Min kära syster

är hemma igen efter att ha varit i Berlin. Det är så kul att hon är hemma så att vi kan umgås lite. :) Imorgon ska vi till exempel på Alice i Underlandet i gbg, det ska bli jättekul. För övrigt så har jag inte pluggat något idag heller så imorgon har jag inget val alls. :) Jag har läst lite om el nino så jag har grepp om vad det är men jag behöver lite djupare kunskaper tror jag ;).

Vår

I alla fall här i söder :). Tog de här korten tidigare idag när jag var ute i trädgården och klafsade runt. Det är verkligen blött men det känns skönt att all snö snart är borta så att våren är här på allvar.

Ojdå :)

Hehe, rösta på mig... så går det när inspirationen saknas :)

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!

Efterlyses

Inspiration!

Om någon skulle hitta lite kan ni ge det till mig, är i stort behov av det för jag får inget gjort här inte... eller om någon helt enkelt är jätteinsatt i El Niño och La Niña och vill förklara allt för mig så går det också bra...

Vill ha, ska ha..

Jag vill ha en tv nu... Jag ska ha en tv snart... Jag måste bara bestämma vad jag vill ha för någon och bestämma/ordna lite plats för den hemma. Jag är mest sugen på att skaffa en Samsung. De är snygga och så är de bra. Det skulle vara så skönt att bara kunna lägga sig påp sängen och bara titta. Det är verkligen skönt att vara hemma så att jag kan titta när jag vill. Det är så avslappnande att det knappt är sant. Fast det klart att jag överlever utan en tv, jag har ju gjort det i över ett halvår och det är ganska lång tid faktiskt.

Nu ska jag se på Top Model :)...

Espresso house

Jag är kär i espresso house mocha latte, jag skulle kunna leva på dem. Det är allt bra tus att de inte har det i Sollet. Då hade jag definitivt bott där (nästan). Det är faktiskt det enda kaffe som jag gillar riktigt mycket. Jga kankse ska lära mig att göra en egen latte? Undrar om det är svårt. Om någon vet och känner för att lära mig är det bara att säga till :).


Bilden kommer från bernhardsson.com

Bara göra ingenting

Är det inte det underbaraste som finns? Att inte göra någonting. Inga krav, inget plugg, jag kan bara ligga på soffan och titta på tv eller mysa med en bok. Kan det bli bättre? Det var jättekul att träffa Jessica, Jerker och Arve i alla fall och det var skönt att komma bort från Sollet. Arve är hur söt som helst... :). Hehe nu ska jag bara slappa och umgås med familjen :).

Ha det :)

 

På väg hem...

Nu ska jag snart packa ner det sista (det mesta) och sen ska jag och sandra ner på stan innan det är dags att ta bussen till sundsvall och sen vidare till gävle och jessica, jerker och arve. Det ska bli så kul att komma dit och det ska bli oerhört skönt att komma bort från den här staden. Den är faktiskt inte så mycket att hurra för även om den ibland har sian ljusa sidor. Jag har faktiskt fått en del presenter vilket är jättekul :) och vem vet det kanske blir någon mer senare ;). Hehe jag ska publicera den hemliga prsenten (inte till mig dock) när jag kommer hem, imorgon eller på söndag. Nu måste jag skynda mig så att jag hinner allt.

ha de!

ps. vårt avlopp är fixat nu :) hehe inte alls efter ett bra tag eller så :)

En bra start på dagen

Dagen började med att jag öppnade paketet från mamma, pappa och anna som innehöll en bok jag önsakde mig och kortet från mormor och morfar. Det var riktigt mysigt. Sedan blev jag bjuden på en underbar frukost av Tove. Det var verkligen lyxigt men grönsaker och hembakat bröd och apelsin med kryddor och te. Helt perfekt start på dagen. Sedan har jag pratat med mormor och med Jessica med nu på morgonen. :). Underbart. Snart ska jag iväg till skolan och i eftermiddag ska jag åka till Jessica, Jerker och Arve och hälsa på dem innan jag fortsätter hem imorgon. Det ska bli så kul att få komma bort härifrån och äntligen få träffa Arve (som jag har hört ryktesvägen har börjat le). Är det inte fantastiskt?

