Besök

Jag fick finbesök av faster och farbror som kom och hälsade på mig en dag när de var på semester i Cannes! Det var jättekul att få besök och jag visade dem nästan hela Nice tror jag! Efter dagen var vi helt slut, vi gick säkert flera mil. 
Promenade de Paillon

För ett tag sen var vi på invigning av en stor central park här i Nice! Parken är superfin men jag tror att hela Nice var där, det var så mycket folk. Efter parken gick vi och käkade lunch på fantastiska Mangez-moi, jag åt laxcarpaccio med pommes och det var himmelskt gott! 
Höst?

Nu tror jag att jag kan säga att det är höst i Nice, det är kallare, dock misstänker jag att alla i Sverige skulle skratta och mena att det fortfarande är sommar. Luften är visserligen annorlunda men tempertauren kryper gärna upp över 20 grader på dagen, runt 15 kanske på morgon och kväll... Jag tycker att det är kallt och använder både tröja och jacka när jag ska gå ut :) 
 
Det var i alla fall lite höstigt i La Brigue för några veckor sedan och det kanske inte ser ut så här i Nice, men jag tycker ändå vi kan kalla det höst nu :)
 

Eyjafjallajökull

Som lite söndagsnöje bestämde vi oss för att dra på bio, fransk bio. Fransk film med franskt tal. Det var spännande och även om vi inte fattade allt förstod man ändå det mesta :) dessutom var den så himla hysteriskt kul och överdriven att man fattade en hel del även utan tal :).
 
Titta på trailern (även om ni inte kommer fatta något kanske ni tycker att det är kul vem vet)...
 

Patisserie

Jag har köpt en alldeles fantastisk kokbok med massa franska bakverk :). Den är tjock som en tegelsten men det är det värt. Och så är den full med underbara bilder! 
Fête de brebis

I söndags var vi på fête de brebis (fårfest) i La Brigue som ligger upp i bergen mot den tyska gränsen. För att komma dit fick vi åka 1,5 timme längs en helt fantastisk järnväg genom jättevackra dalar.
 
Väl framme gick vi runt i denna jättemysiga medeltida by, åt jättegoda chapatis, besökte ett museum och tittade på när fåren sprang genom byn. En jätterolig utflykt :).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Speciella får från La Brigue
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

L'Italie 2

Här kommer resten av bilderna från Genua :) dessa är från lördagen...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

L'Italie

Vi åkte på en liten week-end till Italien och Genua. Det var helt fantastiskt och vi har ätit en massa god mat (hela tiden) och gott runt i hela gamla stan i Genua!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mystofflor

Jag köpte ett par mystofflor, de är hur mysiga som helst och perfekta till mitt kalla golv. Hej vinter!

Nu är det höst här i Nice och då är det kallt! Jag menar verkligen kallt (att termometern hävdar att det förmodligen ligger uppåt 18 grader på dagen är irrelevant). Så de senaste dagarna har jag plockat fram jacka, strumbyxor och tjocktröjor. Jag har dessutom inhandlat en fleecefilt så att jag inte ska frysa ihjäl i lägenheten. 
 
För, helt ärligt, det är mitt största problem. Att det är så hemskt kallt i min lägenhet. Kakelgolvet blir iskallt och det sprider sig till hela lägenheten. Dessutom så verkar det som om lägenheten är väldigt bra på att kylas ned på kvällen/natten men den värms iinte upp under dagen. För när jag lämnar lägenheten inser jag att det är mycket varmare utomhus än det är i lägenheten. Det är inte kul. 
 
Nu försöker jag få in lite värme utifrån genom att öppna fönstren men det fungerar inte så bra :(. 

En liten park

Som sagt, när jag inte hänger på Häagen-Dazs försöker jag hitta andra roliga ställen att plugga på. här är en park som är väldigt mysig och som jag varit i flera gånger. Extreme sailing series

Idag när jag gick förbi på strandpromenaden hade de extreme sailing series där. Massa katamaraner som tävlade. Det var faktiskt riktigt häftigt att se. 


Inget internet

Jag vet att jag klagat på att mitt internet är kasst, men nu har jag inget internet! Det är frustrerande. Helt utan sen i tisdags och jag vet inte när det kommer tillbaka. Kanske imorgon eller kanske på måndag eller så nån annan gång kanske? Just nu sitter jag på Häagen-Dazs och dricker kaffe och surfar. Plugg

Igår satt jag på ett stort köpcenter och pluggade. Fick sällskap av Carolina efter ett tag. Vi fick en del gjort faktiskt. Åt också världens godaste kycklingbaguette och till efterrätt en tartlette au framboise (hallonpaj). Pajen var fylld med vaniljkräm och hur god som helst! 

Exkursion

För någon vecka sedan gjorde vi en utflykt till Cimiez med skolan. Cimiez är en kulle/stadsdel här i Nice. Den rikaste och finaste delen som är från Romarriket. Vi gick runt och tittade på en amfiteater, en olivlund och en superfin park. 


Marknad

Jag vet att det blir en del marknader men det är ju så kul att gå och titta på allt. Detta är bilder som
Jag tagit med min kamera och inte med telefonen. 


På vägen hem stötte jag på den här sötnosen som låg och sov i ett skyltfönster. 
Fest

Det var någon slags fest här förra lördagen för att hedra (eller nåt sådant) ett helgon (jag vet inte vilket). Det var i alla fall massor av folk, marknad, provsmakning (väldigt gott och väldigt populärt), minifarm, folk i traditionella nicianska kläder och hantverk. För att kunna få upp bilderna på bloggen måste jag lägga över dem från datorn till kameran och tydligen fick jag inte med alla från festen. Sp det kanske kommer fler en annan dag :) 
RSS 2.0