:)


ha de har gått.... ljuva tystnad :)

Hemmakväll


Party i hela huset :D. Fascinernade att lyssna på faktikst. Jag och Anna myser med Madagascar 2 och en massa godis. Vi måste gå upp runt 6 imorgon så att hon hinner till bussen. Jag försöker låta bli att tänka på det. Jag kommer att vara ledsen jag vet. För att ha annat att tänka på ska jag och Sandra plugga på skolan hela dagen. Hmmm undrar när de ska dra till Källsta egentligen?? Hoppas de inte efterfestar i denna trappuppgången. ;) Herrgud vad fulla folk är, de hörs tydligt från trappuppgången bredvid...

Puss Sofia

Jag kan inte


Jag kan inte. Jag vill inte. Jag måste. Snart är jag ensam igen och det krossar mitt hjärta. Det finns inget jag kan göra. Bara njuta de timmar som är kvar. Jag vill åka hem. Men jag kan inte. Jag har inte tid. Snart men inte snart. Hemma! Snart men inte snart. Vänner! Man kan inte alltid få det men vill. Men jag vill! NU!

Saknar er!

Puss Sofia

Lycka


Jag pendlar upp och ner ganska kraftigt just nu. jag växlar mellan lycka och panik. Jag är så glad att Anna är här och kan avleda mina tankar från allt och alla men samtidigt så gnager stressen i mig. jag måste bli klar med hemtentan i tid så är det bara. Har skrivit två och halv sida om den svenska handlingsplanen och imorgon ska jag börja på gender frågan. Det är bara att köra på i två hundra kilometer i timmen. Idag har vi haft en mysig dag med shopping och fika på stan. Snart ska vi slappa i bäddsoffan med tv och glass med fruktsallad. :)

Puss Sofia

Slipping through my fingers


Jag saknar dig så mycket

Jag kanske har fel...


Annie, ännu ett deprimernade inlägg men oroa dig inte det ordnar sig, jag lovar.

Jag kanska har fel men jag funderat mycket de senaste dagarna på hur jag egentligen mår. Jag vill säga jag mår bra och det är så det känns majoriteten av alla dagar faktiskt. Men Anna kommer om cirka en timme och sedan igår kväll är alla känslor mycket längre fram. jag saknar alla så oerhört mycket. Kanske har det bara med att göra att hon snart är här. Jag ser fram mot att träffa henne oerhört mycket men jag är inte glad, en liten elak del av mig vill inte att hon ska komma. Jag tror att jag inte innerst inne mår bättre än vad jag gjorde första veckan här men att jag helt enkelt har förträngt de känslorna för att jag ska klara av att leva. jag blir väldigt ledsen när jag skriver detta, men det är okej Anna är snart här. Det är trots allt svårt att acceptera för precis som för då är problemet inte själva känslan för det är okej den kan jag hantera men vetskapen om att jag borde ha en annan sorts känsla gör ont. Kan inte beskriva det på något bättre sätt men så är det.

Precis som jag och Einar sa i söndags kan ingen av oss trots allt tänka sig att bo hemma längre, blotta tanken på det för oss skälva (inte riktigt kanske men något sådant). Det är ganska intressant att vi känner så trots allt för det innebär ju trots allt att det har skett ett framsteg, att vi har blivit mer vuxna. Det är vad vi försöker inbilla oss i alla fall att vi blivit mer vuxna alltså. Så kanske beror inte känslorna jag känner på det jag tror utan på något annat vem vet? Det är svårt att analysera sig själv men ibland måste man i alla försöka. Det får en ju trots allt att lära känna sig själv bättre. Det är i alla fall något jag gjort sedan jag flyttade, lärt känna mig själv bättre. Det är fantastisk vad lätt man anpassar sig egentligen, visst tar det lite tid men egentligen inte speciellt lång tid.

Jag känner att jag börjar rinna ut på ord men det gör inget det är trots allt ganska bra för då har jag fått ner det jag känner. Nu när det står här känns allt mycket bättre. Detr är intressant med sådana här texter jag har skrivit flera men detta är den första jag publicerar kanske är det också en process. Men den här typen av inlägg vill jag egentligen inte skriva för det är att lämna ut sig själv för mycket. Men det är ju undantaget som bekräftar regeln eller hur? Nu ska jag gå till busstationen för att möta Anna. För övrigt kan det faktum att jag har en liten (okej stor) dipp idag bero på en massa stress när jag tänker efter. Jag har så mycket att göra med hemtentan men som tur är har vi alla fall kapitel läsning av boken :D.

Puss Sofia

A never ending story


Det är så det känns just nu. Hur man än gör så har man böcker, tentor och redovisningar upp till halsen. Jag förstår inte hur jag ska hinna men på något sätt känns det ändå ganska lugnt. Som att det ordnar sig och jag tror att det är den intaällnignen man måste ha. Det är tur att man inte är ensam i den här båten, att man har folk man kan diskutera med. Utanför är det bara grått och trist och det är tur att Anna kommer imorgon så att det finns lite ljusglimtar i tillvaron. Nu lät det väldigt deprimernade men så illa är det inte det är faktiskt ganska bra. Mitt stora dilemma just nu är hur man ska kunna sova fyra personer i mitt rum??!! Jaja det löser sig det med. Någon gång. Förresten eftersom jag inte tycks ha tid att kontakta er alla och jag orkar inte skriva mail eller sms just nu så bara så ni vet kommer min mamma att ge er eller ni får hämta lite saker hemma hos mig som ska med upp. Det vore jättesnällt. Det är inga jättestora saker bara en gryta och lite småsaker.

Nu ska jag skriva klart min text och sedan kommer Ida och då ska vi förbereda redovisningen imorgon.

Puss Sofia

Trevlig kväll!