Hemtentan är inlämnad och vi fick välja grupper själva inför grupparbetet. Jag är med Sandra och Elin och vi fick även välja ämne själva så vi ska jobba om El Nino och El Nina. Spännande. Annars verkar geovetenskapen ganska tråkig just nu men förhoppningsvis blir det bättre. Nu måste jag skynda mig.

Puss!

neeejjjjj....

det snöar ute, jag tror jag dör... nu skulle ju våren komma men icke... aaa jag vill bara gå och lägga mig igen... jag måste till och med gå ut sen och gå till skolan... hemska tanke!

snart klar

Nu är hemtentan snart klar, bara lite finjusteringar imorgon och sen lämnar jag in den... nu ska jag få min skönhetssömn efter en lång dag men plugg, tvätt, och träning.

God natt!

Shopping....

Det händer inte ofta men ibland har det sina ljusa sidor :). Jag har köpt ett mysigt block som jag kan ha i styrelsen och sen har jag köpt en hemlig present. Kan ju tro att det borde vara tvärtom eftersom jag snart fyller år, emn icke. Världens finaste present om ni vill veta min mening. :) Berättar vad det är när jag har gett bort den :).

Nu åter till plugget och hemtentan. Jag har 10 sidor och finslipar nu mera bara :)

9 sidor!!!

AAAAAaaaaaaaa!!!!! Jag har skrivit nio sidor. Känns underbart! Dock har jag inledning, avslutning och folkrätt kopplat till modernitet kvar och ungefär 1,5 sida att trycka in det på men det ordnar sig alltid. Måste erkänna att instruktionerna är lite flummiga faktiskt:

"Du skall efter bästa förmåga diskutera det övergripande problem som kursen behandlar, dvs hur modernitet bidragit till utveckling av folkrätt och folkmord"

Jah menar, det går ju att vara mer exakt än så? På 9-10 sidor? Hallå eller, det känns som om jag bara flummar hela tiden. Konstant. Och jag tror inte ens att jag riktigt har svarat på frågorna men jag hoppas det i alla fall. Och vidare står det:

"Hur ser sambanden ut? Vilka utmaningar är viktiga att ta tag i och diskutera så att folkmord och jämförbart storskaligt våld förebyggs och hanteras? Vilka institutioner och aktörer finns idag, som kan förebygga och hantera dessa brutala övergrepp? På vilket sätt tänker du kring dessa institutioner och aktörer?"

Jag menat oj vad kul :). Luddigt värre, i coh för sig är det ganska bra för det är svårt att göra fel men det är sjukt svårt att koppla ihop allt på ett vettigt sätt, hitta en röd tråd och analysera det hela på ett smart sätt (på max 10 sidor). Det går, tror jag. Eller det återstår att se. Dessutom så måste jag hitta på lite intressanta rubriker och ett bra namn på hela essän. Jag får ju nästan ångest. Kanske inte riktigt men nästan i alla fall.

Ikväll blev det svenska hollywoodfruar och Petra Mede Show (creepy program alltså). Nu ska jag sova, så att jag orkar plugga imorgon.

Stelfrusen

Jag är helt och totalt stelfrusen. Jag, Sandra, Elin och Elin tänkte som sagt var gå på vintermarknad idag även om vi inte hade den blekaste aning om var den var. Sagt och gjort vi traskar i alla fall iväg, mot coop för vi har en aning om att den ligger åt det hållet. Vi frågar i alla fall första bästa lokalbo efter vägen, den första visste inte vad vi pratade om men den andra sa att det var jättelångt att vi skulle gå bort förbi kyrkan (bortanför coop) och vidare längs riksväg 90. Efter en snabb sväng förbi stan traskar vi vidare och när vi närmar oss kyrkan frågar vi nästa person som säger, oj det är så långt men sväng vänster där framme och följ cykelvägen. Vi gjorde som hon sa men misstänkte att vi gått helt fel tills vi träffade två gamla damer som sa att vi var på rätt väg men att det var jättelångt kvar. Det var så lustigt att alla vi frågade sa att det var jättelångt. :). Vi lyckades i alla fall hitta dit men marknaden var ganska liten, köpte en choklad dounut i alla fall. :). Sedan var det bara att traska hem igen. Det tog kanske 40-50 minuter att gå och då går man verkligen genom hela stan. Jösses. Nu är jag hemma i alla fall och stelfrusen och jättetrött. Borde plugga men jag tvivlar på att jag kommer att orka.

