Pizza

Idag tog jag och Sandra en sväng ner på Dianas för en pizza. Det var jättetrevligt och det var skönt att komma bort fråb lägenheten lite. Jag åt en mumisg pizza med kantareller, oxfile, tomat, lök och bernaisesås. Och det bästa av allt är att jag till en matlåda till lunch imorgon.

Nu är jag i alla fall hemma igen och det är dags att göra något vettigt igen. Hurra! Vi får väl se hur det går med den saken.

Projektarbete

Nu sitter vi här på skolan och försöker förstå vad vårt grupparbete går ut på. Det går så där och vi ska ta ett allverligt snack med vår handledare sen. Allt är ganska luddigt och vi kan inte riktigt ta på hur vi ska formulera oss och vad vi egentligen vill veta. Så det är nog bäst att jag återgår till plugget nu :P.

Buried



Sandra och Elin hyrde film förut, hoppas att det är bra.

Uodate: Usch, vilken film. Den var ganska bra men hade ett sjukt deprimerande slut.

Urk

Idag när jag städade var jag tvungen att också rensa avloppet i handfatet för det har varit stopp (nästan) där ett tag. Jag har aldrig rensat avloppet i handfatet förut så det var en ny erfarenhet och jag måste säga att det var asäckligt. Inte kul alls. Det stank vidrigt och sen ramlade ut en jätteklump med något odefinerbart som såg lite ut som svamp. Men nu är det gjort och förhoppningsvis dröjer det innan det blir dags igen.

Usch, det är nästan det värsta med att städa, att rensa avloppen.

Söndagseftermiddag



MIMMS och en blåbärhallonsmoothoie

Ojojoj

Nu har jag skrivit klart alla antckningarna från denna veckans föreläsningar, det blev hela 40 sidor datorskriven text. Det är ungefär lika mycket som på hela förra kursen. Det är helt galet, hur ska vi kunna lära oss allt det där??? Och det är 4 veckor kvar på kursen...

Nu ska jag i alla fall gå med soprona och seda vidare till Källsta för att hålla resten av intervjuerna för SOS valberedningen.

Lördag 110226

Idag är det lördag. Lördag är pluggdag. Precis som alla andra dagar just nu känns det som. Dessutom har jag och Malin hållit fem intervjuer för SOS valberedningen. Vi ska fortsätta imorgon med de 4 nästa. Det är väldigt kul och kärorikt att hålla intervjuer. Det ger en verkligen en massa förslag på hur man själv kan vara på intervjuer. Mycket kul.

Nu ska jag bara slappa hela kvällen och imorgon blir det till att ta nya tag igen.

Kram

Tillbaka

Det är helt galet, jag vet inte riktigt vad som händer men det känns inte riktigt som att jag klarar av att springa ikapp med med mitt eget liv just nu. Det är ganska galet egentligen men så är det. Var ska jag börja?

Jo tentan är gjord och förhoppningsvis gick det bra men det verkar som om alla svarade olika på alla frågor :P.

Jag har varit i Gävle på 1-års kalas. En mer entusiastisk tårtätning får man leta efter. Hur gulligt som helst <3.

Vi har påbörjat en ny kurs, och dte var verkligen rakt på sak, inga introduktioner här inte utan det var rakt på cellens uppbyggnad. Vi kommer i alla fall att gå sjukt mycket i skolan de närmaste veckorna, 13-17 på måndagar, 8-17 tisdag till torsdag och sedan case och gruppuppgifter på helgen. Som tur på varvas det teoretiska med en massa praktiskt och vi får utbildning från rikgtiga amulansmän, så det är jättebra.

Jag har vart på stan och sagt upp lägenheten och fixat ett nytt pass (masiknen tyckte inte att jag hade några fingeravtryck så jag fick göra om det hela ungefär 50 gånger innan det fungerade).

Vi har också haft årsmöte för FN och hela styrelsen fick ansvarfrihet, hallelujah, nu ska bara protokollet skrivat.

Just det, mjag har skickat in den första franska uppgiften också.

Idag har jag i alla fall lagat mat sen jag kom hem och snart ska jag diska o sen slappa. Till middag blev det mozzarella fyllda köttbullar. Rekommenderas verkligen.

Ja, som sagt jag lever men vi får se hur det blir med uppdateringen nu framöver.


