Valborg

Orkar inte skriva något men det blir ett litet bildregn från ikväll :).





















Lördag

Jaha, då var det lördag igen. Valborg dessutom. Jag gick upp vi halv nio idag och tog en power walk på 45 minuter och resten av dagen har jag renskrivit anteckningar. Inte så jättekul men det är ju ändå tenta nästa vecka så det måste ju göras.

Snart ska vi till Källsta för att grilla och sen ska vi gå och titta på en brasa någonstans.



Himlen är oskyldigt blå

Nu ikväll hyrde jag, Sandra och Elin filmen Himlen är oskyldigt blå. Jag har ju en allmän skepsis mot alla svenska filmer och jag vet inte riktigt om jag ska tycka om den här eller inte. Vissa delar var bättre och andra var sämre om jag säger så.




Lasange

Idag till middag gjorde jag vegetarisk lasagne, men jag testade att göra en helt ny variant. Det enda jag fyllde lasangen var tomatsås i fem lager och så ett lager med keso. På toppen hade jag tomatsås och ost. Det blev jättegott och det var väldigt enkelt att göra.


Jag vet att det ser lite så där ut men det var väldigt gott.

För att göra min tomatsåslasange, gör så här:

Tomatsås:
2 paket krossade eller passerade tomater
Lök
1 msk honung
lite balsamvinäger
Salt
Peppar
Oregano
Lite tomatpuré

Hacka och fräs löken. Häll på tomater, tomatpuré, honung, balsamvinäger och krydda med salt, peppar och oregano. Låt koka en stund och smaka ev. av med mer kryddor.

Lasange:
Lasangeplattor
Tomatsås
Ost
250g Keso

Varva tomatsås och lasangeplattor i cirka fyra lager eller tills det återstår tomatsås för ett och ett halvt lager. Lägg sedan et tunntt lager med tomatsås och keso och lägg på ett lager plattor. Avsluta med att hälla resterande sås och toppa med ost. Grädda i ugnen i 20 minuter på 200 grader. Servera med sallad.


Operation 1325

Igår var det en föreläsning om resolution 1325 på skolan och det var två tjejer från operation 1325 som höll i den. Det blev en blandad eftermiddag med workshops, dikussioner och föreläsningar. På slutet såg vi filmen "Pray the devil back to hell" och det var en jättebra film om inbördeskriget i Liberia och hur kvinnorna fick nog och startade en rörelse för fred. Fantastiska kvinnor verkligen och de är en stor inspiration och visar att allt går.





Hela föreläsningar var jättebra och det är viktigt tycker jag att lära sig mer om resolution 1325. Resolutionen handlar om att ge mer makt åt kvinnor i fredprocesser. På operation 1325 kan man läsa att "den 31 oktober, 2000 antog FN:s säkerhetsråd den historiska resolution 1325 – om kvinnor, fred och säkerhet. Det var första gången som medlemsstaterna agerade för att inlemma ett genusperspektiv i alla delar av fredsarbetet – i att förebygga konflikter, hantera och lösa dem samt att bygga upp samhällen efter krig".

En gång ingen gång

Men eftersom jag har tränat två gånger denna veckan så borde det räknas nu. Jag joggade runt halva Sollefteå och jag var riktigt nöjd med mig själv. Nu ska jag bara fortsätta så här :) men det borde inte vara några större problem för det har varit ganska roligt och avkopplande. Dessutom mår jag mycket bättre efteråt. Enda lilla nackdelen är att idag fick blåsor på ena foten idag och jag känner hur träningsvärken kommer kryoande. Jag som just blev av med värken från i tisdags. Jaja, jag överlever väl.

Intervallträning

Idag blev det en ganska tidig dag och jag släpade mig ur sängen klockan halv åtta för att ge mig av ut och jogga (ja ni såg rätt, jag var ute och joggade). Nu sitter jag här i köket alldeles slut men jag måste erkänna att det gick aningen bättre än vad jag trodde. Tanken är nu att jag ska jogga två gången till denna veckan...!



Det såg nästan ut så här (minus utsikten (ett industriområde) och farten (men den kommer). Bilden kommer från google.

Nu ska jag äta gröt.

Lyckan, kärleken och meningen med livet

Det var några veckor sedan jag läste boken men eftersom den var så bra måste jag berätta lite om den. Jag har sett filmen också och jag vet att det är många som har gjort det men jag tycket att filmen var mycket sämre än boken. Filmen hade sin charm men blev lite långtråkig. Boken är charmig rakt igenom och eftersom den innehåller så mycket mer detaljer är mycket bättre. Gilbert får också ett stort plus för sitt sätt att skriva, det är riktigt bra och underhållande.



