Snö


Det snöar ute :). Stota fina vita flingor :).


Stolt


Ja, jag är stolt över mig själv. Över att jag varit ensam i fyra dagar (T har inte kommit tillbaka än men hon borde komma snart). Jag har bakat och satt ihop mina pepparkakshus. Jag har städat nästan hela lägenheten (inte hallen). Jag har julpyntat. Jag har bakat lussebullar. Jag har vart på skyltsändag. Jag har vaccinerat mig. Jag har umgåtts med E alla dagarna och A och M flera gånger. Jag har läst ut Berend. Jag har skrivit min fråga till imorgon. Jag har bytt gardiner. Det var nog allt jag gjort tror jag. Jag har varit och handlat flera gånger med men det räknar jag nästan inte för det gör jag ju jämt känns det som. Nu är jag i alla fall helt slut. Helt slut. Mina nackmuskler värker för att de är så trötta. Men innan det blir sängen måste jag diska ur pannan jag hade socker i (det mesta är borta, som ett mirakel tack mamma) och duscha.

Pepparkakshusen blev bra. I alla fall det stora och jag är ganska nöjd med det lilla. Men jag fick masakrera taket en anning. Förstod inte vad jag tänkte på. Ett tak på 20 cm till ett hus på 10. Hallå??? Suck jaja det löste sig i alla fall. :) Och en massa små söta granar blev det. Ska lägga uppbilder på det så fort som jag har garnerat det. :) Det blir kanske på tisdag för imorgon har jag fullt upp hela dagen. Skola, möten och aurora. Jag kommer inte hinna allt men det får gå som det går. Det är bara att kämpa.

Jag är som sagt var stolt över mig själv. Över en massa saker jag har gjort. Och över en del saker som jag inte gjort också kanske. Jag är inte säker men kanske.

                 


Ett litet smakprov :)


Titta vad jag vann på ett lotteri på skyltsöndagen :) söt va?
Mina nybakade lussebullar i bakgrunden :)Första advent


Första advent då. Tiden går sjukt fort tycker jag. Snart är det jul, jag längtar jättemycket efter att komma hem igen. Det spelar ingen roll att jag var hemma förra veckan. Jag vill hem nu. Men men. Önsketänkande. Idag har jag i alla fall pluggat, bakat lussebullar, städat lite, julpyntat så det har vart bra de. Sedan ska jag laga lasagne, plugga lite till o sätta ihop mitt pepparkakshus. Ja just det ja, jag o e ska iväg på skyltsöndag nu :). Jag är stressad, jag erkänner. Tiden räcker inte till trots att det finns massor av den. Inte rättvist tycker jag. Eller så startar jag för många projekt samtidigt. Så kanske det är. Vad rörigt detta blev. I alla fall:

Glad första advent :)

                  

A(H1N1) och risgrynsgröt


Ja, då var det gjort. Sprutan är tagen och jag måste erkänna att det känndes knappt när hon stack in nålen. E hade lyckats skrämma upp mig två sekunder innan men när jag väl fick den var det ganska lungt. Hitills har jag inga biverkningar inte ens lite ont i armen. Därimot så har jag en grym träningsvärk i hela kroppen. Hur gick detta till? ;). Jag har bakat hälften av delarna till mitt pepparkakshus men jag lyckades bränna den första plåten så jag måste köpa mer deg imorgon. :( Men men sånt är livet. Dessutom blev delarna lite tjocka. Jag skyller i alla fall det brända på vår ungn, det är seriöst något fel på den, jag lovar. Jaja nu ska jag strax hem till E (en annnan än ovan) och mysa. :)

                    

091127


Kallt ute men solen skiner så det ser ut att bli en bra dag idag. Hitills har jag läst 20 sidor i berend (50 kvar), diskat ett berg disk och städat halva köket. Nu ska jag läsa ytterligare ett antal sidor innan det är dags att stääda resten av köket. Dessutom ska vi vaccinera oss idag hade vi tänkt. Lite nervös är jag allt men det ska nog gå bra ;). Hoppas bara att de har fått in vaccinet för de sa åt oss att komma tillbaka på fredag men man vet ju aldrig. Jaja annars får jag väl gå dit nästa vecka. jag fick förresten ett avi från posten idag???? Har absolut ingen anning om vad det kan vara så det här kan bli spännande :).