Inte mycket gjort här inte

Ligger på min säng och gör ingenting. Jag borde sätta igång med hemtentan igen men jag orkar inte. Känner att det inte är någon brädska nu i alla fall. Ska troligen på vintermarknad senare :). Kul va? Det är alltid trevligt när det händet saker här i Sollet. Vilket förövrigt inte är ofta vill jag lova. Men hemtentan i alla fall. Den kommer bli för lång jag vet det. Jag har skrivit sju sidor och två rader och känner att jag har en massa kvar som jag skulle vilka skriva. Men kanske kan jag trycka ihop det på de tre sidor jag har kvar. Kanske. Men jag tror det kommer att bli för långt. Och den röda tråden saknas fortfarande. Illa! Men jag ska nog hitta den, någon dag tror jag allt. :)

Movienight

Filmkväll i kväll. Det var jättemysigt. Jag, Sandra, Elin, Tove och Sandras kompis Elin. Först såg vi en kort dokumentär om hur våra mobiltelefoner tillverkas i Chennai, Indien och hur sedan återvinns. Det är rena rama skandalen. Vilka arbetsförhållanden. Jag blir riktigt arg faktiskt. Sedan såg vi i alla fall på Transformers 2 (den var ganska bra) och (500) Days of Summer (Den var ganska mysig, lite annorlunda kärlekskomedi faktiskt). Och så åt vi min kladdkaka som jag hade bakat, mums. Den blev faktiskt riktigt bra om jag ska vara ärlig, och det finns kvar så jag få lite till frukost, lunch och middag imorgon. :). Jo just det bowlingen igår gick okej. Började med en strike men lyckades aldrig göra om den bedriften :). Det var jättekul även om Sandra utklassade alla oss andra (bland annat tre strikes på rad)! Det ska vi definitivt göra fler gånger.

Nu ska jag sova, puss!

Årets event

Årets händelse i Sollefteå. Lidl öppnade. Haha, jag tror verkligen aldrig att jag har sett så mycket folk på samma ställe någon gång här. Den klår nog lätt både höstmarknaden och skyltsöndagen. Lite lustigt faktiskt om jag ska vara ärlig :). Nu ska vi snart iväg och testa något annat, som kanske blir årets event för oss. Vi ska gå och bowla. Det ska faktiskt bli jättekul :).


bilden kommer från akeshovsbowling.gastrogate.com

Vad ska mina vänner göra ikväll?

Cremekex Citron

Nu tröstäter jag igen. Det är inte bra. Jag lyckades hålla upp i två veckor och sedan kom tentan. Då var det kört. Men det är ju så gott med kakor. Just nu är det cremekex citron och digestive choklad som är det som är mest beroendeframkallande. Men det går i vågor vilken sorts kakor som jag äter trots allt. Idag har jag pluggat en en del på tentan, det går framåt, tror jag. Nu har jag fem sidor bra material, till skillnad från igår då jag hade fem sidor skräp. Men det var ganska surt att skriva om allt även om det blev bättre.

Nu har jag bara fyra sidor kvar att fylla ut, hurra. Men jag har lite planer. Jag måste skriva om folkrätten, aktörerna, ett till folkmord och så det strukturella våldet. Hjälp, jag har en del att läsa i alla fall. Men det är morgondagens problem. Nu ikväll ska jag bara slapppa på min säng. Riktigt skönt faktiskt. Att trots allt inte göra något speciellt. :)

Nu ikväll har jag också varit på ett möte där den gamla FN-styrelsen lämnade över till den nya. Det ska bli så kul att komma igång. Vi ska ha första styrelsemötet nästa torsdag :). Längtar dit, det ska bli så kul.

