virkningen är mitt eget freestylande :).

International law

Hejsan bloggen.

Jag känner mig sjukt trött men på samma gång ganska speedad. Om det nu är möjligt. Jag skyller piggheten på kaffet och tröttheten på säkerhetsrådets resolutioner. Vi har i alla fall börjat en ny kurs nu som heter internationell intervention och folkrätt. Det verkar vara ganska mycket folkrätt och ganska lite internationella interventioner. Folkrätt är väldigt juridiskt (ja det är en juridisk kurs) och ganska komplicerat men våra lärare är toppen och ganska pedagogiska. Huvudläraren på momentet är folkrättsrådgivare åt utrikesministeriet så det är inte så illa :).

Annars händer det inte så mycket här och jag orkar inte riktigt engagera mig eftersom jag ska åka bort i helgen men jag har i alla fall börjat på seminarieuppgiften nu. Pm-uppgiften får bli ett framtida problem...

Nu ska jag fortsätta med pluggandet. Wish me luck!

Grillning

I lördags tog jag, tove, helene, gunilla, johannes och helge en cykeltur bort till nydalasjön för att grilla lite. Bortsett från att det var ruggigt kallt och att solen gömde sig bakom träden så var det hur mysigt som helst.

Liten, mindre, minstNär jag tröttnade på de stora rutorna blev det små istället. Frågan är väl bara vad det ska bli av alla dessa små rutor??? :)

Inte i Norrland i alla fall...Något litet, något virkat

Tröttnade på att bara göra stora rutor så jag gjorde små istället. Till ett armband.

GargantuaIgår gick jag, Tove och Gunilla på teater här på Ålidhem. Vi såg Gargantua men skuggteatern. Teaterna var jättebra och skådespelarna var grymt duktiga. Det var bara två skådespelare och lokalen var ganska liten så det blev en intim föreställning. Teatern var ganska mörk och stundvis både jobbig och konstig men skådespelarna gjorde allt. Det är ganska svårt att förklara vad den egentligen handlade om, men ni kan läsa mer här. När vi gick hem så kunde vi inte sluta diskutera den och vad som egentligen hände på slutet. Jag tycker det är bra, när det lämnas lite öppet så att man kan diskutera det.

Kära 16åriga jag

Om ni inte sett den, se den!

RSS 2.0