Ha en bra da!

              

Kick n hit


Ska strax iväg till Elin och sen ska vi dra till Golds för kick n hit.Det kan bli intressant med mitt otränade jag. Men dte är bara att kämpa på så kanske jag får lite kondition och styrka om ett tag ;). Talar om hur det gick om jag lever när jag kommer hem ;). För övrigt så har jag inte ens gjort hälften av sakerna på min att göra lista än men det har lagts till ett berg disk. Men jag har faktiskt läst ett kapitel (kapitel 4) i berend och det tog mig 4,5 timmar. Bra jobbat!

         

Mixade känslor


Jag sitter här ensam i mitt och håller på att avsluta min lunch. Det känns bra tror jag. Jag är ganska lugn och känner ingen stress eller press tack o lov. T har varit en räddande ängel, jag måste bara säga att hon är helt underbar. Hon lämnade dörren till sitt rum olåst och sa att jag fick titta på tv hos henne om jag ville. Det kommer rädda min helg eller i alla fall när trösta lite när ensamheten kommer. För det kommer den att göra det vet jag. Men det är okej tror jag, jag är redo :). Jag har i alla fall laddat för den här helgen med hur mycket saker som helst att göra, vet inte om jag kommer hinna allt men det löser sig. I annat fall får jag fortsätta nästa helg efter tentan (som för övrigt kom idag). Resten av dagen kommer att se ut så här:

Handla

Äta lunch

Skriva rent en massa antckningar

Läsa minst ett kapitel i Berend

Hemligt projekt :)

Organisera skafferiet (jag har inte plats för mina saker... hur gick detta till? ;))

             

Bilder


Här kommer bilderna som inte gick att ladda upp igår. Enjoy!borgen kom till förra året 2008


2007 skapades denna mysiga by.
                

Pepparkakshus


Nu har jag gjort ritningarna till detta kommande mästerverk. Nåja det återstår väl att se men ambitionerna är goda i år i alla fall. Dels så ska jag göra ett ganska högt hus med dörrar, förnster, balkonger o lite så som jag tänkte ställa i hallen. Men T tog en titt på mina ritningar och mallar och pratade i tio minuter om hur imponerad hon var över min avancerade ritning. Hjälp! Planen är ju att jag ska göra ett japanskt tempel också. jag har studert ett sådant nu och det kommer bli svårt speciellt eftersom taket är snyggt böjt men det ska nog gå i alla fall tror jag. Templet ska jag ha i mitt rum tänkte jag för att få lite julstämmning och gd lukt. Dessutom ska jag julstäda, julpynta och julbaka i helgen. Mysigt va? Det ska nog bli ganska skönt att vara själv trots allt men jag kanske inte ska ropa hej förrän jag är över bäcken i alla fall inte förän på måndag :).

Här är i alla fall några bilder på tidiagre års pepparkakshus för er som inte har sett dem.

Nehepp det gjorde det inte alls, får försöka senare och se om datorn vill sammarbeta då.

               
  

Det mörknar


Det mörknar på alla sätt just nu känns det som. Utanför fönstet är det nästan svart, för tidigt på dagen tycker jag. Inom mig mörknar det också, alla ska åka bort i helgen. S ska till Österrike och min lägenhetskompis hem till Gävle. Men jag måset stanna här och det känner jag verkligen inte för. Även om jag har en lång lista saker som jag måste ta mig igenom så vill jag inte. Tyvärr har jag ju inget val eftersom det är för långt att åka hem. Önskar att det var lite närmare så att alla resor inte skulle behöva vara omsorgsfullt planerde. Att man bara kunde vara lite impulsiv men det finns ju bara i mina drömmar. Det här är för övrigt första gången som  jag ska bo helt själv eftersom T åker bort. Det känns skumt, väldigt skumt och jag är rädd för att det ska bli jobbigt men det äterstår att se. De flesta ska åka bort här i huset så det kommer bli ganska tomt men det är lite folk kvar på K. Men då måste manta sig dit genom mörkret och regnet. Orka... men jag antar att det lär bli så till helgen i alla fall. För övrigt tycker jag att det vore trevligt om någon bestämde sig för att börja plugga här uppe så jag slapp vara så långt från alla. Antingen Umeå eller Miun skulle ju funka, någon? ;) Jaja nu måste jag fortsätta plugga även om inspirationen ligger på minus 100.

