Metodkurs

Igår började den nya kursen, metod. Det verkar ganska intensvit men det ska nog bli spännande tror jag. Vi har tack och lov två böcker på svenska och de verkar ganska ganska enkla och pedagogiska :). Jag har inte så mycket mer att skriva om kursen än så länge. Vi får helt enkelt vänta och se.

Vackra vinterdag

Idag har det varit ett strålande väder så det blev en liten promenad runt området och grannområdet. Hur skänt som helst att komma ut lite.Nu ska vi snart på bio :)

Pannkakor

Inspirationen flödar så igår lagade Tove pannkakor och idag var det min och Sandras tur. Dock gick det ganska käpprätt åt skogen då min smet fövandlandes till någon form av skum som var allt annat än lätt att steka...


Massa mysko skum...


och pannkakorna hade vissa problem att hålla ihop...

Plugg och pussel

Teoripm:et kommer utan tvekan att vara det sämsta jag skrivit (misstänker överhuvudtaget men jag är inte helt säker, sämt på universitetet i alla fall). Imorgon ska den i alla fall vara inskickad och då är det i alla fall utom kontroll. Jag längtar nog allra mest just nu efter att vi ska få våra handledare så att man kan börja få grepp om den här uppsatsen på riktigt. Och metodkursen börjar på måndag, det kan ju lösa en del :).Som tidsfördriv (och terapi) de senaste veckorna har vi lagt ett tusenbitarspussel. I tisdags blev vi klara, dock upptckte vi till vår förfäran att det saknas sex bitar. Inte så kul.Men igår köpte jag ett nytt pussel som vi ska roa oss med de kommande veckorna :).

Bokrea

Igår drog ju bokrean igång och jag tog mig en tur ned på stan för att se om jag kunde hitta några böcker. Till slut blev det hela fem stycken. Tre romaner/deckare och två kokbäcker. Mest nöjd är jag med Leilas one more slice.Semmeldagen

Dagen firades med semlor och trevligt sällskap från flera ikkare som tog en paus i från pluggandet :).Smarrig hemmagjord semla med massor av grädde och vanlijkräm, toppad med florsocker. MUMS!

Gävle

Det blev en liten tur ned till Gävle i helgen för att fira att A fyllde två år. Det var mycket lyckat och det var skönt att komma bort från stressen, plugget, c-uppsatsen och Umeå för ett litet tag.


Jerker var stolt tårtbakare :)


A fick en egen liten mjölkfri tårta :)


Åka tåg

Jag älskar att åka tåg, det är verkligen hur härligt som helst :) en miljon gånger bättre än buss. Jag har inte åkt sj snabbtåg sen i sommras och det är toppen. Synd bara att det bara är till Gävle ;).

Blogg från datorn

Eftersom det visar sig att jag och mitt telefon befinner oss på olika våglängd när det gäller att blogga från telefonen får jag tydligen återgå till att vara lite mer traditionell och blogga från datorn. Eller ja, jag måste blogga från datorn om jag vill ha några kommentarer och det vill jag. Jag behöver lite uppmuntrande ord för att förgylla min tillvaro. Så nu kommer det förhoppningsvis att trilla in lite inlägg under eftermiddagen/kvällen. Kram

MFS

Sandra och Elin fick veta tidigare idag att de fått sitt stipendium till c-uppsatsen. Hur kul som helst!!! Det hela firades med cupcakes och Sandras "bubbel" från Coop :)

Kan ni se de fantastiska dekorationerna på cupcakesen??? Afrika, både jag och Tove tyckte att det var en riktigt bra idé eftersom de ska åka till Uganda :)

Förövrigt var cupcakes helt underbara! Leilas recept :)

Unicef

Jag, Sandra och Tove hjälpte UNICEF gruppen här i Umeå idag med att dela ut ballonger och samla in pengar under matchen Björklöven-Östersund. Det var jätteroligt men ballongerna tog tyvärr slut lite för fort.


Sandra och Tove tillsammans med en del av ballongerna :)

Saturday night

Igår hade vi över lite folk på middag och familjegeni. Hela elva stycken var vi som gick lös på vegetarisk tacos hemma hos oss. Vi fick sitta i vardagsrummet eftersom vi inte har tillräckligt med stolar och de stolar vi faktiskt har håller på att fall isär. Men det gjorde ingenting, det var mysigt i alla fall :)

Här kommer i alla fall lite bilder från den trevliga kvällen
Tröstäta

Vi hade våra ideseminarium idag. Det går inte att förklara här hur det gick. Bra ide men i övrigt en hel del att fundera på. Nu tittar jag på top model och tröstäter choklad.


Walk in the sun

Idag har det blivit en del pluggande och så en lång skön promenad runt området :)

Söndag

Det har varit en lugn helg. Jag jobbar hårt på att ta det lugnt och stressa mindre. Det är ett måste men jag måste erkänna att det är svårt att slappna av.

Det som faktiskt har hänt är att i fredags var vi på bio och såg Järnladyn. Jag tyckte att den var ganska bra men det var svårt att relatera till den. Den var inte som jag hade trott heller för den delen men jag tycker att Meryl Streep är en jättebra skådespelerska och hon gör en fin instats som Margaret Thatcher.
Igår blev det en tur ned på Strömpilen för att handla mat, köpte dessutom en klänning på HM. På kvällen blev det Melodifestivalen och sedan Sherlock (om ni inte sett den, se den!!! helt underbar!). Idag har jag slappat, pluggat lite, ätit hamburgare med Sandra och Abbe samt sett på filmen "the way back" om några fångar som flyr från ett Gulag-läger.

Köldrekord

Det var minus 20 ute imorse när vi vaknade. Men väldigt fint väder. Visserligen har jag ingen lust att gå ut ändå. Dagen har spenderats med "doing political science and international relations - theories in action". Jag kan inte koncentrera mig, tankarna bara glider iväg hela tiden... Ikväll är det internationell hälsa i alla fall, något att se fram mot.

RSS 2.0