För er som inte har sett filmen eller läst boken så handlar den om 30 åriga Elizabeth som går igenom en jobbig skilsmässa från sin man och för att komma på fötter igen bestämmer hon sig för att tillbringa 3 månader i Italien, 3 månader på ett ashram i Indien och 3 månader hos en medicinman på Bali. På de olika platserna söker strävar hon mot njutning, fromhet och balans. Det är en verkligt underhållande bok.

Drömmarnas hus

Jag tänkte att jag skulle starta en ny kategori eftersom jag läser ganska mycket böcker. Dels så att ni där ute kan få tips men också så att jag kommer ihåg vad jag har läst.

Först ut blir boken Drömmarnas hus av Rachel Hore. Boken handlar om paret Kate och Simon som tröttnar på livet i London och flyttar ut på landet tillsammans med deras två barn. Sökander efter ett eget hus blir inte som paret tänkt sig och påfrestningarna på familjen är stora. Sedan finner Kate sitt drömhus som bebos av Agnes och inget blir sig likt.



Jag tyckte att boken var bra och den är absolut läsvärd.


Filmkväll

Nu ikväll blev det lite tecknat på tv. Först blev der Madagaskar 2 som följdes av Toy Story 2. Bra filmer båda två.





Glad Påsk

Idag var det ytterligare en varm dag som delvis har spenderats på altanen med en bra bok. Annars har jag köpt en par byxor och kört m till jobbet.



Eftersom det var så varmt ute grillade vi till middag.



Så glad påsk allihop!

En liten utflykt

Jag och Anna åkte på en liten utflykt idag till Nordkroken. Det var varmt och väldigt fint. Undrar varför vi aldrig har varit där förut.









Lazy day

Idag har jag suttit ute på altanen och läst om hälsodeterminanter och hälsoindikatorer. Det var riktigt varmt och skönt. Jag och Anna tog också en promenad runt området och tittade på alla husen och pratade.







Ps. Det var 18 grader i skuggan idag, alldeles underbart :) fördelen med att befinna sig söderut :P

Nästan sommar

Igår åkte jag först ut till Karin för att träffa henne, Annie och Daniel. Tanken var att vi bara skulle vara en kort stund hos karin men vi blev kvar i tre timmar. Jag, Karin och Annie satt på deras balkong i solen och njöt. Det var säkert 20 grader i solen. Sedan åkte jag hem och käkade och på kvällen kom Annie förbi och vi bakade smarriga muffins med hallon och blåbär innan vi tittade på Tarzan.



Det var verkligen jättekul att träffa alla igen och det kändes som om det var flera år sen, det var det kanske inte men nästan ;).

Tomorrow, when the war began

Var på bio med Anna igår och såg tomorrow when the war began och jag tyckte faktiskt att den var riktigt bra. Men som Anna sa det är lite irriterande att det är en serie så att man inte riktigt får veta hur den slutar. Men filmen var i alla fall mycket bra, kul att inte se något ameriaknske heller utan något annat. Må så vara att den var ganska lik amerikanske filmer men ändå :P.



Truly Indian

Igår blev det middag med familjen på en indisk reastaurang i stan som heter Truly Indian. Det var väldigt god mat. Till förrätt åt jag Mutton Seekh Kebab (tandoorigrillad lammfärs toppad med indisk kryddblandning) och det var ganska starkt men underbart gott. Till huvudrätt blev det Truly Indian Special Chicken Curry som var kycklinglår i någon currysås med ris och naanbröd. Till det drack jag faktiskt öl, indiskt öl och det var faktiskt  gott med tanke på att jag inte gillar öl i vanliga fall.






    

Destination: Civilisation

Förhoppningsvis kommer jag att närma mig den stora staden söderut när detta inlägg publiceras, men eftersom det är SJ är mina förhoppningar inte på topp. Jag tänkte i alla fall slänga in en vårig hälsning från någonstans i Sverige, förhoppningsvis nästan i Sthlm. Bilderna kommer dock från det kära Sollet.





En stor kram från mig, någonstans på ett tåg i Sverige :P

Grillning på Källsta

För att fira in påsken så var vi ett gäng som grillade idag på Källsta, bland annat jag, Tove, Sandra, Gunilla och Sara. Det var väldigt trevligt med härligt folk, härligt väder och god mat.