Smarrig middag



En riktig mumsig och lyxig middag bjöd Sandra oss på.

Paralympic World Winter Cup

Igår var vi (nästan hela IKK) på invigningen av Paralympic World Winter Cup i Sollefteå. Det varande en timme ute i kylan och var ganska mysigt men ganska kallt. Det var väldigt fina uppträdanden och en hel del tal. Kronprinsessan var där bland annat och det var en gammal ikkare som var konferencier. Ganska häftigt.


Kronprinsessan...

Heja oss!

Nu äntligen har det blivit av. Jag och Elin har pratat i veckor om att vi vill gå och simma och idag bar det av. Jag har köpt ett månadskort så nu blir det allt till att simma. Det var jätteskönt även om det blev ganska uppenbart att jag är väldigt otränad. Men förhoppningsvis kommer mitt simkort att råda bot på det. Nu känns det jättebra även om min högsta önskan just nu är att få gå och lägga mig. Men tentan är om 2 dagar så det kan jag ju drömma om. Sandra ska i alla fall bjuda oss på middag, verkligen underbart snällt för jag vet inte om jag hade orkat laga middag.



Inte så här härligt men nästan :P

???!!!

Ååååå, vad störigt, jag hade skrivit ett långt inlägg och så försvann det bara. Jag får skriva ett nytt senare idag. Plugget går bra och vi ska snart simma lite.

Vi hörs!

Lunch

Lagom till lunchen drog musiken igång på våningen över så nu får jag lite underhållning till men greksika sallad. Pluggandet går bra än så länge och förhoppningsvis hela eftermiddagen :P.



Vad hände här då?

Populär

Jag var tydligen populär idag. Tack på mycket mamma och Jessica <3



Nu har jag paus i pluggandet och det går över förväntan på alla sätt och vis.

Alla <3-dag

Idag vaknade jag upp till en grå trist dag, första dagen på tentaveckan. Och  när jag väl lyckats släpa mig ut i köket vad möts jag av? Jo detta!



Ett alla hjärtans dag kort från min roomie. Jag blev jätteglad. Kul.

Dessutom måste jag bara visa resten av våra IKK-tröjor. det syns inte så bra på den bilden men de är underbara.



Nu ska jag plugga, plugga hela långa dagen.

Effektivitet.

Då var jag klar med min lilla att-göra-lista och jag håller dessutom på att baka sågmuffins med blåbär. Det är ett litet experiment så jag hoppa satt det blir bra. Egentligen vet jag att jag måste plugga men jag orkar verkligen inte. Har ingen lust och det är ändå helg så jag ska nog slappa resten av eftermiddagen. Se om jag hittar något roligt program att titta på :).



Det var spänande att blanda i blåbär eftersom det gjorde att hela smeten blev blå och påminde mig om blåbärsglass. De luktar gott och smakar förhoppningsvis lika bra :).

Söndag

Jaha då var det söndag. Söndagar känns rent allmännt som ganska omotiverande dagar men jag ska försöka göra det bästa av situationen. Så idag ska jag:

Skriva klart min första franska uppgift

Städa hallen o dammsuga köket

Skicka ut FN protokollet till styrelsen

Städa mitt rum

Duscha

Gå på erfarenhetsföreläsning

HÄMTA UT MIN IKK-OVERALL (aaaa, äntligen)

Det känns som om det är bäst att jag sätter fart om jag ska hinna allt. Vi hörs senare.

Barnkalas på Källsta

Idag på eftermiddagen blev det barnkalas på Källsta. Nille fyllde 20 år och det firades med lekar, kakor och tårta. Låter bilderna tala för sig själva.








Middag hos Tove

Igår blev det middag hos Tove. Det var väldigt gott och jag borde äta mer vegetariskt men  jag är för lat för att orka. Vi åt i alla fall ris, indisk linsgryta, sallad och naanbröd. Det var extra kul att Tove hade gjort naanbröden själv. Det var jättegott i alla fall.

Efteråt blev det På spåret och sedan Skavlan och efter det lite nyheter. Visst är det förresten fantastiskt att Mubarak har avgått, heja det egyptiska folket :). Vi åt i alla fall glass också som jag och Elin hade med tillsammans med varma hallon. Föresten kan jag verkligen rekommendera Skavlan programmet, det var två skidåkare med (en norsk och en kenyansk) och de hade den mest fantastiska historia att berätta.

