Tillbaka (tillfälligt)


Nu är jag tillbaka även om det är högst tillfälligt, jag sitter på campingen bredvid vandrarhemet för de har gratis bredband. Resan hit vat jättelång och väldigt seg. Att köra med kärra är inget kul. När vi kom fram var klockan efter åtta och till råga på allt fungerade min tagg till ytterdörrren inte så servicekillen fick komma och öppna åt oss, men jag fick en ny igår. Vi har packat in och packat upp allt nästan nu. Tove kom idag på dan och det var jättekul  att träffa henne, hon är väldigt trevlig så det ska nog bli bra det här. Dessutom kom 2 tvåor förbi och hälsade, Anna och Anneli, trevlig de med. Imorgon åker mamma o pappa hem igen och på måndag börjar skolan och sedan den 2 veckor långa insparken med massor av aktiviteter. Ska bli jättekul att lära känna alla.

Förresten Jessica så är ni välkomma hit när ni vill men ni kan nog bara komma 2 åt gången det är inte så stort :) .

Mer inlägg och bilder kommer snart.

/ Sofia

Flyttlass


Nu är allt packat i kärran och imorgon klocken 06.00 bär det av norrut. Om vi har tur kommer vi att vara framme runt 20.00 imorgon kväll, 80 mil har vi avverkat då. I och försig vet jag inte om vi åker till lägenheten imorgon eller om vi kommer dit först på fredag det beror ilte på. Det kändes skumt att packa in allt men nu är det gjort och pånågot vis känns det rätt gött. Det som är bäst är att allt packande är klart, det har varit en och en halv veckas mardröm. Varje sak som jag har lagt ner har på något vis krävt en enorm ansträngning. men förhoppningsvis behöver jag inte göra om det förän om 2 år ich då går det nog lättare hoppas jag. Allt är packat, jag har skaffat mobilabonnemang och hemförsäkring. Det enda som är kvar är att ordna bredband, det är jätteskumt så det måste jag fixa när jag kommer upp. Därför kan det dröja lite innan nästa inlägg kommer men när det kommer ska det även finnas bilder av lägenheten att beskåda.
Nu måste jag sova om det ens är någon idé, det kommer vara så konstigt för det är så tomt och så ekar det i mitt rum.

/ Sofia

Att göra:

Idag är verkligen sista dagen och allt måste vara klart när vi hämtar kärran så i dag ska jag:

Lämna in Twilight
Fixa ICA-kortet
Köpa födelsedagskort till pappa
Packa tavlorna
Ringa försäkringsbolaget

Det var nog allt men det ser ut att bli regn så det blir inte så kul att cykla till stan.

/ Sofia

Sista natten med gänget


Låter väldigt tragiskt men sant i alla fall för ett litet tag. hade min utflyttningsfest igår, eftersom jag inte kommer kunna ha någon inflyttningsfest. Vi hade väldigt trevligt och åt quinoa sallad med kyckling och sedan sorbet och muffins. Jag älskar verkligen sorbet det är så gott och det bästa är att det är mjölkfritt så Karin kan äta det.  I en liten present fick jag glasen Fun från BodaNova. De är jättesnygga så dem kommer jag att använda och tänka på er. I övrigt spelade vi tjejsnack trots att Daniel är en kille, det var kul ändå :D. jag vet inte när vi kommer ses nästa gång men förhoppningsvis dröjer det inte allt för länge. Ni måste komma och hälsa på mig. Eller så kommer jag ju hem igen.

/ Sofia

Kaos


Gick ut för att hänga upp tvätten som jag hade tvättat. precis när jag inser att jag måste hämta två galgar i källaren och är på väg in ser jag en liten fågel som flyger in genom den öppna altandörren. Jag störtar in och undrar var den har tagit vägen. Hittar den i mina föräldrars sovrum och efter 10 minuters kamp med hjälp av ett badmintonrack lyckas jag få ut den. Att det ska vara så svårt att få den att flyga ut genom fönstret. När den väl var ute var jag genomsvettig och hela rummet fyllt med fjädrar. Helt underbart. Som om jag inte hade tillräkligt med saker att göra. Allt händer verkligen samtidigt, fattas bara att det börjar regna.