Vampyrer

We like vampyrer här :). Nu ikväll har jag och Sandra, och Elin var med en stund, sett både Vampire Diaries och True Blood. jag älskar verkligen de där båda serierna och jag älskar att båda går att följa via nätet eftersom jag inte har en tv. Jag blir verkligen helt besatt av vampyrer och det som är bäst med dessa båda serier är att trots att det finns likheter skuljer de sig i grunden enormt mycket. De är välgjorda och oerhört spännande (på olika sätt). Jag kan verkligen rekommendera båda serierna till er som inte har sett dem. Det som skiljer dem åt mest är att Vampire Diaries är så lättsmält och lättillgänglig medan True Blood måste man nästan se några gånger innan man inser hur fruktansvärt bra det är, fö det är det. True Blood är utan tvekan en av de bästa serier jag följt och än så länge tycker jag att den andra säsongen håller måttet riktigt bra. :) Nu måste jag sova så att jag orkar plugga imorgon, då är det också överlämnadet av FN-styrelsen till oss i den nya styrelsen. Spännande.

God natt!

Den sista kokosmjölken

Hehe, jag tog den sista kokosmjölken i affären idag. Det var vågat ;). Jag var tvungen att passa på eftersom jag hade ICA-rabatt och sist jag hade det på kokosmjölk var kokosmjölken slut i alla Ica-butiker här under hela den tiden. Det var så lagom kul kan jag lova. Speciellt eftersom en sak som jag gör av med ganska mycket äär just kokosmjölk. Idag ska jag i alla fall äta pommes frites och kryddig korv till middag. Mumsigt.

Pluggandet har gått ganska bra, mötet var ganska inspirerande vilket var kul och jag har skrivit tre och en halv sida på bibblan idag (fem och en halv kvar). Och det känns helt omöjligt att få ihop tillräckligt mycket, men om jag svävar ut en del kanske det går. Synd bara att det inte är min starka sida att sväva ut en massa. Jag är bra på att skriva kort och koncist. Synd att det inte är det som efterfrågas. Men kanske ger övning färdighet. Jag hoppas ganska mycket på det :). 

Nu ska jag i alla fall bara lata mig resten av kvällen och vara med på mitt FN i skolan möte och sedan se på Vampire Diaries med Sandra och Elin. Det ska bli skönt att slappna av lite och så får jag ta nya tag med tentan imorgon. 
 

Hemtenta

Idag börjar det. Hemtenta plugget. Inte kul alls. Eller jo kanske lite. Vi ska skriva en essä på 9-10 sidor där vi diskuterar hela kursen. (HELA KURSEN) Det är spännande eftersom vi har fått helt fria händer och kan välja in princip själva men samtidigt är det sjukt svårt. Jag vet inte vart jag ska börja eller ens hur den ska vara uppbyggd. Dessutom så måste jag hitta den röda tråden genom det hela. För att skriva om kursen är inga problem men att få det att vara sammanhållet kommer att bli jättesvårt. Om någon timma ska jag i alla fall till Källsta för att diskutera igenom det hela med några ur klassen, så förhoppningsvis får jag lite inspiration.

Jag har i och för sig en plan redan som jag så snyggt lagt in i en power point, men den känns så fantasilös och platt (dock inte pp som är väldigt färgglad). Jag vill skriva något inspirerande och spännande, men det kanske kommer nr jag börjar. Vem vet. Även om det känns väldigt svårt och vi har en vecka på oss idag. Det är skumt att vi har haft hemtentan i en vecka nu men ännu inte börjat på den. Fast jag har ju haft en massa andra saker att göra. :) Och för att vara ärlig borde jag inte sitta här och blogga utan försöka ta mig samman och börja skrive på den där jäkla tentan. Men jag orkar inte...

Hehe, jag och Tove fick förresten hem en lapp från Solatum idag där det stod att man ska göra rent avloppet till badkaret ibland så att det inte blir stopp. Ooops! Jaja vi lär oss väl av våra misstag hoppas jag. Men det var visrigt att gräva runt i det kan jag lova. Usch det är sånt som gör att man önskar att man fortfarande bodde hemma. :)

Styrelse

Ja, då var jag invald till ledamot i FN-styrelsen. :). Det känns så kul :) Jag är verkligen jätteglad :). Det ska bli så kul att få sitta i den styrelsen detta året som kommer. :)

Vad var det jag sa?

