Kop en fa en gratis???

Tankte skriva ett litet inlagg om en del roliga, konstiga och irriterande saker.

Den forsta sondagen vi var i Kampala gick vi till en indisk restarang. Jag och Sandra ville ha pizza och de hade pizzasondag med kop en pizza fa en gratis. Da tanker vi saklart (?) att om jag bestaller en och sandra en sa far vi en av dem gratis. Sagt och gjort vi bestaller och far snart in e pizza, och en till och en till och annu en Da visar det sig att for varje pizza vi bestallde fick vi en gratis. Sa dar satt vi med fyra pizzor. Haha, sa komiskt! Vi skankte bort resterna till en kille pa gatan sen :).

En annan intressant sak ar att de flesta har pa restauranger inte drar sig for att stalla en massa or oss obekvama fragor. Igar pa resturanen orkade jag och Sandra inte ata upp och da kommenterade servitoren det men Elin kommenterade han inte for hon at bara pasta och vi kott. Nagon dag tidiagre har i Kigali at inte Elin upp sitt kott och da var de direkt dar och kommenterade att hon inte hade atit kottet. Nat vi var och badade bestallde jag fruktsallad som det  var jatteskum papaya (smakade da verkligen inte sa) som jag inte at up och da fragade servitoren direkt om jag inte tyckte om det. Vad svarar man pa det, nej jag tyckte inte om det?!?

Under vart lilla besok pa on var det tva svenska killar och en engelsk kille (inget ont om han dock) som bodde i vart dorm sista natten. Dar bodde ocksa tva utlanska tjejer som de teamde ihop sig med under middagen. Sedan satt de och korde drinkpel hela kvallen och blev fullare och fullare. Eftersom vi delade rum med dem var det oundvikligt att de skulle vacka oss men de forsokte inte ens vara diskreta utan smallade en massa i dorren och pratade jattehogt. Efter ett tag sa Sandra at dem att slacka ljuset  varpa de upprepade den kommentaren en massa ganger och allmannt skrattade och gjorde narr av det hela. Alla vi tre lag i vara sangar skitforbannade pa dem (de sa dessutom en massa elaka saker som de andra som vi forstod, sa daligt av dem). Och som Sandra sa morgon efter nar vi gick, vilka notter!

Nar vi anlande till den lilla staden Byumba i norra Rwanda skulle vi ta oss till katolska kyrkan for vi tankte bo dar. Vi traffade da pa en trevlig man som erbjod sig att folja oss dit. Han sa 5 minuter med det var snarare 20 minuter uppfor tva rejala backar. Nar vi kom fram stannade han och hjalpte oss att ordna med boendet for han pratade lite engelska och sen skulle vi ga fo att ata lunch. DA foljde han efter oss och ville ha pengar for att ha hjalpt oss trots att han erbjod sig. Vi gick in pa en bar, han stannade kvar. Vi liftade med nagra fra kyrkan in till stan, han hoppade in i bilen. Till slut nar vi gick en pa en restaurangen blev vi av med honom. Vilken stalker!

Vid gransen mellan Uganda och Rwanda stotte vi pa en annan lustig liten man som ibnte heller ville lamna oss ifred. Han verkade se det som sin livsuppgift att se till att vi kom pa den ratta bussen for att ta oss dit vi skulle. Efter att han upprepat sig sjalv fjorton ganger och Elin var beredd av strypa honom (haha, inte riktigt men vi var alla ganska frusterade) kom vi pa en buss och han lamnade oss i fred. Da hade han dock vart var lilla svans over hela omradet och pratat med alla om vad vi skulle gora. Herregud!

Forsta natten i Kabale, i hade inte atit nagot pa nastan hela resan (mer an daliga bananer) och kliver av bussen bara for att bli attackerade av hea stadens taxi chafforer som ville att vi skulle aka med dem. Dar fanns ocksa en efterhagsen boda boda chaffor (motorcykel). Till slut nar vi lyckas ga darifran oppnar sig himlen och dranker oss i vatten. Dessutom askar det rakt over oss. NAr vi kommer till boende har det inte fatt var reservation hur det nu var mojligt da vi ringde dagen innan. Vi fick da tva sanar pa tre persone (det loste sig dock senare pa kvallen). Sedan skulle vi ata middage men da gick strommen sa de var tvungna att tanda i vadugnen och var mat blev jattesen. En helt kaotisk kvall!

Lite om var guide Q pa raftingen som sag det som sin uppgift att skamta sa mycket som mojligt med oss (var var dock skrackslagna). Det fortsa han sa till oss var att det var hans forsta dag och att han kvallen innan hade tittat pa rafting for dummies for att veta hr han skulle gora. Det var lite jobbigt innan vi fattade att han skamtade (an var allvarlig nar han sa det) och sedan fortsatte det hela farden ner for floden. Det var ite bra eftersom det lattade upp stammningen men ibland visste man inte om han skamtade eller inte :S. Q maste dock ha skrattat gott at oss efeterat eftersom vi var jatteradda hela trippen medan ha bara skrattade sig igenom allt Ha tyckte nog vi var konstiga som gjorde det fanns det var ganska uppenbart att vi ville springa darifran i vissa lagen.

Nu kommer jag inte pa nagot mer men det finns sakert en massa som jag skriver om senare!






Kommentarer
Annie

Hahaha! Schysst för killen på gatan att helt plötsligt få två pizzor helt gratis xD

2011-08-10 @ 11:02:20
URL: http://vivavivace.blogg.se/
sylvia o nisse

jösses va kul ni har o vilka erfarenheter ni gör

2011-08-10 @ 12:46:24


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0