Ja nu har vi varit på Aurora i två timmar det var mysigt. Det var jag , Sandra och Elin som var där och vi hade med oss fika och sedan hjälpte vi dem med läxorna. Det är faktiskt svårt att hjälpa dem ibland, idag var det bisatser och satsadverbial, herrgud jag minns inte ens när vi höll på med det i skolan. Det var jättelänge sen. Man känner sig så dum när man tvekar på grundläggande svenska grammatik. Men på det stora hela tyckte jag att det gick bra. Innan Aurora hann jag läsa tre kapitel i Ramsbotham så det var jag riktigt nöjd med. Nu har jag bara ca 100 sidor kvar i den boken. Det känns faktiskt riktigt bra om jag ska vara ärlig. Det kan nog gå bra med hemtentan trots allt. Men i och för sig ska jag väl inte ropa hej förrän jag är över bäcken.

Fick förresten tillbaka pm:en från förra kursen och jag klarade mig, G. Jag är så jäkla nöjd. JanE tyckte att det var ostrukturerat och jag kan faktiskt förstå honom även om jag är rätt nöjd med mitt arbete. Nu ska jag läsa konfliktrapporter.

Puss Sofia

Speechless


Jaha, en kväll av total avkoppling denna dag började i och för sig ganska bra. Men vi fick vår hemtenta idag... ojoj. Jag kan inte beskriva i ord vad jag känner. Eller jo det kan jag. PANIK!!!!!!
Första frågan; gör en recension av Contemporary Conflict Resolution, skriv om syfte, upplägg och motiven till boken, det kosmopolitiska perspektivet samt vad du tycker är dess fördelar och nackdelar. Andas. Bokjäveln är på 300 sidor SVÅR engelska. Jag jublar... och det var bara fråga ett. Vidare följer tre frågor till. jag måste börja nu på en gång känner jag. Och Anna som kommer på onsdag, du får ursäkta om jag måste plugga någon dag det beror på hur långt jag hinner innan du kommer hit. Och ikväll är det aurora då försvinner viktig tid. Jag som hade tänkt ta det lungt idag och köra järnet imorgon. Det var att vara lite väl optimisktisk. Suck. Nu är det till att röja skrivbordet och sedan sätta igång med den här hemtentan då.

Puss Sofia

Ps. Jag måste beställa kurslitteratur idag, om jag skriver det här kanske jag kommer ihåg det!!

Underbara dag!


Det är en bra morgon trots att dimman ligger tjock utanför fönstret. Jag känner mig verkligen glad idag och det känns underbart. Det kanske har att göra med att Anna kommer eller så har det med att göra att konfliktrapporten är så gott som klar. Det är bara lite saker som behöver ändras och det känns fantastiskt. Vi ska träffas om en timme så jag har lite tid att göra vad jag vill på. Fritid. Det är faktiskt kul att ha det inga måsten alls.

Nu ska jag njuta av vad den här dagen har att erbjuda...

Puss Sofia

Uppdatering???


Sitter i detta nu och fixar de sista detaljerna på konfliktrapporten. Ja det var i alla fall vad jag gjorde för två timmar sen. konfliktrapporten ska bara sättas ihop och mailas ut till allla :D. Det känns verkligen jättebra. Har varit hos Ida de senaste timmarna för lite mys med macka och te och för att beundra henned folierade (?) rum. Jacob har lindat in allt som fanns där inne i folie. Det var verkligen imponerande, jag fattar inte att han orkade :D.

Nu ska jag sätta mig och slappa lite.

Puss Sofia

Avkoppling


Hej allihpa!

Varit lite dåligt med uppdateringar på sistone. Men nu tänkte jag att det skulle bli ändring på det men jag kan inte lova något. Konfliktrapporten är trots allt inte klar. Vi har ganska mycket kvar känns det som. Men jag och Ida har varit jätteduktiga. Vår dikussion är toppen. Det enda jag har kvar i övrigt är typ att jag måste fixa fotnoterna, det är så oerhört tråkigt men vad ska man göra?

Idag har vi varit i Ö-vik. Det var jättekul. Jag köpte tre ljusstakar till värmeljus, två rosa och en genomskinlig de passar fin fint in i mitt rum. Nu behöver jag bara värmeljus ;). Vi åt en mumsig lunch betsående av grillad faccasia med skinka och ost och is-latte. Sen var det muséet för utställningen Pushing the limits. Spännande spännande. Det är så kul att få nya vinklar på saker och ting.

Middag med Sandra och snart ska jag tillbaka för Idol. Kul. Tove och hennes mamma är i köket och lagar mat. Trevligt.

Ha en trevlig kväll.

Puss Sofia

True Blood


Jag har sett på den här serien i några veckor nu (jag missade de första avsnitten) och den blir bättre och bättre i mina ögon. I bröjan tyckte jag den var konstig och väldigt sexistisk. Den är båda sakerna men det blir bättre och bättre. Handlingen är verkligen fatastisk och den är väldigt spännande. För att inte tala om skådespelarna. Fantastiska. Det har verkligen blivit en av mina favoritserier. Hoppas bara inte att den spårar ur i kommande säsonger som andra serier har gjort men man kanske har tur eftersom den bygger på böcker. Hoppas.

Nu är det sova för mig. Imorgon är det Ö-vik.

Puss Sofia

Argghhh


Jag orkar inte, jag hade skrivit ett långt inlägg men det försvann. Kortfattat av vad som stod: Jag har pluggat så jättemycket idag. Jag är utmattad mentalt. Nu ska jag sova,

Puss Sofia

Respekt


Det är svårt att göra det som är rätt ibland. Att vara konstruktiv fast man bara vill slänga allt i papperskorgen. Det är svårt att visa respekt. Det är svårt att vara neutral och opartisk. Men jag antar att på något sätt ger övning färdighet. Men det är svårt att rata, att säga att det är fel, att fråga hur tänkte du här? För i slutändan vill man inte såra någon och det är svårt. Fruktansvärt svårt. Man vill inte framstå som elak men man vill allas bästa. Det är svårt att kompromissa fast det ibland är enda lösningen. Det är svårt att vara ärlig. Men det kanske är det bästa i längden. Att vara ärlig och rak istället för att linda in. Det är så lätt att det blir fel då. Det är svårt att göra rätt igen efter sig. Det är svårt att be om ursäkt för något man inte står för. Det är svårt att veta var man ska dra gränsen. Hur ska man göra för att det ska bli rätt när man har åsikter som man vet kommer såra någon annan? Finns det en väg ut från dessa dilemman? En väg som tillfredsställer alla? Jag har svårt att tro det, så frågan är när ska man hålla tyst och när ska man tala? Man kan aldrig göra alla nöjda sånt är livet det är bara att acceptera. Men det kan ändå skapa dilemman och i slutet handlar det om respekt. Man måste kunna respektera andra men även sig själv. Och att göra det kan vara en svår balansgång trots allt. Men ju mer man balanserar desto bättre blir man. Vem vet till slut kanske vi är de där Track 1 medlarna som man drömmer om.

