All the vivid colours

Idag har jag målat. Det är det mest underbara jag kan göra. Det är verkligt rogivande samtidigt som det kräver allt. Det ger en tid att tänka och tid att inte tänka alls.

Sista dagen

Det låter ganska tragiskt fast det är den ju egentligen inte. Men idag är det sista dagen på 2010. Det känns ganska skumt egentligen. Tänk vad tiden har gått fort. Tänk vad mycket jag har gjort. Jag kan knappt fatta att det faktiskt är slut redan. Det känns som om tiden går fortare och fortare för varje år som går.

Men vad har jag gjort/hänt i år då??? Eftersom jag är lat så blir det en liten punktlista :P

• Jag fick en kusin :) underbara Arve :)
• Jag reste till Frankrike och pluggade franska och träffade fina fina vänner :)
• Jag läste en massa höskolepoäng (nu är halva programmet klart och dessutom läste jag franska parallellt)
• Jag tillbringade mer eller mindre lång tid på olika tåg runt om i Sverige :P
• Jag fick en ny lägenhetskompis :)
• Jag bodde tio dagar i ett tält i januari (vill igen, igen och igen)
• Jag bodde 5 dagar i ett tält i oktober (vill igen, igen och igen)
• Jag lärde mig att vara själv
• Och jag lärde mig att prioritera
• Jag pluggade en massa, och så pluggade jag lite mindre
• Jag fick underkänt och lärde mig mer än jag gjort på alla VG tillsammans

Nu kan jag inte minnas mera men jag vet att året som gått vart underbart, galet och alldeles fantastiskt. Livet har gått upp och ner som en berg- och dalbana men som tur är minns jag det bra och mindre av dåliga.

Nu kommer ett nytt år, 2011. Det låter konstigt att säga det och känns ännu konstigare att tänka på det. Och därför kommer det en liten lista av vad som kommer att hända i år (förhoppningsvis).

• Jag kommer att plugga katastrofmedecin
• Jag kommer att resa längre norrut än vad jag tidiagre vart och jag kommer att bo 5 dagar i ett "tält" igen
• Jag kommer att flytta till Umeå
• Jag kommer att resa
• Jag kommer att jobba
• Och jag kommer att ha roligt!!!!

Vi ses och hörs nästa år!

 

Mikropaus

Nu har jag en jättekort paus, typ 3 minuter för att skriva detta och för att kolla nyheterna på aftonbladet. Jag har skrivit 2 och en halv sida på mitt organisationspm och nu ska jag övergå till att studera organisationskulturen tänkte jag. Det ska bli intressant och det känns som om att det kommer att bli ganska mycket spekulationer vilket inte känns så positivt med tanke på att Gino är ganska sträng. Men jag antar att det är bättre att ha skrivit något än inget alla och i så fall kan jag ju bara justera det sen :).

Jag tycket faktiskt att det är ganska intresant att skriva pm:et, mycket mer än vad jag trodde och hade förväntat mig. Det är dock ganska trist att sitta inne och plugga när det är strålande sol ute. Men min nuvarande filosofi är att jag ska skriva två sidor till idag och sen kan jag va ledig hela helgen och återuppta arbetet på måndag/tisdag. Låter som en helt okej plan men vi får se om den kommer att realiseras.

Nu var min paus slut som blev längre än tänkt (hjälp!!!)

Mama Odie



Igår kväll tittade jag på Prinsessan och Grodan och jag måste säga att den var ganska mysig. Visst storyn kanske inte var den bästa som Disney har gjort men den var helt okej och filmen var väldigt gullig. Jag tycker att Mama Odie äger hela filmen, hon är verkligen cool. Jag tycker också att det är kul att filmen inte är datoranimerad, det gör verkligen skillnad.







Ren och skär, nej, ren och vinröd

Då var julen över och jag måste säga att det har varit underbart. Jag fick en massa saker som jag hade önskat mig och en del andra saker med :). Det känns så tråkigt att bara tala om vad jag fick så jag lägger upp lite rim så kan ni ju gissa bäst ni vill vad jag fick (rubriken är också ett "rim").

"Hon försökte bli en söt och ljuvlig mö
men misslyckades helt och fick byta "kö"
Rymde sedan iväg långt bort
och försökte bli en tapper sort
vägen dit var lång och inte rak
och finalen utspelas på någons tak"

"Inte är det Harry Potter
Ock inte hemmagjorda gotter
kanske något som gör dig klok
Jag tror det är en..."

