Lugn

Jaha där försvann inlägget och jag känner att mitt nyfunna lugn börjar tryta. Men men i alla fall. Det känns skönt att jag inte har en massa saker som jag måste göra eller det har jag ju egentligen men jag tror att det får vänta för jag känner faktiskt inte för det nu. handligsplanen ska bara vara 5 sidor och ska in en vecka efter fältveckan, visserligen har nästa kurs börjat då men det löser sig. Jag får kanske börja lite nästa onsdag och så kan jag ju alltid tänka och anteckna lite under fältveckan. Det som jag har kvar att göra hemma är att slappa (haha!!!), fira nyår i Göteborg (Jessica eller någon annan som ska dit kanske kan tala om för mig vad som är bestämt och vilka vi blir för jag har ingen anning just nu.) och sedan kanske åka till Gävle och hälsa på Jessica (hoppas hoppas). Sedan måste jag tillbaka den 5 och så drar vi den 7, 8 dagar i tält :S. Det kan bli intressant men nu ska jag i alla fall återgå till slappandet. :)

:(

Ja allt kan ju inte alltid gå ens väg eller vad tror ni? Vet inte vad som hände men troligen åt jag något på kvällen den 23:e som min mage inte ogillade så jag kan ju inte påstå att min jul har varit så jättekul. Jag mår bättre nu men ska väl inte ta ut segern i förskott? Jaja det ordnar sig alltid även om jag fortfarande har ganska ont i magen. Fick i alla fall en massa mysiga julklappar igår som väger upp en del av allt elände. :) Nu ska jag gå och vila lite (eller kanske ligga kvar i soffan o titta på ensam hemma 2 med Anna).

Hoppas ni har haft en underbar jul.

Göteborg

Har varit i Göteborg hela dagen och julhandlat. Nu har jag i alla fall köpt alla julklappar å jag är riktigt nöjd. Dessutom tycker jag att de är riktigt bra allihopa. Nu ska jag bara fixa klart mitt hemliga projekt och sedan slå in alla paketen och rimma till dem som ska med till mormor. Dessutom har jag julpyntat mitt rum idag så det känns ganska juligt där nu. I alla fall mer än förut.

Haha måste bara kommentera din kommentar Annie. Du är nog den enda som skulle skriva en hel roman där. Så gulligt. :)

IKEA


Träffade Jessica och vi drog till IKEA, det är verkligen en underbar affär. Sdean åkte vi in till Göteborg och käkade thaimat. Mums. Innan vi åkte tillbaka hem köpte vi jullatte på Espresso House. Jag tyckte den var riktigt god med smak av kanel och kardemumma. Annars har det bara varit en slappar dag. Njutit av att vara hemma och inte på resande fot :). Imorgon lite julshopping med Anna.

24 timmar och 20 minuter

24 timmar och 20 minuter, så lång tid tog det för mig att ta mig hem allt som allt. I slutet var jag riktigt less på det. Klockan 23.30 torsdag kväll lämnade jag lägenheten och klockan 23.50 kom jag hem till vårt hus. Jag är så oerhört glad att vara hemma att jag bara ska njuta. :) Nu ska jag starx träffa Jessica.Hade jag


Hade jag haft facebook hade jag startat en grupp som skulle hetat "alla vi som hatar sj o tågförseningar". Helt seriöst. Jag känner verkligen så just nu. Det som skulle varit en enkel resa, Viktor och Mattias (tack!) körde oss till Långsele och sedan natttåg till Göteborg och sedan lokaltåg hem. Mormor och morfar skulle hämta på stationen och vi skulle mysa lite. Blev det så? Som de första delarna i inlägget tyder på: NEJ. När vi kommer till långsele skulle tåget gå 00.02 men var fösenat till 01.00. Var ganska trevliht eftersom man hade sällskap men jag ville bara hem. Väl på tåget var dte några idioter i min kupé så någon sov på min plats och alla platser var inte utbäddade. Så jag fick sova i en annan kupé, blev i och för sig en uppgradering och jag var själv i kupén men den var svinkall.