Ett lite rörigt inlägg kan tyckas men jag vill inte ge några konkreta exempel trots att jag har ett överflöd för trots allt handlar det om respekt för andra och andras känslor och jag vill inte hänga ut någon på ett negativt sätt det vore fel.

Puss Sofia

Utmattad


Jag är verkligen helt slut, det är ofattbart vad trött man kan bli av att plugga. Jag arbetade hårt fram till klockan nio sen gav jag upp och ansåg mig klar. Det är en helt okej text tycker jag så det känns bra. Vi börjar klockan tio imorgon som tur är, i och för sig gör vi det de flesta morgonar. Men det känns bra att inte behöva gå upp jättetidigt. Nu ska jag i alla fall sova, det behövs.

Puss Sofia

Another day


Hemma igen efter en intressant dag i skolan. Blir en massa pluggande ikväll också för min bakgrund till kriget ska vara klart imorgon så att Jennifer och Emmelie kan börja på sina delar. Men det ska jag nog klara. Inga problem. Snön har nästan smält bort nu eller regnat bort snarare men det snöade när vi åkte till skolan idag. Kul. För även om jag inte är jätte förtjust i snö så är slask hundra gånger värre. Lite svar på en några av kommentarerna jag fått. Jo jag vet jag var lite skeptisk innan jag såg Tsotsi igen för jag mindes ju hur mycket vi hatade den när vi hade bok film grejen. Men nu när jag har fått lite distans till det hela måste jag säga att den var ganska bra faktiskt. Kanske har mina värderingar ändrats men jag tycker att sådant här är intressant och egentligen är filmen bara tragisk. Men den ger ju ändå en bra bild av sydafrika. Det var helt okej faktiskt. Jag har förövrigt dödat ytterligare 7 flugor med min blandning som kan rekommenderas. Annars är allt bra med mig men nu måste jag verkligen börja skriva lite annars blir jag aldrig klar.

Puss Sofia

Ö-vik på fredag förresten, fotoutställning. Det är dags att vara lite kulturell. :)


Ja det är som sagt var snö i backen men i övrigt är det mesta borta.
Halva backen är dessutom dold av dimma.

Söndag kväll


hejsan hoppsan!!

Det har varit en bra dag idag trots att den inte blev som tänkt. Jag lyckades ta mig upp klockan nio för att sätt på en tvättmaskin. Sedan var det raka vägen tillbaka till sängen för att sova 45 minuter till innan jag var tvungen att gå ner för att hänga upp den igen. Sedan blev det frukost följt av en massa plugg hela dagen lång. Inte så roligt men nödvändigt. Klockan halv sex gav vi upp och gick hem till Ida som fyllde 19 idag. Grattis. Fika och en massa prat innan det bar av hemmåt igen. Nu snöade det kraftigt kan jag tala om och det gör det fortfarande i skrivande stund. Jag har egentligen inga kommentarer om snön eller jo det har jag kanske men dem ska jag inte dra här ;) det blir en massa fula ord då. Nej skämt åsido det är intressant jag har aldrig varit med om snö i oktober men jag tycker att det är på tok för tidigt. Nu ikväll har jag skrivit ut PowerPoint:en till morgon dagens föreläsning samt hjälp Sandra så att hon också kan skriva ut dem. Nu ska jag snart krypa ner i min sköna säng och läsa en bok en stund. Eller kanske inte. Jag ska nog dricka te och äta en macka. Hmmm vi får se.

Lite bilder från ikväll blir det i alla fall.

Puss Sofia


Snö
Kvällsmat visst ser det gott ut. :)

Krig


Jag vet att man ser det man är intresserad av och eftersom jag är helt insnöad på Afghanistan nu för tiden så följer jag med spänning den stora offensiven som Pakistan inlett mot talibanerna i landet. Det är verkligen intressant hur olika länder kan påverka varandra så mycket. De flesta talibanerna i Afghanistan kommer från Pakistan vilket är skälet till mitt intresse. Jag är kluven till vad jag ska tycka om det här. Jag är mot krig i största allmännhet och tycker att man kan lösa konflikter på fredliga sätt. Men talibaner är en historia för sig och efter vad jag har förstått kommer det inte att gå att förhandla med dem. I och för sig så vet jag inte om väst är intresserade av det heller. Jag tycker nog att det är bra att Pakistan försöker "få bort" talibanerna. Mardrömsscenariot är ju trots allt att talibanerna ska få tag på Pakistans kärnvapen eller något av deras vapenplutonium. Men man kan ju trots allt spekulera i vad som händer om Pakistanska armén inte lyckas med det som de har tagit sig för, att få kontroll och få bort talibanerna. Trots allt så kommer talibanerna kämpa till sista blodsdroppen och terrängen är till deras fördel. Jag hoppas också att allt detta kommer att ske med så små skador på civilbefolkningen som möljligt men det är nästan att begära för mycket. Det är alltid de civila som drabbas hårdast i krig och det går inte att undvika hur hemskt det än är. En värld utan krig vore onekligen en bättre värld men man kan ju fråga sig om vi någonsin kommer att nå dit. Förhoppningsvis kan vi göra skillnad om några år när vi ska ut ich arbeta för en fredligare värld. Tills dess kan jag bara fortsätta följa det som sker på nyheterna och hoppas att allt löser sig på bästa sätt.

Puss Sofia

Ps. På tal om krig så låg det 13 döda bananflugor i min blandning imorse, så det var bra jobbat i alla fall. ;)

Natti natti


Tralala... nu ska jag gå och lägga mig efter en trevlig hemmakväll (hos Sandra) med Sandra, Tove, Abbe, Sophie, Sabine och Muhammed. Mysigt vi såg Tsotsi... någon som minns? bok och film tror jag ;)

Imorgon ska jag tvätta klockan nio fråga mig inte varför... eller jo för att jag ska ta mig ur sängen jag har så mycket att plugga.