/ Sofia

Näst sista dagen


Att göra idag:

Tvätta
Fixa adressändring (har adressändrat men det strular)
Baka muffins
Köpa grillad kyckling
Fixa hemförsäkring
Städa
Fixa ICA-kortet

PACKA klart

Herregud jag har att göra, dessutom ska jag laga mat till ikväll när mina vänner kommer på en liten utflyttningsfest.

/ Sofia

Twilight


Detta måste vara ett av de fenomen som det bloggas mest om men Twilight är verkligen helt underbart. Jag har läst alla böckerna och de är beroendeframkallade. Det är det enda ord som man kan beskriva det med. Jag har också varit av åsikten att jag inte skulle se filmen hur lika Annie och Jess än har sagt att de är och man absolut inte blir besviken. Men jag kunde inte hålla mina fingarar borta så nu har jag sett filmen och jag måste erkänna att den var jättebra. Jag saknade verkligen ingenting. Det är kul att se att det faktiskt går att göra filmer som inte saknar hälften av vad som fanns i böckerna.

Nu måste jag återgå till min packning. Idag: Alla mina kläder.

2 dagar kvar.

/Sofia

F1 och paj


Idag har det varit en bra dag. Jag har packat en hel låda, jag är imponerad av mig själv faktiskt. Sedan var det F1, den bästa sporten som finns. jag älskar det verkligen. Dagens lopp gick av stapeln i Valencia, Spanien. Det var ett riktigt spännande lopp även om Valencia är tråkigt eftersom det är helt omöjligt att köra om. Kul att Rubens Barichello vann men det var klantigt av Hamilton och McLaren att schabbla bort segern i depån. Efter ett bra race kom släkten för en liten hejdå träff. Vi åt smarrig paj med blåbär och hallon. Väldigt lyckat.

Måste även klaga lite på min dator som inte gör annat än slutar fungera, det är helt hopplöst. Nu har jag snart ominstallerat allt som går att ominstallera.

Bäst jag slutar innan den lägger av igen men jag måste erkänna att det inte finns något annat att göra eftersom allt annat är nedpackat i flyttlådor.

/ Sofia

Tur


Jag var inne och läste på en högstadiekompis blogg om hennes studentrum i Karlstad. Jag visste ju att det kunde se hemskt ut i studentkorridorer men innan terminen ens har börjat,  det är bara för mycket tycker jag. Det får mig även att inse vilken tur jag har eftersom jag på fredag flyttar in i mitt studentrum. Jag kommer att hyra ett rum i en tvårums-lägenhet där man delar på kök och badrum. När vi var där och tittade såg allt jättefint ut. Det är nog skillnad på om man läser i en stor stad eller en liten. Men att det är rent och inga kvarlämnade saker tycker jag att man kan kräva i alla fall.

/ Sofia

Shopping


Idag var den stors shoppingdagen. Det är ofattbart vad mycket saker som man behöver för att kunna flytta hemifrån och jag erkänner oerhört mycket saker som man vill ha men inte har råd till. Det blev förutom nödvändiga kuddar, täcken och en verktygslåda tre snygga kuddar från Indiska och en grå kappa från HM. Jag känner mig redo att flytta nu men jag har ännu inte packat allt så jag får vänta ytterligare fem dagar. Att sitta här är det sista jag har tid mded så det är bara att återgå till packningen.

/ Sofia

Rätt tid

Jag har tänlt skaffa mig en blogg ett bra tag nu men aldrig riktigt haft tiden eller orken men nu känns det som om att det är rät tid. Snart ska jag flytta långt bort, närmare bestämt 80 mil, börja på universitetet och påbörja en ny del av mitt liv så nu känns det rätt att börja blogga. Bloggen känns lite tråkig och intetsägande just nu men det ordnar jagupp om ett litet tag, ha tålamod bara.

Sofia

Välkommen till min nya blogg!

RSS 2.0