Oh my god

Nej jag har inte blivit religiös men haft en uppenbarelse. Jag veta att jag har klagat på Lycknis i bloggen förut men jag vill ta tillbaka allt ont som jag någonsin sagt (men köp inte böcker som är beställningvara för guds skull :P). Jo det var så här nämligen, jag har velat fram och tillbaka i flera dagar om jag ska köpa MIMMS-på svensk, först tänkte jag inte det men vi kommer att behöva den till vårt projektarbete. Elin berättade för mig att det fanns blilligt på Lycknis och i onsdags kväll ca 22.15 beställde jag den. Och gissa vad? Jag har fått den. Det är helt galet, så fort har jag alfrig fått något levererat. Ca 36 timmar och dessutom ingen frakt. Jag är väldigt imponerad måste jag säga :).



Hoppas att den är bra nu bara :).

Spansk peppar

Jag hade en liten incident med en spansk peppar tidigare ikväll när jag höll på att laga mat. Ganska klantigt egentligen eftersom det är något av det första man får lära sig. Hackar man peppar eller chili är det inte att rekommendera att man kliar sig i ögonen. Men vad gör Sofia, jo kliar sig i alla fall. Inte speciellt smart. Det gjorde satan så ont just när chilin nuddade (eller vad man ska säga) men efter att sköljt med en massa vatten var det okej igen. Men det var riktigt hemskt, det blev som att ögat nästan krampade och det var omöjligt att hålla det öppet även om jag var så illa tvungen för att få in vattnet...

Boven i dramat


Ser ju inte så hemsk ut men det var den vill jag lova.

Blablabla

Det känns som om jag har susat runt hela sollefteå idag, det har jag inte men jag har fått ganska mycket gjort faktiskt. Imorse började dagen med det sista, ever styrelsemötet för FN och UNICEF. Vi ska ha årsmöte om två veckor och sedan ska vi lämna över allt till den nya styrelsen. Känns mest konstigt, som ska jag verkligen lämna över detta, kan ni göra ett lika bra jobb som vi??? Men det ska också bli skönt att bara kunna fokusera på plugget och på sommarens stora händelse (ska skriva mer om det en annan dag när jag har gott om tid).

Sedan var jag hemma och käkade lunch innan det bar av till skolan för att skriva ut lite papper och för att tjata lite på 10:orna om att de måste anmäla sig till att sitta i SOS-styrelsen. Annars kan det bli jobbigt om jag och Malin måste tvinga in folk. Sedan var det hem igen för en halvtimmes paus innan det var projektarbetsmöte på Källsta. Men nu har vi kommit igång i alla fall och jag ska kolla upp hur sjukvårdsituationen ser ut i Pakistan. Kan bli ganska intressant tror jag.

Sedan handlade jag, skrev protokoll till förmiddagens möte, lagade mat (+ ett litet missöde som det kommer ett inlägg om sedan), såg på Vänner, Biggest loser och Vänner med Elin. Sen har jag pratat i telefon, duschat och tittat på Korrespondenterna med Elin och till alut beställt en kursbok från Lycknis.

Det var min dag i ett nötskal och nu ska jag sova innan det blir till att ta nya tag imorgon.



O, jag måste bara visa. Solen steg över berget idag, det är ett säkert tecken på att det kommer att bli bättre :P

Mexicansk köttfärssoppa



 

Jag älskar verkligen att laga mat (inte alltid men oftast). Speciellt roligt som idag när man har så mycket olika ingredienser. Det ni ser är en före och efter bild på mexikansk köttfärssoppa. Det som kan sägas om den var att den var extremt mättsam men väldigt god (tack o lov med tanke på att det kommer att bli ganska många matlådor).

Snart bär det av till Källsta för att titta på en koreansk film... spännande.


Russin

Idag har vart en riktigt bra dag... vilket leder till...



Does it get better?

Ikväll blev det först en tur till Aurora för att hjälpa tjejerna med läxorna. Dock var det lite klent med både tjejer och läxor men det var ganska trevligt ändå.

Efter det har jag myst på min säng med te, rostat bröd, lösgodis och mannen nedan (på svtplay - inte i verkligheten, tyvärr). Det blir inte mycket bättre än så.