Vi var bäst, så är det bara. Vår presentation gick jättebra, det var bara några små missöden men inget stort. Jag är stolt över mig själv, klarade mig nästan helt utan stödorden och det blir så mycket bättre flyt då. Det är skönt att bara kunna prata fritt utan att vara bunden av ett manus. Ska satsa på att lära mig det typ utantill i fortsättningen med. :) Vi fick bra kritik av den andra gruppen och av Ingvar så det kändes bra. Det blir verkligen roligare och roligare att redovisa. PowerPointen fick också mycket beröm vilket var skönt, luftig och lättillgänglig. Mycket bra beröm. Nästa gång jag och Ida jobbar ihop ska vi gå avancerat tänkte vi, haha. :) Wait and see. :) Nu ska jag dra till skolan på FN-möte...

Ha!

Fernando Alonso vann F1-premiären! Haha, han kommer äga i år, jag vet det :).

Laddad till tusen

Imorgon kör vi. Jag är så grymt laddad för elevföreläsningen. Det ska bli så spänannde. Jag riktigt längtar tills dess att jag står där och blickar ut över klassen (halva i alla fall). Och dessutom så kommer jag ha min grymma grupp med mig, Ida och Viktor. Vår PP är awesome och alla har gjort ett grymt jobb :). Haha det behövs alltid lite självpepp innan en redovisning. Men det som glr det så kul är att det är så intressant, tycker jag i alla fall. Men vårt kapitel handlade om att hur nazisterna fick judarna att medverka under Förintelsen. Det var verkligen så sjukt intressant. Jag längtar verkligen till imorgon. Vi kommer helt enkelt att vara bäst, jag känner det på mig. Haha! Kanske inte ska bli för stöddig. :)

Fasad

Det är så det känns många gånger. Att det är något viktigt. Att hålla upp fasaden. Att inte vara leden. Inte splittrad. Det är jobbigt. Jobbigare än jag vill erkänna. Och fast det blir bättre, är det fortfarande hemskt. Inte alltid. Aldrig alltid. Bara ibland. Som nu. När alla är långt borta. När ni just har åkt. När tiden inte vill gå. När allt står stilla. Då är det jobbigt. Som nu. Jag börjar hitta rätt, tror jag. Hitta mig själv. Hoppas jag. Men just nu är allt en glad fasad, en fasad med smileys och tomma ord. Men bara nu. Imorgon eller dagen efter är det på riktigt, smileysen och orden. Men just nu, bara en fasad. En väg bort. Ett sätt att vara ensam.

Perfekt

Jag hade jättestor tur när jag gick till Ica nyss. Efter en smärre dipp efter kakor som nu är åtgärdad. Men det jag hittade var en perfekt liten växt, vet inte vad den heter men om någon gör det tala gärna om det för mig. Den är typ 6 cm stor och ursöt. Och den passar perfect (jag fick trycka lite) i krukan till ljusstaken jag köpte i Ö-vik igår, se förra inlägget.


Är den inte bedårande :) (15 kronor kostade den :) )

Besök :)

Har haft besök nu i helgen i familjen. De kom i fredags och stannade till nu på morgon. Det var jättekul och skönt att träffa dem igen. I fredags gick vi lite på stan och sedan käkade vi på Kinaresturangen. Mums. På lördagen drog vi till Ö-vik och shoppade, tittade på utsikten från Hallstaberget och lagade mat och myste till Melodifestivalen. Det har verkligen varit jättekul at ha dem här :). Ganska sorgligt när de åkte man vad ska man göra? Vi sse om två veckor igen när jag kommer hem. Det ska bli så kul :). Jag fick förresten två presenter också. Den ena öppnade jag nu (det var ett uppslagsverk) och den andra ska jag spara tills dess att jag fyller år :). Nu har jag något att se fram mot.

De här ljusstakarna köpte jag igår i Ö-vik. Visst är de fina? Jag älskar verkligen Cult.Och så köpte mamma tulpaner till mig, :) visst ser de våriga och fina ut?Snart är våren här, längtar så. Idag ska jag och Ida arbeta med Bauman-grupparbete, och Viktor skickar sin del om en timma. :) Så allt är frid och fröjd.
 

Too much

Ibland blir känslorna för mycket. Det är jobbigt att sakna folk så att man mår illa. Och trots att allt blir bättre så finns det tillfällen som är värre än andra. Som att åka bort eller när folk äker bort. Men det vänder fortare och fortare, tur att det man aldrig är ensam i alla fall och att det alltid finns någon där eller här ;).