"Om julen ska allting glimma
tänk om jag kunde rimma"

Haha, en del av rimmen är verkligen ospecifika och det går inte att gissa vad det är...

Men nu ska jag återgå till att skriva mitt organisationsteori pm.

Jul jul strålande jul

Det är en ovanlig jul, ute faller det snö och marken täcks av ett tjockt (!!!) lager med snö. Nu väntar vi på att släkten ska komma och sen blir det julmat, Kalle Anka och en massa mys och julklappar.



En riktigt God Jul till alla :)
 

En slapp kväll

Sitter och tittar på bonde söker fru. Det är jättemysigt nu när alla bönderna har åkt iväg på resa. Snart så kommer dessutom Anna hem så det ska bli kul :).

Kram!

...

Usch, det är hemskt vad förkyld jag är. Jag hostar hela tiden och näsan bara rinner. Det känns inte bra och det är så typiskt att bli förkyld nu när jag äntligen är lite ledig. Eller ja ledig är jag inte, men jag har ännu inte lyckats lista ut vad det exakt är som inlämningsuppgiften i organisationskursen går ut på. Jag väntar på en uppenbarelse eller något lika trevligt :P.

Nu ska jag dricka lite te och kurera min stackars hals.


Vill bara bort från snön och kylan och förkylningen...

Snööö

Japp det snöar här. Har väl kommit någon decimeter till det redan liggande lagret med snö. Skojigt värre...





By train

Det var två saker jag var orolig över innan vi åkte hem igår.

1. Att bussen skulle vara sen så att vi missade tåget i Sundsvall
och
2. Att vi skulle bli fast i Sundsvall på obestämd tid

Men nej då det var inga problem, bussen var till och med tidig till Sundsvall och tåget avgick i tid trots ett ymmigt snöfall.

Sedan började dock problemen och tåget var 10 minuter sent till Gävle på grund av krånglande växlar och signaler. I Uppsala blev vi stående i 20 minuter på grund av fel på en dörr och vi anlände till Stockholm 35 minuter försenat. 5 minuter innan mitt tåg till Skövde skulle avgå.

Efter att ha sprungit över en del av centralen inser jag att mitt tåg ändå är 20 minuter fösenat så jag hade inte behövt springa men men. När tåget väl har avgått dröjer det inte länge innan föraren ropar ut att på grund av reducerad bromskapacitet kan vi bara köra 120km/h istället för 200km/h. 

Jaha, hela äventyret slutade i alla fall med att jag var 1 timme sen till Skövde, men det var ju inte alltför farligt och på det hela taget gick det ju ganska bra :P.

 

Genom Sverige

Imrgon bitti bär det av söderut igen och det ska bli skönt att komma bort lite från sollefteå faktiskt. Det har sböat och blåst hela dagen här och det ligger stora drivor överallt. Som tur är ska vi på skjuts till stationen imorrn av Mahammed. "Tur" att Tove har opererat foten så att vi slipper gå :P. Skämt åsido.

Jag kommer i alla fall att ha sällskap delar av resan. Tove till Gävle och Sandra till Stockholm. Och jag vet att det är fler av oss som ska åka imorrn så det blir trevligt. Nu ska jag diska och packa det sista innan det är dags att sova.

God natt!

Lunch

Idag var det sista dagen i skolan och för att fira gick stora delar av klassen till Nipanrestarangen och käkade lunch. Det var jättetrevligt och det är alltid mysigt att slippa äta värmd mat.

Förövrigt så blev vårt seminarium inställt på grund av att JanE inte hade något material så vi slutade innan lunch. Nu är det bara att plugga järnet över jul.

hmmm

jaha, idag fick vi hyran för de tre kommande månaderna och eftersom vi går in på ett nytt är hade de såklart höjt hyran... 62 kronor. Det är galet mycket pengar för mig som är en fattig student (nästan, typ....). Lite irriterande är det i alla fall...

Tisdag

Känns ganska drygt att det bara är tisdag, tiden går så sjukt segt. Idag har vi haft föreläsningar hela långa dagen, sedan var det hem, handla och käka innan det var dags för styrelsemöte. Nu sitter jag och väntar på att vi ska överraska Elin på födelsedagen med en liten fika.

Annars är jag bara ganska trött och skulle vilja sova länge. Imorgon är vi lediga men det är grupparbete klockan 10. Tack och lov hemma hos Helene så jag slipper gå så jäkla långt i kylan.