Puss Sofia

Bananflugor


De har invaderat vår lägenhet för andra gången på en månad och de är verkligen överallt. Så nu har jag städat nästan hela köket samt satt ut muggar med vatten, vinäger och diskmedel. Det är tydligen idiotsäkert om man ska tro wikipedia. Och jag måste erkänna att det funkar. Mina muggar har stått en timme och de har redan dödat två flugor. Riktigt bra med andra ord. Det ska bli så skönt att bli av med dem. Men jag ska kanske inte ta ut segern i förskott. :)

Puss Sofia

Höst


Godmorgon!!

Det är en fantastikt vacker lördag här i Norrland. Solen skiner och det är klar kall luft. En riktig höstdag med andra ord. Någon snö har det inte kommit än även om jag har hört att det har snöat i många andra delar av Sverige. Idag blir det en massa plugg så att jag kan bli klar med bakgrunden. Men jag har en känsla av att det kommer ta en del tid. Dessutom har vi fått en text till nästa vecka seminarium på 56 sidor, kul va?

Nu ska jag städa lite, plugga lite och ta reda på hur man utrotar bananflugor. Några tips?

Puss Sofia

Choklad upphöjt till tre


Ett kort inlägg har varit på Källsta nu ikväll för kladdkakebak och idol. Riktigt kul men nu är jag jättetrött. Kladdkaken var underbar. Först en kladdkaka med geisha i och sedan ett lager nutella. På det la vi en kladdkaka med geisha i och sedan avsltade vi med nutella. Choklad upphöjt till tre. Serverades med grädde till Idol. Mums.

Nu ska jag sova så att jag orkar plugga imorgon.

Puss Sofia

Tankar kring mat


Sitter och väntar på att min tomatskinkröra ska tina i mikron så att jag kan äta middag sen. Det är inte den roligaste maten att äta en fredagkväll men den funkar. Dessutom är det inte roligt att laga mat till en person och man känner inte för att göra något extra gott. För man kommer ändå vara ensam när man äter så det tar udden av det hela på något sätt. Förhoppninsvis går det lättare när man har bott ensam ett tag. Då kan man börja vidga sina vyer lite grann i alla fall. Men imorgon blir det fest i mat väg är planen i alla fall, flygande Jacob. Det är så gott en av mina favoriträtter. Jag var på stan idag och handlade så nu ska jag nog klara mig över helgen. Det blev en hel del grejer och nu har jag hela frysen full i smarriga saker som pommes frites och kyckling nuggets :) åt det med Sandra igår och dte är mumsigt. Nu när jag tänker på det så måste jag köpa bernaisesås och krossade tomater imogon. Förhoppningsvis kommer jag ihåg det nu när jag har skrivit om det.

Pluggandet går bra och konflikten i Afghanistan är verkligen spännande. Jag ska skriva bakgrunden till hela konflikten och den är jätteintressant men går nästan 100 år tillbaka i tiden. Jag hittade en jätteintressant bloggtext på Aftonbladet om Pakistan, kärnvapen och talibaner. Intressant men samtidigt skrämmande att risken finns att talibanerna får tag på kärnvapen. vad som händer då vill jag inte ens täänka på det kan bara sluta i katastrof. Vi har i alla fall deadline på tisdag så då ska min text vara klar. Det ska jag nog klara av men det blir en del pluggande i helgen trots allt. Inte så kul men ganska nödvändigt.

Nej nu ska jag återgå till min middag. Kan inte påstå att jag är speciellt lockad men äta måste man. Man lär sig verkligen uppskatta maten som någon annan lagar när man är tvungen att laga all mat själv. Längtar verkligen efter mammas mat. Suck. jag ska ju hem i november så tills dess får jag stå ut. Vem vet jag kanske kan få Jess, Annie och Karin att laga mat när de är här ;).

Puss Sofia

End of the day

Efter en massa pluggande blev det bara mer pluggande. Nu ikväll har jag sett de två dokumentärna som Ida rekommenderade. De var verkligen jättebra och finns att se på svtplay om någon är intresserad (terrorismens röster och är afghanistan förlorat). Båda två fick en att tänka efter, vad är det vi här i väst håller på med egentilgen, är vi så mycket bättre än de i öst. Inte ett dugg. De gör inte bra saker men inte vi heller. Men eftersom det är vi som bara hör våra egna röster och vi vill ju såklart rättfärdiga det som vi gör. Det mest skrämmande som sades var om hur man ska definiera terrorism. Att definiera terrorism var lätt men att definiera terrorism så att det som till exempel al-qaida gör är terrorism men det som en del västerländska länder gör inte är terrorism. Det är det som är problemet. Det är så fel tycker jag. Ska bli intressant att diskutera allt det här imorgon tycker jag.

Nu ska jag koppla av lite med en bok och en kopp varm choklad.

Puss Sofia

Läsa, läsa och åter läsa


Sitter vid mitt skrivbord för ovanligehtens skull och skrver ut lite fakta om Afghanistan. Det blev ganska många papper för min skrivare lever sitt egna lilla liv ibland. Nu ska jag sätta mig och läsa igenom all faktan och sedan ska jag titta på två dokumentärer som Ida tipsade mig om som handlar om Afghanistan och om terrorister. Det ska bli spännande att se, kul men något som är lärorikt utan att det består av 300 sidor text. Jag har för övrigt kommit till kapitel 6 i Contemporary Conflict Resolution. Boken är mycket intressant men det tar tid att läsa. Har dessutom några andra böcker som jag tänkte läsa lite i idag. Måste vara lite påläst inför imorgon när gruppen ska samlas och diskutera det hela. :) Nu åter till läsandet.