Sova

Nu ska jag sova. Det har varit en bra dag allt som allt.

Städning √

Läst ut Bauman √

Läst ut (O)Rättfärdiga krig √

Läst om artikeln och markerat det viktiga √

Varit på Aurora-möte √

Varit på klassmöte √

Och så har vi haft ett minimöte med grupparbetet √

Så nu har jag läget under kontroll tror jag i alla fall. Jo just det, jag har färdigställt min anteckningar till grupparbete, 9 sidor allt som allt. Bra jobbat, Sofia.

Aaa, jag har bestämt att jag ska åka till Jessica den 26 mars också, ska bli så kul nu ska jag bara boka biljetter. Det kommer bli en jättebra födelsedagspresent att få träffa Arve. :)

Nu sova, imorgon kommer familjen :)

Städa

Inte så kul men dock ett ganska stort måste, imorgon ska jag tvätta hela förmiddagen så då hinner jag inte. Och sen kommer min familj hit. Jag är så glad. Snart, snart. Toves familj kommer också, det var verkligen ett lustigt sammanträffande men det ska bli jättekul. Så nu måste jag städa så att det ser okej ut här i alla fall. Eller ja, det kommer att se fanatastiskt ut! :). Varför nöja sig med mindre? Dessutom ska jag åka förbi Jessica, Jerker och Arve på väg hem för påsk, det ska bli så kul att se dem igen :).

Dessutom (inte lika kul) orsakade jag en ganska stor översvämmning i badrummet förut. Vattnet rinner inte riktigt undan som det ska. Eller det tar i alla fall oerhört lång tid. Det brukar bli ganska mycket vatten men nu. Min ena handduk låg på golvet som längst kanske 50-60 cm från avloppet och den var genomvåt. Jag vred flera liter vatten ur den och det riktigt klaffasade när jag klev ur badkaret. Mysigt. Eller inte. Så nu måste vi fixa det också, eller jag har redan grävt lite utan någon som helst lycka. Det var riktigt äckligt vill jag lova. Det är baksidorna med att flytta hemifrån, man måste ta tag i alla hemska saker som avlopp. :(
Haha jag överlever nog.

Nu ska jag städa klart innan det blir biblioteket. 

Klart!

Då var folkrättsanalys seminariet klart. Det känns så skönt att ha det gjort och vi lyckades oerhört bra tyckte jag. Vå PowerPoint var bra (undrar varför ;) hehe) och allt flöt på fint och vi fick en massa frågor efter. Afghanistan och kriget där är verkligen oerhört intressant men samtifigt oerhört komplext. Det blir dessutom mycket intressantare när man får nya infallsvinklar och nya ramverk att analysera konflikten med. Jag skulle kunna göra det här för alltid. Haha, nej kanske inte men ett tag i alla fall det är vekligen sjukt intressant. Hela USA och deras utrikespolitik är egentligen väldigt intressant.

Nu har vi i alla fall Bauman elevföreläsningarna som kommer upp nästa vecka och förhoppningsvis löser det sig på ett smidigt sätt (om jag bara glömmer att Viktor inte kommer att vara här alls innan) men vi har gjort upp en plan så allt kommer att gå som tåget ändå. Hoppas jag. Men jag litar på att jag, Viktor och Ida gör det här till något fantastiskt :). Det kan bara inte misslyckas. Och imorgon får vi dessutom hemtentan. Det ska bli intressant att se hur den ser ut, jag hoppas på två frågor för en är alldeles för lite i mina ögon men men det ordnar sig.

Ute töar det förresten och snön smälter bort ganska fort faktiskt. Och isen på älven börjar också smälta lite grann. Nackdelen med detta varma väder är att det blir sjukt halt och att det blåser halv storm konstant.

Frida

Har precis kommit hem från Källsta där vi har sett filmen Frida och fikat. Filmen handlar om Frida Kahlo och den var väldigt bra (så jag tycker absolut att ni ska se den Annie). Nu ska jag sova och ladda för redovisningen imorgon.

Vår? 2

Jaha, nu lyser solen... Omväxlande väder idag i alla fall :). We like att våren snart är här på allvar (1 månad kanske ;)).