Klockan 5 på morgonen fortsätter problemen när vi stoppar utanför Bollnäs på grund av ett annat tåg har kört av ledningarna. Timmarna tickar på, först ska det gå klockan nio sedan klockan elva. Vi fick i alla fall gratis te och yoghurt. Klockan 11 betsäms det att nej det här går inte vi får evakuera tåget. Klockan 12 lyckas vi pressa oss på en direktbuss till Stockholm. Bokstavligt talat pressa det var slagsmål om att komma med så fort som möjligt. På bussen stensomande vi direkt. Jag sov till Gävle (1,5h) och sedan tog det ytterligare 2,5h till Stockholm.

Väl i Stockholm är det totalt kaos. Totalt KAOS. Det är folk överallt och vi köar i ca en halvtimme innan vi lyckas skaffa nya biljetter. Jag hade en timme innan mitt tåg skulle gå. Dock så stod alla tåg söderut stilla på grund av en olycka och även alla tåg norrut stod stilla. Och infotavlan samt utropen funkade inte. Folk var arga, stressade och alla tåg försenade. Fannys tåg skulle gått 17.06 men hade inte gått när jag satte mig på mitt halv sju (då var det 25 minuter fösenat). Sitter för övrigt i första klass vilket jag tycker att jag förtjänar. Komer komma hem runt halv elva om allt går som planerat och då har jag varit på resande fot i 23 timmar. För att ta mig 80 mil. Det är helt sjukt. :(

Nu ska jag slappa och njuta lite av tågresan.

Dunjacka


Det är frunktansvärt kallt ute (-20 grader) och jag fryser bara jag tänker på det. Det har varot så hela dagen och är förvisso ganska mysigt om man är inne. Men vägen till och från skolan var hemsk. Speciellt när vi gick över bron och vinden kom åt. Tack och lov i alla fall för min tjocka dunjacka, den räddade verkligen dagen. Underbart. Synd bara att jag inte kan ta den ikväll när vi är på stationen för den är ganska jobbig att släpa på och jag tror inte jag kommer ha så stor nytta av den hemma. :( men men det får bli skidjackan med en tjock fleecetröja under. Har nästan packat klart och sedan ska jag städa lite.

Roulette


Som Gunilla så fint uttryckte det idag, det vi kommer att göra i framtiden är som att spela roulette. Det spelar igen roll hur bra vi är på det, det kommer alltid finnas yttre faktorer som påverkar. (Just innan vi såg effekten av en hemmagjord bomb). Det är verkligen inget att skämta om och trots att den senate veckan har gått åt till att tala om för oss att det kan dyka upp en hotbild, vikten av att alltid vara uppmärksam och alltid vara medveten om risken så har i alla fall inte jag förstått riktigt. Förrän idag. När vi sitter på högberget i ett kallt klassrum och Fredrik säger att vi ska ha några genomgångar pch att vi sedan ska gå ut och titta på effetkten av skott och bomber/granater. Det blir påtagligt på ett annat sätt. Att inse att stål eller en tjock stubbe kan stå mot ett skott (det kan en sandsäck därimot). Att inse att en bil skyddar inte mot en granat eller skott. Att en stövel blir till små delar (varav en del hamnade 30 meter bort) av en mina. Att en hemmagjord bomb kan skapa så mycket förstörelse. Vi hade trots allt öronproppar men ljudet var högt, tryckvågen tämligen stor och snön på taket till sprängstället var någon meter upp i luften efter explosionen. Det var surrealistiskt alltihop men samtidigt är det bra att ´veta vad som kan hända och vilken effekt sprängmedel kan ha. Det var trots allt bara små bomber och hade vi använt en som de gör i krigsområden hade halva högberget varit borta. Det måste vara fruktansvärt att leva i ett sådant krigsområde. Att leva med det ständiga hotet. Ja, det var sjukt lärorikt och det känns bra att veta hur det låter, ser ut när det smäller och vilken förrödande effekt det har.

Ikväll är det förövrigt pizzakväll och bonde söker fru (behövde liva upp stämmningen lite kände jag).