Puss Sofia

Permafrost


Ja riktigt så illa är det kanske inte men nu börjar det vara kallt dygnet runt och frosetn smälter aldrig bort. Skidbacken är som en enda grå massa av all frost och det är is på alla vattenpölar. Jag längtar redan till våren. Fast det ska ändå bli lite kul med all snö för hemma kommer det ju inte så mycket snö och den ligger inte speciellt länge. Jag funderar på att köpa slalomskidor av något slag men jag måste hitta begagnade. Det vore så kul att kunna åka eller bara ett par nya längdskidor vore kul. Mina gamla blev ju snodda, visserligen var de jättedåliga men de gick att åka på. Frös nästan sönder nu ikväll när jag susade nedför bron efter SOS-mötet. Det har varit plugg hela dagen och jag har kommit ganska långt tycker jag med läsandet. Imorgon blir det till att läsa på om Afghanistan det ska bli jätte spännande tycker jag.

Tittade på bonde söker fru med Sandra för en stund sedan och det programmet är verkligen mysigt. Det ska bli så kul att följa bönderna. :)

Men nu ska jag krypa ner under mitt täcke och titta på true blood.

Puss Sofia

ps. Såg reklam för OBH Nordicas warm and cosy filt med värmeslingor. En sådan vill jag ha, någon som vet var man kan köpa?

Update

Nu ska jag strax gå och lägga mig men först en liten update. Jag missade middagen eftersom jag gick på solatum möte. Kanske inte så smart men det var intressant i alla fall att få reda på lite om tvättstugan som vi städar och torktumlaren ska snart vara fixad. Vidare blev det raka vägen till Aurora. En liten miss blev det när Ellinor ringde och sade att Elina hade letat efter mig men sedan gått. Jag hörde Elin och väntade inte på henne vid bron som vi sagt. Förlåt igen. Fram kom vi och det var jättekul att träffa tjejerna. Det var fem stycken och de kommer från Somalia. De pratade blandat så några kunde svenska och några inte, men de kunde lite engelska (en kunde mycket) så det gick jättebra att kommunicera. Fikat var jättegott och sedan hjälpte vi dem med läxorna. Det var kul att kunna hjälpa någon annan och de var så himla trevliga och goa. Ser fram mot nästa gång. Sedan var det hem för middag och ett samtal till mamma så skönt att få prata lite. Och u ska jag sova :).

Puss Sofia

ps Sandra tog körkort idag, GRATTIS. Vi är så glada för din skull :)

Alltid på väg


Nu har jag nyss kommit hem efter den lång skoldag samt en tripp till Ica så att jag får lite middag i mig. I dag blir det spagetti med tomatskinkröra (finns i kokboken för alla som har den och det är mina absoluta favoriträtt). I skolan fick vi reda på grupperna för konfliktrapporten och jag är med Emelie, Jennifer, Ida och Fjälle. Vi har konflikten i Afghanistan så det ska bli jätteroligt att fördjupa mig i den. Nu ska jag slappa lite och sen laga mat innan aurora-mötet. Ser fram mot det ska bli kul.

Puss Sofia

SNÖ


Japp nu snöar det ute... inte kul alls om ni vill veta min mening det är faktiskt bara 12 oktober. Suck. Synd att man inte kan göra något åt det .

Puss Sofia

Toppar och dalar


Jag får sån ångest jag hade skrivit ett långt inlägg om mina känslor och allt bara försvann, så nu måste jag skriva ett nytt. Det kan omöjligt blli lika bra men det spelar ju egentligen ingen roll. DEt viktiga är ju att jag känner att jag får fram det som jag känner.

Mitt liv har i mina ögon varit väldigt stbilt fram tills nu, sommaren som var var utan tvekan en av de bästa i mitt liv och jag var verkligen lycklig då. Jag trodde jag var redo för att ge mig ut i världen (i alla fall till denna håla i norrland). Jag ville dessutom bort från allt som var vanligt och välbekant. Men jag han inte mer än få en skymt av de norrländska skogarna förrän allt bara rasade, från lycka till olycka det kan inte beskrivas på något annat sätt. Den första veckan här var en riktig mardröm, jag grät säkert tio liter och jag åt inte en enda hel riktig måltid (eftersom jag mådde konstant illa, hemskt att höra men sant). Men tack vare min underbara nollningsgrupp gick allt detta över sedan och långsamt blev det bättre. Man blev mer ett med vardagen och lärde sig handskas med att vara själv. Ibland kan det fortfarande vara konstigt. Men det har låmgsamt väänt uppåt sedan dess, det har funnits några små dippar bland annat när jag var hemma men annars har det varit ganska bra. Fram tills igår kväll nrä jag bara kände hur klumpen i magen växte och saknaden efter alla mina underbara vänner och min älskade familj blev större för varje inut som gick. Just nu känns det riktigt jobbigt. Och även om jag vet att det kommer att bli bättre så är det svårt att se nu, det är svårt att se att allt kommer att ordna sig.

Det finns två skäl till att jag skriver detta, det ena är för att om jag skriver om det kommer det att kännas bättre sen. Det andra skälet är för att om mina vänner (mina lite sega vänner, ta inte åt dig Jessica) läser detta kan de kanske ta planera den där resan hit någon gång. Jag mår mycket bättre om jag vet att ni kommer en viss dag en viss tid istället för att sväva i ovisshet. Det är lite jobbigt ibland. Det är inte så svårt sätt er ner och bestämm er. Jag saknar er massor.

För att fördriva tiden så har jag i alla fall gått med i en av rkuf:s grupper. Den går ut på att vi går till ett flyktingboende och hjälper flyktingtjejer med läxläsning eller bara umgås och fikar med dem. Det ska bli jättekul att engagera sig i något konkret så att det inte bara blir att man är stödmedlem i allt. Första mötet är imorgon :).

Puss Sofia

god morgon


Ska strax iväg till skolan för ännu en lång dag, dessa har vi sluppit tills nu men jag har en känsla av att det kan blli mer sånt här i framtiden. Ska hänga upp lite tvätt här i rummet sen ska jag dra känns som om jag har lite bråttom...
tove sa att det snöade lite förut :)
ha en bra da

puss sofia

Höstmarknad


Igåt blev det en massa plugg hela dagen och trots det  har jag två och ett halvt kapitel kvar i en bok, ett kapitel i en annan och ett helthäfte kvar att läsa. Det är tur att jag ska tvätta sen så att jag måste stanna hemma annars hade det nog definitivt funnits roligare saker att göra. Igår kväll blev det först ICA för godis  och sedan famlijegeni hos Sandra. Vi åt pizza på Dianas på kvällen och jag åt en som hetet Amigo den var helt okej men inte mer. Sen hyrde vi filmen Knowing och kollade på den. Jag hade sett fram mot att se den för jag har sett en massa reklam för den och reklamen är jättebra. Men filmen spårade ur ganska rejält och var inte speciellt bra i slutet. Synd för den kunde ha varit jättebra.

