En tur på landet

På onsdagen åkte vi en tur runt några små byar som ligger norr om Eguisheim och Colmar. Det blev besök hos tre olika vinproducenter och en väldigt god glass och en massa fina hus. 
 
Först åkte vi till Ribeauvillé, den störta av städerna som vi besökte. Här tog vi en promenad, provade lite vin och käkade lunch. 
 
 
 
 
Observera storken som står i gräset bakom den sittande mannen...
 
 
 
Sedan åkte vidare mot en tysk krigskyrkogård från andra världskriget. En efter en hemskt varm och svettig promenad uppför en kulle kom vi fram till en jättefin kyrkogård med fantastisk utsikt. 
 
 
 
 
 
Efter den svettiga promenaden bar det av till en liten by som heter Hunawihr. Vi tittade på kyrkan innan vi besökte ett vinkooperativ. 
 
 
Efter Hunawihr bar det av till Riquewihr. Vi åt glass och besökte en superhäftig julbutik. Tyvärr fick man inte ta några bilder där inne men de hade verkligen alla upptänkliga juldekorationer i alla möjliga färger och former. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Absolut bästa glassen. Mörk chokladglass som smakade som riktig lyxchoklad och jordgubbsglassen smakade som mosade jordgubbar. Blir inte bättre...


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0