Födelsedagsfika


Jag älskar födelsedagsfika. Det är underbart. Idag hade Tove, Elin och Malin det i vår lägenhet och det var så mysigt. En massa folk och en massa fika. Jag åt chokladbollar, dumlekakor, havrekakor med chokladbitar, marängtårta med hallon och blåbär samt fryst vanilgvisp med daimbitar. Kan det bli mer underbart? Skulle inte tro det. Ett grattis till er alla tre får det bli här i bloggen också. Grattis!

Peppakakor


Sitter på min säng och mumsar på en massa pepparkakor. Gör allt för att inte ta itu med saker som jag måste (borde) göra. Jag gick från inga räkningar till en hel hög (på en dag) och från ett välstädat rum till ett mindre städat rum. Dessutom ska det vara födelsedagsfika här om två timmar så man borde kanske anstränga sig lite. Men det är ju snart jul så jag tror bara jag ska sitta här och äta lite pepparkakor. Håller på och fixar en ny spellista till min ipod för övrigt. Var väl behövligt kände jag. För övrigt går kursen rikigt bra... lämnade in min hemuppgift idag, ytterligare ett skäl till att jag kan sitta här. :)

2009-12-12 Örebro

Bilderna får tala sitt eget språk (och det förra inlägget)!

!


Det var underbart!

Gone, baby gone


Hihi japp snart är jag borta. I alla fall från den här hålan som jag har bosatt mig i. :) Örebro. Det är snart nu. Vi ses om mindre än 12 timmar. Längtar så mycket. För övrigt är jag ganska stolt för jag har gjort klart FN-hemuppgiften :). Så den är också borta. Bara städning och packning kvar. Ja jag måste laga mat också. Inte så kul men en nödvändighet dock. Min tågbiljett till nästa vecka kom idag så det blir hemfärd på torsdag istället för fredag. :) Längtar så mycket nu. Ja just det om du läser detta mormor så kanske ni kan hämta mig på fredag? Skicka ett sms så kan vi kanske prata i början av nästa vecka. Nu har jag en massa saker att göra. Ha de så hörs vi på måndag kanske :).update 18:52 man vill så mycket men hinner så lite... stress, stress, stress... jag vill ha lov nu

midvinter råder...


Nu är det konstant mörkt här känns det som. När man går till skolan och när man går hem. Men det var inte det jag skulle skriva om. Utan. Jag kommer hem nästa fredag istället för nästa lördag. Haha jag längtar så. :) Örebro i helgen också. Ska bli så kul att träffa Jess, Andreas och Fatma. :)

Idag i skolan höll vi på med gruppdynamik, konflikthantering och feedback. Speciellt feedbacken var rolig. Jag är tydligen lugn, vänlig, pålitlig, kompetent, nyfiken, tystlåten, kreativ, noggrann, ängslig, flexibel, fantasifull och duktig (den sista gav jag mig själv). Vad tycker ni? Stämmer det? Jag kan nog hålla med även om jag inte ser mig som ängslig men det är det tydligen några som gör (dock ingen direkt i min grupp men annars). Några ord ni tycker borde vara med?

Abbe sa en så kul grej (det blev i och för sig många roliga saker sagda) nämligen att han tyckte att han var ganska fantasifull eftersom han gillade fantasyfilmer ;).

Gruppindelning


Haaa, sitter hemma på min  säng och känner mig helt fri från krav och måsten. Det händer inte ofta och trots att jag har saker att göra är det saker jag gör för att jag vill och för att det är kul. Måste bara berätta att detta var första dagen på underhållsbasen och det känns jättebra. Vi fick veta gruppindelningen till fältveckan. Jag är med i grupp Alpha (vist låter det ganska coolt?) tillsammans med Sophie, Elin, Abbe, Jennifer, Johannes, Elin och Fjälle. Jag tror att det kommer att bli en bra grupp även om det inte finns någon direkt ledartyp. Det ser jag som en enorm fördel faktiskt. Den här kursen kommer lära oss så mycket om oss själva och hur vi hanterar pressade situationer. Längtar riktigt mycket till efter nyår. :) Nu ska jag återgå till mitt hemliga projekt och surfa lite efter julklappar... det är snart jul (lite panik faktiskt men det ordnar sig alltid.).

För övrigt Lasse på lördag. Bara 5 dagar kvar till Örebro. :) Längtar!