Idag har jag, Abbe, Sandra och Elin varit på höstmarknad, den bar riktigt stor och jag löptet träbestick och alpacka strumpor. Jätte mysigt. Men efter att vi hade gått runt där en stund blev det riktigt kallt, jag tror knappt att det blir plusgrader längre. Det enda som saknas är snön men den kommer nog när som helst.

Nu ska jag snart boka tågbiljetter till Örebro och sen ska jag plugga, jag borde handla men jag hinner inte innan de stänger i stan så det fårå bli imorgon. Det innebär att jag har skjutit upp att handla varje dag denna veckan och jag har fått mat ändå. Ganska imponerande fast det har ju inte varit så mycket fantasi. Kankse omelett tre gånger eller något :).

Puss Sofia


Denna kalla inte alltför vackra höstdag. Utsikten är fantastisk i alla fall.


Höstmarknad :) Så mycket folk har man inte sett på ett och samma 
ställe sedan man kom hit.

Pojken i randig pyjamas


Vill bara slå ett slag för den här filmen. Såg den i tisdags med Sandra, Elin och Abbe och den var verkligen jättebra men samtidigt var det en av de mest fruktansvärda filmer jag har sett. Filmen handlar om den tyske pojken Bruno som är åtta år gammal. Han lever under andra världskriget och hans pappa är soldat. När pappan får förflyttning flyttar hela familjen ut på landet. Från huset kan Bruno se en "farm" där folk går klädda i pyjamas. Trots att han inte får smiter Bruno ut och springer till "farmen" där träffar han en annan liten pojke som heter Shmuel. De blir vänner trots att de sklis åt av ett stängsel. Jag kan verkligen rekommendera den här filmen och den gick verkligen rakt in i hjäratat på mig.

Se den!

Puss Sofia

problem...


Idag har varit en okej dag hitills, hostar som igår mindre än i början av veckan men ändå en del. har lite huvudvärk till och från men även det börjar bli bättre. Proppen på tvättmakinerna gick en gång i går kväll och en gång i natt så det blev ingen tväättning idag. Blir en insats på söndag istället. Det är dock lite oroande att proppen gick två gånger eftersom det tyder på att något kan vara allvarligt fel (hoppas att det inte är så). Så vi hade en liten social stund i källaren idag (jag, elina, ellinor o fjälle). Det var trevligt. Fjälle ringde dessutom till bostadsbolaget och skällde ut dem för att lyset i trappuppgången inte har blivit lagat. Allt vi vet är att det kommer att behövas en elektriker för att laga det. Hoppas hoppas att de lagar det snart. Men med tanke på att det tog ca fem månader att laga torktumlaren så ska man väl inte hoppas på för mycket. :) Till och med tidningsbudet har klagat ;). Det positiva som har hänt idag är att vi har fått vårt bredband (äntligen!) så nu slipper vi snylta på andras.

Nu ska vi snart iväg till Källsta och greja lite för ikväll. Det ska bli kul men vi får se hur det blir med festandet ikväll eftersom jag trots allt inte mår så jättebra. Annars är allt lungt och pluggningen har gått bättre än förvämtat men städningen sämre än förväntat så det blir det jag får ta itu med innan vi går. I alla fall börja samla ihop alla grejer jag har spritt ut över mitt rum. Det är ofattbart avd stökigt det kan bli så fort. Önskar jag var lite mer av en pedant ibland i alla fall när det kommer till att hålla iordning.

Puss Sofia


ps. Såg att Barrack Obama får Nobels fredspris, det var intressant tycker jag och det kan säkert vara bra men har ju inte åsadkommit så mycket konkreta saker än. Men förhoppningsvis gör detta att han arbetar ännu hårdare för fred och klimatfrågor så att den här världen kan bli lite bättre och lite mer sammstämmig någon gång.


Markörer


I går klockan nio på morgon åkte vi till msb:s övningsomsåde för att vara markörer. Det var verkligen spännande men ingen visste var vi skulle så det blev lite problem men det löste sig. Vi fick i alla fall sätta oss i ett litet hus där övningsledarna bor i vanliga fall och vänta på att få göra våra inspel. Det hände inget på förmiddagen men vi fick i alla fall god lunch som någon annan hade lagat. Det var toppen. Att få mat som man själv inte har lagat är verkligen underbart. På eftermiddagen fick göra ett inspel som flyktingar som sökte jobb som vakter på anläggningen. Först delade de upp oss i grupper och jag va i gruppen som inte talade engelska och fick vänta vid gaten. Muhammed var den enda som pratade engelska av oss så han snackade med vakterna, det var skumt att vi andra fick stå där och prata på vårt låtsas språk. Sedan blev vi hämtade och fick gå iväg för arbetsintervjuer. Det var ännu skumare. jag blev intervjuad av Annelie och Jonas och jag känner ju dem och så skulle man tillråga på allt prata jättedålig engelska. Men det gick nog bra tror jag. :) Sedan bar det av genom skogen till platsen där bussen skulle hämta oss. Det värsta var att vi skulle gått uppåt när vi kom ur skogen men vi gick neråt så vi fick vända efter ett tag och så upp igen.