Vår?

Jaha nu regnar det ute. Det höll i alla fall upp när jag gick till affären och det är kanske +6 grader ute så det är nästan sommar. Det var helt sjukt igår när jag och Sandra gick till gymmet och det var nollgradigt ute fast det kändes som +20 grader. Jag trodde aldrig att jag skulle bli så van vid kylan som jag faktiskt har blivit. Om det är något bra eller dåligt vet jag inte men det känns i alla fall skönt nu när det blir varmare. Riktig vår lär det väl inte bli här än på ett tag antar jag och det känns som att hoppas på för mycket om jag säger att nu kommer den. Men hoppas kan jag ju göra lite, lite. Jösses det vräker verkligen ner regn ute, tur att den enda sträcka jag ska gå idag är till Emmelie och dit är det ju 10 meter kanske (ute). Nu ska jag plugga :) tror jag. Eller jag ska försöka i alla fall. Eller städa kanske? Jaja, vi får se.

Hyra film...

Tove bad mig och Sandra att hyra filmen Frida när vi ändå skulle ner på stan förut. Hon hade då ringt dit men de behövde inte lägga undan filmen. Ja, i alla fall, jag och Sandra kommer dit och kollar runt lite men konstaterar snabbt att det är npg bra att be om lite hjälp så att vi får tag på filmen. Damen i kassa säger att hon inte har en aning om vad vi pratar om och att vi får leta själva- Vi letar reda på filmen på en dator som finns där och det står att filmen ska heta Frida, den finns inne och står under drama. Kort sagt vi letar igenom båda hyllorna med drama utan något resultat. Alltså går vi tillbaka till damen u kassan och Sandra säger: Filmen Frida ska finnas inne... Damen avbryter entusisatiskt och talar om för oss att den filmen är reserverad på Tove och undanlagd. Hon tar i alla fall fram filmen ur en låda bakom disken och lånar glatt ut den till oss (?). De tvar ganska irriterande med tanke på att vi spenderade 10 minuter att leta efter filmen och så hade hon lagt undan den fast de inte skulle. Herregud.

JAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!

Jag fick VG på tentan. Det känns verkligen underbart. Nu har jag fortfarande chans att få VG på hela FOKS A. Lättnaden är enorm och det gick så myket bättre än jag hade förväntat mig. Haha jag är så glad att jag skulle kunna dansa och jag hade mitt lilla happy moment och glädjefnatt på Bibblan förut när jag fick reda på det. :)

Lustig maskin

Igår när jag, Sandra och Elin satt inne på Kaffe-Petter och käkade lunch kom det en jätteskum maskin och körde förbi. Sedan när vi var på väg hem till Elin mötte vi den igen och det visade sig att det var en jättelik snöslunga som gjorde snygga kanter vid vägen och som sprutade ner snön på en lastbil så att den kunde köras iväg. Haha, den säg verkligen lustig ut ich jag antar att den är väldugt effektiv men jag har i alla fall aldrig sett en sån förut. De finns i alla fall inte där jag kommer från. Slänger in en bild så att alla kan få se, dock är det inte jag som har tagit den utan den kommer från Arlanda.se.Sol!

Idag var det en fantastisk vinterdag. Solen lös och himlen var alldeles klarblå och det var inte så farligt kallt, kanske -6. Alltså helt perfekt väder. Efter skolan gick vi ner på stan och allt var verkligen underbart. :)

   

 

Så underbart vackert!


Den kvarglömda lunchen

Idag var det en dålig dag på vissa områden. Jag och Sandra var halvvägs över bron när det slog mig. Att min lunch var kvar hemma. Jag hade till och med tagit den ur kylen, lagt den i en påse och ställt den på mitt golv. Den fick inte plats i väskan. Det var det som förstörde det hela. Att matlådan inte fick plats i väskan. Och dessutom så hade vi en heldag till klockan tre och efter det skulle Afghanistan-gruppen träffas. Jag fick köpa en ost och skink baguette i cafeterian, den var riktigt god och den kostade bara 20 kronor vilket kändes bra :). Men det var surt att glömma maten hemma. Jag hade ju i alla fall mat när jag kom hem så jag får väl se det positiva med det hela. Men det var ändå väldigt irriterande. Jag menar, jag glömmer ju aldrig sådana saker. Men det kanske också är bra träning. Eller något? Nu ska jag snart iväg på årsmöte med SOS, en ny styrelse ska väljas, spännande.