Idag har det bara en bra sak och det var jag att den sista julklappen jag beställt kom. Tack och lov säger jag bara. Jag var riktigt rädd att jag skulle hinna åka hem innan den kom. Men nej nu är allt klart och nu är det bara att lämna sollet.
Ja, det klart jag har inte fått bredbandsräkningen än... var är den??????? suck, det löser sig (annars får jag ringa och klaga lite tänker jag...)

Nu ska jag göra roligare saker, ha det!!!!

Panik.... (del II)

Jag hade fel, det var -27 så glöm allt annat jag skrev. Det är nästan fältveckan kallt. Fy säger jag bara!

Panik....

Nu är det -26 grader ute och det är verkligen alldeles för kallt, på alla sätt och vis. Och vi måste gå till skolan strax. Ser inte fram mot det.... USCH!

Ut för stupet...

Jag har tackat ja till att läsa franska parallellt med att läsa katastrofmedecin nästa termin... ojoj detta kan bli intressant...

God morgon!

Det blev en ganska trevlig kväll igår. 10:ornas luciatåg var fint och riktigt ambisiöst, men det var mysigt. Efter det var det fest... Men oerhört festsugen som jag var (not) så slutade kvällen med att jag, Ida, Ida, Tove, Mirja och Peter spelade Canasta i två och en halv timme. Det var jättemysigt och vi hade väldigt trevligt. Jag och Tove spelade i lag och de två första omgångarna gick det riktigt bra men sen gick det ganska dåligt...


Tove och Mirja var väldigt koncentrerade... :)

Nu ska jag fortsätta tvätta, städa och plugga. Vilken rolig söndag :P.




Julfest...

Ni sticker jag ut på julfest...




Pepparkakor och Idol-final

Igår blev det först pepparkaksbak med Tove, August och Emma innan det var dags för IDOL final med Fanny, Elin, Sofie, Abbe, Tove och Sofies pappas cocker spaniel Bastian. En mysig fredag.


Kvinnliga pepparkakor :)



Och sedan blev det Idol hemma hos Fanny :)


Bastian

Norrsken

I förrgår när jag och Elin gick hem från studiecirkeln lyste norrskenet upp himlen ovanför Sollefeå. Det var inte enormt men det var sjukt vackert ändå och skiftade i olika färger.

Inte i den här klassen men ett norrsken ändå :)

Köpgalna barn

Jag är riktigt arg just nu. Jag har just sett en dokumentär på svtplay och jag blev så sjukt arg. Dokumentären handlar om "köpgalna barn" och dokumenterar marknadsföring och reklam mot barn i USA. Det är helt galet att det är tillåtet att marknadsföra produkter mot små barn utan att ens tänka på eller bry sig om konsekvenserna. USA är tydligen det enda "i-landet" i världen som tillåter reklam specifikt riktad mot barn. Det är så jäkla sjukt tycker jag.

Jag kan verkligen rekomendera dokumentären för den visar verkligen hur sjuk den här världen är!

Se den!!!!!

Organiserad förhandling????

Nu har det gått två dagar på kursen om organisation, ledarskap och förhandling och detta är utan tvekan den bästa läraren av alla. Han är pedagogisk och oerhört duktig. Ämnet är också jätteintressant. Idag gick vi igenom organisationskulturer och förhandlingstekniket. Det var jättekul och spännande. Dock går vi heldar ändå fram tills vi åker hem (med undantag onsdag då vi är lediga) så det är ganska tufft och vi lär få plugga ganska mycket över jul. Men men, dessutom är det ju på denna kursen vi ska vara markörer. Längtar massor. Nu måste jag sova så att jag orkar upp imorgon.



Detta må så vara den enda boken på kursen men den är 500 sidor. Inte kul. Men som tur var sa Gino att vi inte behövde plugga in den för då skulle vi "plugga ihjäl oss". Men en del lär jag ju i alla fall läsa...

Till mina synska föräldrar

Ja, detta inlägget tillägnas mina synska underbara föräldrar. Idag när jag var på väg hem från skolan, ca halv sju och bara hade 100m kvar drabbades jag en väldig hemlängtan. Det beror säkert på att jag bara ska tillbringa ytterligare en vecka här innan det bär av söderut. Men när jag kom hem stod det ett stort paket i trapphuset och väntade på mig. Jag blev riktigt glad och överraskad och paketet var fullt med roliga saker. Tack mamma och pappa.



Det gjorde min dag :)

last day of freedom

Haha, ja det kanske inte är så illa, men imorrn drar plugget igång igen. Känns konstigt med tanke på hur länge vi har vart lediga.

Ikväll blev det film och så hämtade jag min UNICEF hood hos Tove :). Den är jättefin och jättevarm.