Idag så började dagen med ett inspel direkt på nä vi kom fram. Vi var flyktingar som ville ha mat och vatten så vi parkerade oss utanför gaten. Vi berätta också att vi hört en explosion och känr en konstig lukt (utsläpp från fabrik). Det var roligt och vi fick en karta till flyktinglägret och vatten. Vi gick och sedan kom vi tillbaka för att ställa till det lite mer för dem. Sedan var det neråt vägen och upp genom skogen för att äta lunch. Efter lunchen fick vi identiteter för att representera olika organistioner så att vi skulle kunna se hur övningsområdet ser ut. Jag blev en Malinofski från Polen som kom från WHO. Riktigt intressant. :) Det var kul att se campet såg ut och man blev lite lungnad på punkten sängar det såg helt okej ut. Duschen därimot ska vi inte tala om. Vatten i en dunk med slang och munstycke. Sedan fick man pumpa upp vattnet och duscha av sig. Det låter ändå okej tills man inser att det inte finns någon värme i tältet och att det kommer vara massa minusgrader när vi ska göra det i vinter. Dessutom kommer hela golvet vara is då ppå grund av allt vatten. :) Underbart va? Men det har ändå varit två jätteroliga dagar och det ska bli kul att komma ut till vintern.

Övningsledaren som vi träffade mest var en gammal student så det var jättekul. Speciellt att höra vad hon gjort sedan hon gick ut. Det kändes ännu mer konkret nu än vad det gjorde innan. Ska bli så¨spännande att se vad som händer i framtiden.

Nu ska jag slappa och titta på svenska hollywood fruar. Jag hoppas att det ska ta bort den huvudvärk som har plågat mig hela dagen.

Puss Sofia

Dagens i-lands problem:


Jag hittar inte min rättvisemärkta choklad.


Stackars mig


Nu är jag hemma efter ännu en lång skoldag. vi började klockan åtta imorses och det var en riktig plåga. Saken var inte bättre av att jag knappt sovít inatt eftersom jag har hostat så. I skolan hade vi först en två timmars föreläsning (jag kommer inte ihåg vad den handlade om) och sedan tittade vi på Lord of wars fram tills lunchen klockan tolv. Det är verkligen hemskt med vapenhandeln, de bryr sig inte ett dugg om andra männsikor utan är bara ute efter att skaffa perngar. Om det dör några av deras vapen är det inte deras problem. Hur kan man tänka så? Det som är värre är att 90% av världens vapenhandel "sköts" av Kina, USA, Ryssland, Storbrittanien och Frankrike och de är dessutom de fem permanenta medlemmarna i FN:s säkerhetsråd med vetorätt. Det är så fel. Efter lunchen hade vi föreläsning fram till klockan fyra. Jag minns helt ärligt inte vad det handlade om men jag mår inte så bra heller. Saken blev inte bättre av att elementen i Europa var avstängada så man satt och frös hela dagen. Hade jackan på mig när vi såg på film men dte hjälpte inte direkt. Hela huvudet känns som bly och det gör ont, halsen värker sönder och näsan rinner. Helt underbart eller hur? Mitt imunförsvar har blivit så kasst det är andra gången jag är förkyld sen jag kom hit, jag som aldrig blir förkyld eller sjuk. Så det fick bli en vända till apoteket efter skolan. Så nu känns det lite bättre.

Imorgon ska vi vara markörer (vara ute typ hela dagen) så vi får se hur det går. Det har blivit så sjukt kallt här på sistone. Så imorgon är det vinterjacka, vinterskor och långkalsonger som gäller. Förhoppningsvis blir förkylningen inte värre men vi får se. Idag var förövrigt ungefär åtta personer hemma från skolan för att de var sjuka och halva klassen satt och hostade.

Ett grattis till mamma på födelsedagen bllir det också :D.

Puss Sofia

------->>>>


Ojoj, nu började det igen. Hade föreläsningar hela dagen och kom inte hem förrän tio i sex. Sedan var det bara att slänga i sig lite mat innan vi skulle på att planeringsmöte på Källsta. Nu är jag i alla fall hemma ocj jag är helt slut. Tänkte kolla på ett avsnitt på True Blood och sen gå och lägga mig. För imorgon blir det en till heldag, 8-16 och sen en massa plugg. Bland annat allt jag borde gjort idag det vill säga förberett mig inför morgondagen, men det var 5 kapitel i en bok, 3 i en annan och 4 i en tredje så jag gav upp.

För övrigt har jag träningsvärk i mina armar och i min rygg så jag tror att jag går sönder. Men det känns ändå bra så länge jag inte använder armarna.

Puss Sofia

Träning...


Jaa, vad ska man säga. Dagens enda ansträning var att träna och det kan man lungt säga att det var. Lite bakgrund info, sist jag tränade var kanske i mars alltså för ett halvår sedan och inte ens då var det speciellet många gånger. Jag är med andra ord extremt otränad speciellt i armarna. Det kan jag erkänna. Och eftersom dagens pass av cykel var fullbokat bestämmer vi oss för att gå på challenge istället. Någon som anar oråd? Det gjorde inte vi men man kanske ska tänka en extra gång om man går på något som heter "utmaning". Sagt och gjort där var vi och tre personer till. Challenge går ut på att man i snabbt takt flyttar sig mellan en massa styrkeövningsstationer (ca 10 stycken). Man jobbar i intervaller och får vila när ett helt varv är avklarat. Vi körde intervaller på 20s, 30s och 40s för att avsluta med 15s i tempo (allt man har). Jag har aldrig i hela mitt liv varit så slut. Nu två timmar senare kan jag fortfarnade inte höja armarna mer än ca 50 centimeter för jag är så fruktansvärt trött. Benen är inte mycket bättre. Vi kommer att ha sån sjuk träningvärk imorgon. Att duscha var verkligen en utamning när man knappt får upp armarna över huvudet (det går men bara i 10 sekunder). Nästa vecka är det bara att ta nya tag.

Nu har jag precis ätit omelett och jag måste säga att den smakade underbart. Nu tänkte jag krypa upp i soffan och titta lite på tv på min kära dator.

Imorgon är det full fart mot framtiden, nästa kurs börjar och jag tror det kan bli riktigt roligt. Det är konflikter i världen som ska avhandlas. Heldag från 10-17 är det som gäller även om det blir filmvisning på den sista :).

Puss Sofia

Lata dagar


Lata dagar är vad de senaste dagarna har varit och några timmar är det allt kvar på denna lata söndag. Idag har jag gjort absolut ingenting, det mest avancerade var att jag lagade köttgryta med ris. Den blev okej men inte mycket mer. Jag har så svårt för att krydda och dessutom skärde sig såsen. Hur gör man för att den inte ska göra det?
Regenet vräker ner utanför fönstret och det känns rätt skönt att sitta inne. Det som är värst just nu är att det regnar samtidigt som det äär kallt typ 3 grader. Vad ska man ha på sig då egentligen. Har man regnjackan fryser man men om man tar en annan jacka blir man blöt.
Den enda ansträningen jag ska göra under resten av dagen är att vi ska träna ikväll. Det ska bli skönt att röra lite på sig.