Nu ikväll blev det vampires och en del stressat packade och förberedande. Ska bli skönt att komma bort lite.

Spelkväll

Igår hade vi spelkväll för att ha lite trevligt innan alla åker påsklov. Plan A var att grilla men det var så dåligt väder att det fick bli plan B, att spela Familje Geni.





Det var en hård kamp (;)) som jag och Tove gick segarande ur. En mycket lyckas kväll på alla sätt och vis.

Ojoj

Jag höll nästan på att svimma när jag skulle vaccinera mig, inte roligt alls. Dessutom hade "någon" (läs den inkompetenta doktorn) "glömt" tala om för mig vilka av vaccinerna jag var tvungen att hämta ut på recept, inte roligt alls.

Lite av varje

Igår var det den årliga vårsittningen. I år var vi nere på Appelbergs på stan och det blev en underbar tre rätters middag, flera tal coh sedan massa dans :).









Imorgon blir det en heldag med vaccinationer, projektarbete, skola och aurora.

Ny favoritserie

Igår efter black swan var jag tvungen att se något annat innan jag gick och la mig så då hittade jag hellcats på kanal5play och det programmet är ju jättebra. Jag var lite skeptisk först men det är verkligen en härlig serie.



The black swan

Idag var blev det film på Källsta nu på kvällen och vi såg Black Swan. Jag hade verkligen sett fram mot att se den och jag hade hört att den var väldigt bra. Nu så här i efterhand vet jag inte vad jag ska tycka, den var väldigt obehaglig och jag satt med händerna för ögonen ett antal gånger. Jag vet inte omjag kan rekommendera den heller men den är väldigt välgjord och jag tycker att den är en fantastisk film.



Natalie Portman gör i alla fall ett fantasitiskt jobb och hon gör verkligen hela filmen.

                 

Stand by

Det känns lite som om livet står på stand by för jag springer runt runt och hinner inte varva ned och inte slappna av. Nu ikväll äntligen ska jag bara slappa och gå och lägga mig tidigt. Den här skolveckan är i alla fall till ända och det har blivit en del spännande saker som har hänt faktiskt. Vi har lärt oss göra rent sår på majonäsfyllda fläskbitar och vi har "vaccinerat" varadra. Jag har också sprungit fram och tillbaka til vårdcentralen och varit argare än jag varit på månader (på en jäkla inkompetent läkare som inte vet hur ordet respekt stavas, jag blir faortfarande arg bara jag tänker på det). Sedan har det varit en massa plugg och en massa mindre plugg men annat viktigt som var tvunget att göras. Idag har vi fått info om C-uppsats och det bra och sedan blev det ett aurora möte. Nu har jag laddat med godis och ska som sagt slappa hela kvällen. Vad har ni gjort i veckan??





Min lilla kaktus började blomma... det tar jag som ett gott tecken!


Vår

Idag har det varit tio grader ute och vi har sett de första vårtecknen. Äntligen har våren kommit till Norrland.





En kväll med gänget II

Efter bowlingen fortsatte vi till Videoteket där vi hyrde film och sedan gick vi hem till Sandra och åt tårta (anna hade bakat) och jitterbugg (som tove hade bakat).





Filmen vi såg var svensk och den heter Tusen gånger starkare. Det var verkligen en jättebra film och även om den spelade på fördommar så gjorde den allt väldigt tydligt och påtagligt.



Se den, den är jättebra!!!

Allt som allt var det en jättetrevlig kväll :):).

Tack!

En kväll med gänget

Eftersom jag har fyllt år och Sabine fyllde år i går hade Sandra, Elin, Tove, Anna, Abbe och Mahammed ordnat en kväll med gänget. Först gick vi och bowlade. Jag kanske inte ska säga att det gick toppen men jag fick en strike och det var väldigt trevligt i alla fall.









O produktiva dag

Usch, idag har jag inte fått mycket gjort. Jag hade mina stora planer om jag skulle renskriva hälften av föreläsningarna från i veckan men jag kan bara inte slappna av tillräckligt länge för att sitta ner och få något gjort. Så isället har jag sett finalen av Sveriges värsta bilförare och ett nytt program på svtplay om världens händelser. Sedan har jag virkat lite och pratat lite i telefon och handlat och surfat runt på internet. Nu ska jag strax laga mat så det lär inte blir något mer gjort idag heller....

Jaja, sånt är livet antar jag.

 
RSS 2.0