Nu ska jag sova för imorgon blir det grupparbete igen.

Grupparbete

Nu har vi vart i lokalen i 35 minuter och vi har fortfarande inte börjat... Men nu börjar det i alla fall likna något och förhoppningsvis så har vi snart fått igång föreläsningen :). Då kansker vi kan få något gjort. Vi fick i alla fall veta i morse att vi bara behöver göra en av uppgifterna, tack o lov. Vi fick den om barn, det kan bli spännande.

Tillbaka till snö och kyla....

Sitter hemma och tittar ut på solskenet och den lilla snö som finns kvar. Det känns inte överdrivet roligt att åka tillbaka till Sollet där jag vet att det är kallt och en massa snö (och förmodligen kommer att vara det ett bra tag till). Fast samtidigt ska det bli kul att komma tillbaka och få sätta igång på allvar med plugget och allt annat roligt igen :). Det känns lite grann som om jag har haft semester...

Nu måste jag försöka samla ihop alla mina saker som jag av någon konstig anledning har spritt ut över halva huset. Dessutom (jag förstår inte hur det junde bli så igen) så kommer jag ha med mig mer saker upp än vad jag hade när jag åkte hit. Jag som har sagt till mig själv att jag inte kan släpa upp mer saker eftersom jag ändå snart ska flytta :P.

Jaja, nu måste jag gå annars kan detta sluta illa. Skriver väl något igen imorgon antar jag (förmodligen en förbannelse över grupparbete som vi ska påbörja... och avsluta....)

Kevin

Igår var Annie här och vi tillbringade kvällen framför tv:n där vi bland annat tittade på Up!. Den är så himla mysig. Idag är det lördag och jag skulle kunna göra en lång lista på saker som jag borde göra men jag egentligen inte känner för. Ganska deprimerande faktiskt. Ute regnar det idag igen så inte ens en promenad är speciellt lockande.

Ikväll blir det i alla fall mys med familjen med tacos och melodifestivalen och imorgon bär det av tillbaka upp till Sollet. Skojigt värre.


Bäst i hela filmen... Kevin (eller Kenneth på svenska) :)

Fredah..

Japp så var det fredag. Känns ganska trevligt faktiskt. Snart är det helg och då kan jag ta det lite lungt (inte för att jag direkt stressat denna veckan men ändå...). Jag vet att det har vart ganska dåligt på bloggfronten på sistone och det beror inte på att jag inte har något att skriva utan att jag inte haft dirket lust...

De senaste dagarna har jag i alla fall träffat Annie, usch hon var riktigt brun efter 3 månadre i Costa Rica men det var jättekul att se henne och vi ska ses igen senare idag. Förutom det har jag läst majoriteten av artiklarna och hela boken till traumatologikursen och jag har läst 4 noveller i min franska bok. När jag har den svenska boken som stöd fungerar det ganska bra faktiskt.

Idag måste jag göra lite ärenden och så och sen blir det bara att ta det lungt. Jag ska nog inte plugga något (ev. läsa en novell till). Det kan jag göra antingen imorgon om jag känner för det eller så kan jag göra det på söndag när jag sitter på tåget.

Och eftersom det onekligen är så att bilder livar upp så kommer det två här på det vackra vädret.


Regn, hallelujah...


All snön bara smälter bort och lämnar kvar en massa is :(

Och för att live upp stämningen lite ett kort på min mammas pepparkakshus :)



Ja och så bilderna på muffinsen jag glömde lägga upp....



Muffins och plugg

Idag har jag pluggat. Jag har fortsatt att skriva klart antckningar nu har jag bara de om barn, familj och trauma kvar men jag vet inte om jag ska skriva rent dem eftersom hon bara sa det som stod på pp och då är det lite onödigt... men vi får se, annars blir det imorgon :).

Förutom det har jag utnyttjat det faktum att jag har huset för mig själv till att baka muffins med hallon och choklad. Dem ska jag mumsa på till ett avsnitt  av Top Model tillsammans med en kopp te.

Imorgon ska jag troligen träffa Annie! Det ska bli så kul, hon kom just hem från Costa Rica (igår) och det ska bli så kul att få höra om allt och se alla bilder :).

Nu ska jag fixa lite, vi hörs!
RSS 2.0