Puss Sofia

Midnight hour


Kom precis hem från Sandra. Det var riktigt mysigt coh filmerna var bra. Först såg vi The uninvited, en skräckfilm som man trodde var ganska förutsägbar men som slutade på ett oväntat sätt. Det var inte alls som man trott. Mycket bra jag kan rekommendera den även om den var riktigt äcklig.
Den andra filmen vi såg var dumpad, en komedi för att lätta upp stämmningen lite. Den var också bra, precis som komedier ska vara.

Imorgon blir det till att fixa tågbiljetter och så ska vi träna :D får uttnytja det dyra träningskortet vi köpt.

Puss Sofia

Filmkväll


Ska iväg till Sandra och titta på film nu... Det blev inga köttbullar utan pannkakor med nutella o glass som Tove och Fanny gjort och bullar från Helge. Det innebär att jag inte ätit ett riktigt mål mat idag. Men man lever bara en gång så lite ska man väl klara av.

Nu väntar potatischipsen och filmen.

Puss Sofia

Loppis


Nu är jag hemma igen efter loppisrundan. Det blev fyra loppisar plus att vi gick till en som var stängd. Och tydligen finns det några till här i stan. Och allihopa har massor med grejer, an vi var inne var som hela nedervåningen i ett hus fullproppad plus hela gården. Herregud, men kul var det. Köpte dock inget, den enda som handlade var Sandra som köpte ett bord till sin tv. Det var lite svårt att få hem på cyklarna men det gick. Vi hyrde även två filmer; dumpad och ja en till som jag inte kommer ihåg vad den hette en skräckfilm var det i alla fall. Så det ska vi fördriva kvällen med hade vi tänkt. Jag har även hunnit med att handla så imorgon blir det köttgryta, lördagens festmåltid lär bli köttbullar och pasta. Det är hårt att vara student. I alla fall är det svårt att hitta på något att äta när man är en person.

Nu ska jag fortsätta äta godis och slappa.

Puss Sofia

Ny dag


God morgon!!!

Idag är det lördag och här i skogen är det ca 1 grad varmt och himlen döljer sig bakom en vit massa (dock inte snö bara moln). Mår riktigt bra efter festen igår faktiskt men jag gick inte och lade mig så sent heller. Festen var riktigt rolig... Vi hade miniförfest här i vår lägenhet då vi åt och drack vin. jag har vanligen något mot bönor men Tove lagade gajapintos (det låter så i alla fall) det är ris och bönor och det var verkligen jättegott :D.

Vi har fått schemat för 3:e kursen den här terminen och vi börjar som befarat den 4 november, helvete jag hade ju velat åka hem då med anna. Men vi har två andra ganska långa ledigheter i november så jag kanske åker hem någon av dem istället.

Idag är det en loppisrunda som gäller lite senare med Sandra och Elin. Det ska bli kul men jah måste äta något först... har bara ätit en banan idag.

Puss Sofia

parteee


parteee.... :D:D:D

puss

Inlämnat och klart


Nu har jag lämnat in pm:et :). Frihet. Ikväll är det tentafest för att fira friheten (som för övrigt varar till på måndag).
Idag har jag vart på skolan och skrivit ut mitt arbete för min skrivare strejkade. Sedan hängde jag kvar där till klockan tre för att vänta på Sandra och sedan Sabine. Sen var det ner på stan för att fixa Golds kortet och sen blev det fika. Åt god mäktig kladdkaka :). Hem och sedan var det nästan raka vägen till ICA så att jag får någon middag. Det kommer bli pasta och köttbullar (har lite brist på inspiration, orkar inte laga mat).

Nu ska jag lyssna på MIKAs nya album, The boy who knew too much.

Puss Sofia

Någon?


Är det någon där hemma som kan tala om för mig vad jag håller på med? För just nu har jag ingen aning  och allt känns väldigt jobbigt.

Puss Sofia

Resumé


Nu ska jag strax gå och lägga mig. Den här dagen har varit både upp och neroch jag har säkert gråtit en hel hink med tårar men nu känns allt ganska bra. Jag ska dessutom få gå och lägga mig på min underbara tjocka bäddmadrass med min stora gosiga kudde, synd att den är för stor att släpa hem. Ni får skaffa ett myigt örngott till kudden i garderoben (60x60kuddden alltså).

Ville bara säga att jag just nu hatar Telia. Fick en i mina ögon stor telefonräkning men jag är säker på att det är något skumt dessutom så saknas vissa delar på fakturan som borde vara med. Jag blir så arg varför kan inte saker funka som de ska?

Var på sconesätning på Källsta förut, mysigt och kul att träffa alla igen.

Puss Sofia

Jo tågresan gick bra, Sundsvalls station var liten och vi kom 25 före utstatt tid till Sollefteå. :DFörresten


Spanade på en jättesöt kille som satt snett mot mig på sthlm-tåget. Vem vet det kanske blir en dominoeffetkt här Jessica, vi kan ju hoppas i alla fall ;).

Puss Sofia

Utanför Uppsala


Nu äär jag någonstans utanför Uppsala och jag kan trots allt inte säga att det känns mycket bättre. Jag kom i alla fall med tåget från Stockholm, en småjoggning genom centralen med min resväska, datorvääska och påse. Jobbigt och stressigt men jag hann. Är SJ alltid försenade eller? Får åka baklänges hela vägen vilket jag inte tycker är så kul men det får väl gå. Nu är vi på väg norrut och från Sundsvall borde det inte vara några problem.

Jag är trött och ledsen kan inte förnekas och all inspiration ligger på noll så det är tur att pm:et är klart, blev precis 10 sidor så jag vågar inte ända något då kommer det bli för långt.

Puss Sofia

!


Jag vill inte. Jag vill verkligen inte.

RSS 2.0