Hmm


Fick reda på idag att vi inte kommer att ha några lektioner den sista fredagen- Känns lite surt eftersom jag har biljett hem fredag kväll. Jag har möjlighet att boka om och ta tåget på torsdagen istället men jag vet inte om jag orkar eller om jag vill. Fast det vore jätteskönt att komma hem på fredagen istället och få en hel dag till hemma. Suck, dessa dilemman. Egentligen vill jag komma hem så fort som möjligt. Vad ska jag göra? Det är bara en dag men ändå. :( Får prata med mamma om det sen.

                   

Suck


Helvete. Inlägget försvann och jag hinner inte skriva ett nytt. Ska till gymmet med Sandra nu. Vi hörs senare.

                

Runing


Det känns som  att jag bara flänger runt. Som att jag aldrig är hemma. Är det nu men ska bort om fem minuter igen. Hinner inte ens äta middagen hemma så den får jag ta med mig. Visserligen bara till Sandra men ändå. har varit ute hela dagen. 5 i 12. Det var mysigt och intressant. Fast jag tycker att det är skänt att ha saker att göra hela tiden. Då behöver/hinner jag inte tänka. Och det känns skönt. Snart är det jul. Då ska jag slappna av på riktigt för första gången på hur länge som  helst. Och nu måste jag springa vidare. ;)

                      

Upp och ner


Ibland vänds världen bara upp och ner och man vill vara någon annan stans. Fick ett telefonsamtal från min mamma förut och även om det inte var livsfara blir man ändå orolig och allt mitt tentalugn bara försvann. Ibland önskar jag verkligen att jag var lite närmare hemma. Att jag inte var så beroende av den där jäkla telefonen. Att jag bara kunde åka till. Det här gnager i mig just nu och jag är orolig trots att det var ganska lugnt. Nu ska jag i alla fall försöka sova lite.

Update: Allt är bra... nästan :S Jag är fruktansvärt trött nu.

                     

Tentamys


Det blir tentamys istället för tentafest. ;) Pepparkaksbak har det blivit och nu väntar vi på pizzan :). Sedan tänkte vi se idol. Ha en bra kväll.

               

AAAHHH!!!!


Aaaahhhhh!!!! Jag klarade det :). 35 poäng!!! 81 totalt!!!! VG. Jag är så himla glad. Fast jag fick mardrömsfrågan. 3. Trodde jag skulle dö när jag drog den och jag erkänner Hans fick dra ur mig en del av svaren. Haha. Men i alla fall VG. :):). Nu ska jag fira med pepparkaksbak med Tove, Sandra och Elin. :)

                

Pepparkakshus


Här kommer äntligen bilderna på pepparkakshusen. :) Hoppas att ni tycker att det blev bra. Lämna gärna en kommentar :).


Stora huset


Balkong :)


Det japanska templet :)


:)

.


Haha jag kom precis hem så det får bli bilder imorgon. Temperaturen sjunker hela tiden, -12 grader nu (-9 hela dagen). Imorgon mer tentaplugg. :( men ack så nödvändigt. Jag behöver 5 poäng för G och 29 för VG. Vad tror ni? Är VG en möjlighet?

                  

Done


Pepparkakshuset är klart, men bliderna blev inte så bra så ni får vänta tills imorgon. Bättre ljus, bättre bilder. :)

:)


Vinter


När vi gick hem från skolan idag tyckte jag att det var ovanligt kallt och jag frös riktigt mycket. Väl hemma visade det sig att det var -7 grader. Huuh, vad kallt. Kallast hittils i år utan tvekan. Jag ser inte fram mot vintern om det tänker bli kallare. Men det är i alla fall snö ute och imorse när vi gick till skolan lös solen så fint på allt. Då var det riktigt vackert nu är det bara kallt. Inne också för den delen. Men julstämmningen börjar infinna sig i alla fall så här första december. Rummet är julpyntat, pepparkakshusen bakade och snart dekorerade, trapphuset är dekorerat med röda och blå lampor, glitter och en levande julgran. Mys. Och så är det snö ute :). Nu fattas bara att det blir lov så jag kan åka hem och fira jul.

Snart!

            
RSS 2.0