Inga barn får hamna utanför

 

Något är fel. I Sverige är vi överens om att alla barn ska ha samma rättigheter. Ändå finns det barn som inte räknas in. Som ingen ser. Som hamnar utanför.  

Det kan börja i fattigdom, segregation, med en diagnos, med föräldrar som har problem eller att hjälpen ser så olika ut beroende på var man bor. Vissa får hjälp, andra inte. I värsta fall leder det till att barn inte klarar skolan. Därifrån kan vägen tillbaka vara väldigt lång.

Inga barn får hamna utanför. Om barnkonventionen vore svensk lag skulle det vara svårare för vuxna att glömma bort, att inte se, att inte ta ansvar. 

Jag har skrivit under på unicef.se/utanför. Gör det du också!

Har du en blogg? Hjälp UNICEF att uppmärksamma barnen som hamnar utanför. Besök unicef.se/sprid-budskapet/blogga-mot-socialt-utanförskap för att hämta material.

 

...

Idag har jag ringt halva länet runt efter en praktikplats och jag inte påstå att det är speciellt lätt att hitta någon som inte redan har en eller där den ansvariga snart ska bli mammaledig/tjänstledig och därför vill de inte lägga en praktikant på vikarien. Nu känns det som om det blir ett ganska bittert inlägg vilket inte alls var meningen för det är inte så det känns alls. Jag tror nog att jag ska hitta min praktikplats (snart) :).

Annars bara regnar det och det i sig är ju lite deprimerande. Börjar fundera på att åka till Frankrike någon gång nästa år och läsa franska under några månader. Det skulle vara skönt att komma bort lite från Trollhättan och Sverige och uppleva något nytt. Men detta befinner sig ännu i tankestadiet så jag ska väl inte skriva för mycket :).

Nu ska jag skriva klart en praktikansökan!
 
Detta är en fantastisk serie av F1 stallet McLaren (det kanske bara är jag som gillar det eftersom jag är ett fan, men ändå :)
 
 

Project runway Sverige

Sitter och tittar på nya project runway Sverige och än så länge verkar det vara helt okej. En lite mesigare variant av den amerikanska...

Annars så är det stora födelsedagsveckan. Mormor fyller jämt imorgon och mamma fyller senare i veckan. Så det kommer att bli släktträffar både till höger och vänster :)

RSS 2.0