Vad tycks?

 

Nyponbullar

Idag har jag bakat bullar och tagit det lugnt. Det känns skönt. Imorgon är vi också lediga. Men sen drar det igång igen på allvar. Varje dag och kväll händer det något tills dess att vi åker hem nästa helg. För att njuta av min ledighet idag har jag bakat nyponbullar eftersom jag hade helt slut på bröd. De blev riktigt goda.

Sedan har jag pluggat en del franska, tagit det lungt och kollat på någon dokumentär på datorn, lyssnat på musik och läst min bok. Trevligt trevligt. Nu ska jag, Elin och Eira och kanske Sabine strax gå till Aurora. Det ska bli jättekul att träffa tjejerna.

Hörs senare!

Sovmorgon

Idag tog jag den där väl behövliga sovmorgonen som jag har längtat efter i flera veckor. Det känns jättebra, jag är i alla fall utvilad. Att jag vaknade upp och hade ont i halsen får vi se som en liten negativ bieffekt.

Gårdagen blev väldigt trevlig med 2x Källsta, först för att julpyssla med Tove, Gunilla och Elin och sedan på kvällen tillbaka för att titta på Så mycket bättre med Tove. Jag är förvånad, jag  trodde inte att det skulle vara så bra programmet som det faktiskt var. Och nu är det bara ett avsnitt kvar. Lite trist.



När jag och Elin var på väg hem fick vi världens chock. Vi var både jättetrötta och ville verkligen bara gå och lägga oss trots att klockan var ca halv elva. När vi är 50 m kanske från våran port, tvärstannde vi båda två. Gänget ovanför oss hade fest, och okej det kan jag leva med men om ytterdörren är stängd och vi 50 m bort fortfarande kan höra vartenda ord i alla låtar då blir man inte överentusiastisk. Som tur var var det helt ok inne i lägenheten och allihop drog ut en halvtimme senare. Men en liten chock fick vi oss allt :P.

Finalement

Nu är mina älskade pepparkakshus bakade och dekorerade. Jag blev ovanligt nöjd i år. Det blev faktiskt över förväntan om jag ska vara ärlig. Det kan bero på att jag inte krånglade till det ovanligt mycket men mest beror det nog på att jag valde att göra husen ganska små. Det underlättar mer än vad man kan tro.







Och mitt lilla projekt. Min utmaning om jag säger så.





Nu ska jag göra roligare saker än att blogga (laga lunch :P) men vi hörs!!!

Fri som en fågel

Nu är tentan inlämnad och jag är ledig. Så här fint väder har det vart idag, kallt men fint.







Nu ska jag njuta :)

2 december 2010

Jag har verkligenlika svårt att gå upp alla morgonar nu för tiden. Kvart över nio satt jag i alla fall i köket och käkade frukost samtidigt som jag tittade på julkalenderna. Jag tycker att den är riktigt mysig iår, än så länge. Hoppas att det fortsätter i samma stil. Men inget kan ändå slå Mysteriet på Greveholm så är det bara!

Jag har för övrigt skrivit klart tentan :) och kommit riktigt långt på franskauppgiften. Det känns bra. Nu ska jag snart bege mig av ut i kylan (-20) för att traska till skolan och lämna in tentan och sedan ska jag ner på stan och handla lite (en kavel bland annat).

HIV/AIDS dagen

Igår var det HIV/AIDS-dagen. För att uppmärksamma det anordnade FN föreningen och UNICEF gruppen en ljusmanifestation för att uppmärksamma detta. Ida och Mirja stod nere på stan i kylan i nästan två timmar med marchaller, glögg och pepparkakor. Det var väldigt mysigt och fint i alla fall.

När stan hade avfolkats flyttade vi oss själva och marchallerna upp till skolan för att ha studiecirkel. Vi tände ljusen en gång till där uppe och påminnde alla om HIV/AIDS dagen.


Nere på stan


Och uppe på skolan.

Dialogmöte i Kramfors

Igår var jag och nio andra glada själar i Kramfors för dett dialogmöte med FN's generalsekreterare och ordförande. Det var väldigt intressant och mycket roligare än vad jag trodde att det skulle vara. Först pratade ordförande Alexander en del om egna erfarenheter och om FN och så fick folk ställa frågor. Sedan pratade Linda om milleniemålen och mer om vad FN förbundet gör. Sedan fick vi ställa frågor igen. Det var kanske 30 personer där totlat och det var väldigt intressant måste jag säga.





RSS 2.0