Istappar

De fantastiska istapparna som jag nämnde i ett tidigare inlägg... :)
Ut genom fönstret på lärcenter ;)

Utmanar ödet

Sitter på min säng och äter tacos, känns lite riskabelt men förhoppningsvis går det bra. Annars lär jag få byta lakan och det orkar jag inte. :) Men gud vad det är gott. Jag äter nästan aldrig tacos längre så när det väl blir av smakar det gudomligt. Plugget idag efterskolan gick nästan fö bra så jaghann läsa kapitlet om Somalia, kapitlet om Afghanistan och kapitel 2. Mycket bra jobbat om jag får säga det själv. Nu ska det bli lite mer plugg snart tänkte jag men först ska jag äta lite mer tacos. :)

Jobbar hårt?

Sitter på skolan och pluggar. Eller i alla fall så försöker jag plugga men det går inte så bra som jag skulle önska. Tid och inspiration är vad som saknas och nu gåller det att hitta båda dessa ganska fort känner jag. Tiden bara försvinner, det är lite synd egentligen fast samtidigt är det skönt. Imorgon är det två seminarier som gåller och på torsdag är det ytterligare ett och dessutom ska vi bli klaar med grupparbetet til nästa vecka. Det är med andra ord ganska mycket just nu men det löser sig, det gör det alltid.

Jag hoppas i alla fall att jag snart ska ha möjligthet att dra ner till Gävle och hälsa på Jessica, Jerker och Arve. Det vore så himla mysigt och det skulle vara jättekul att träffa den. Kanske när denna kursen är slut för då har vi en del ledigt som jag inte tänkte dra ändå till T på eftersom jag snart ändå ska hem för påsk då. Tänk vad tiden går fort, det är redan mars och snart är det vår hoppas jag.

Vi har i alla fall en hel hög fantastiska istappar utanför fönstret som är nästan en meter långa eller i alla fall en halv. Det är en vacker syn även om himmlen är alldeles mulen och grå.

designen

ja, nu har jag i alla fall lärt mig hur man lägger in en bild som alltid visas i slutet av alla inlägg, det resulterar dock att det finns dubbla signaturer i en massa inlägg. hoppas att ni överlever. och Ida om du läser detta kan jag visa dig hur man gör i fall du vill :)

Silence

Det är så skönt när allt är tyst och det enda som hörs är det svaga surrandet av elementet och kanske någon som går eunt i lägenheten ovanför. Det är härligt när det är natt och jag kan vara ensam med mina tankar, drömmar och förhoppningar. Tiden räcker inte till, och egentid blir sovtid. Men det är skönt, ibland. Jag tycker om att veta att allt är litet och samtidigt så stort. Att allt hänger ihop fast det ibland inte finns någon logik. Mina tankar, drömmar och förhoppningar bara svävar ut i rymden Ut i ingenstans och ut i allt. Du hörs tydligt i tystnaden och det är röster som aldrig försvinner. Som aldrig tystnar. Tystnaden är min vän och min fiende. Allt beror på, allt hänger ihop. Tystnaden gör att allt blir mindre, att det känns närmare men samtidigt är tystnaden oändlig. I den kan jag drömma fritt och drömma stort. I mörkret och tystnaden är hela världen min och jag är ouppnålig. Allt hänger ihop och drömmar är till för att förverkligas, att göras sanna. Men just nu i tystnaden kan jag bara drömma, här är jag ensam med mina tankar. Här står tiden stilla, fast den går. När tystnaden försvinner ut i drömmarna, till en annan verklighet då är jag lycklig. '

Irriterande

Ibland blir jag bara så irriterad. Det ställe som jag var mest intresserad av att åka till i Frankrike kan man inte åka till längre. Gud vad sur jag blir. Det hade varit det perfekta stället annars men nu måsste jag leta reda på något annat. Inte kul alls, men vad ska jag göra. :( Snart ska jag i alla fall till Aurora och träffa tjejerna där, det ska bli jättekul :).


Vill hit....

RSS 2.0