               

Apelsin på en pinne


Ibland slår det en. Igår när jag bläddrade bland korten som jag framkalladenär jag var hemma hittade jag kort från vår utställning i våras. Turbulens hette den, jag blir fortfarande lite små irriterad på det namnet, apelsin på en pinne hade varit bättre. Bara för att. Men när jag tänker på utställningen blir jag glad, det skulle jag vilja göra om. Hänga och anordna en utställning. Riktigt roligt faktiskt. En massa måttande hit och dit men gud vad kul det var.


Apelsiner på pinnar i taket :)

Saknar det. Skulle vart en bild till men det gick inte.

            

Utseende


Ville bara säga att blogg utseendet är under uppbyggnad och kommer förhoppningsvis att bli klart snart. Men som den nybörjare jag är tar det lite tid ;).

Ångest


Jag vet inte... jag varken kan eller vill sätta ord på mina känslor nu så rubriken får tala för sig själv. Det går som sagt upp och ner och efter den bästa veckan på länge kan fllet ner inte bli annat än djupt. Dessutom verkar det som om många ska åka härifrån i helgen och ärligt talat vill jag också bara bort, just nu i alla fall. Men jag har ingen stans att åka så jag sitter nog fast här. Det är väl det bästa egentligen för då kan jag få en massa saker gjort men jag vill inte. Det finns inga fler ord och då är det bäst att jag inte skriver mer så att det blir krystat och fel.

En väg ut, en väg bort, ta mig härifrån.


            

hemma

 Är hemma nu. Det känns fantastiskt skönt och jag ska bara slappa ända till på söndag. På måndag ska jag tillbaka till Sollet. Men just nu kan jag bara slappa.. eller jag har ett pm att skriva men jag förstår inte instruktionen trots att den är på två sidor. Då känner man sig dum men jag hoppas att det löser sig. Imorgo ska jag och anna på New Moon. Det ska bli så kul och jag har verkligen sett fram mot detta. Den serien är helt fantastisk tycker jag. Och skådespelarna är bra! :)

Nu ska jag mysa med familjen.

Puss Sofia
Tentaplugg


Jessica, Annie, Karin och Daniel åkte vid elva idag och efter det har det bara varit en massa plugg till tentan imorgon. Visserligen vet vi att den kommer att bli liten, det kommer vara sant/falskt, dra streck och definitioner och begrepp. Men vem betämmer vad ett begrepp är eller en definition? Jag har 31 blad, 62 sidor anteckningar från 8 föreläsningar. Hur sjutton ska man kunna sålla ut det viktigaste? Är det merkantelism eller klassisk liberalism? Keynes eller Smith? Eller varför inte Ricardo? Planekonomi eller markanadsekonomi? Jag skulle kunna förtsätta i all oändlighet. Sandra förhörde mig på alla gubbar förut och vad de har för åsikter. Det satt förvånadsvärt bra och jag ar suttit och skrivit en massa små post it lappar med det viktigaste nu ikväll så de ska jag kolla på imorgon innan tentan tänkte jag. Ett tag var jag inne på att göra samma sak med gubbarna men jag orkar inte. Jag känner att det här får gå som det går, jag kan inte få in mer i huvudet och det bästa jag kan göra är att sova så att jag är pigg och glad imorgon. Förövrigt börjar jag misstänka att min trötthet och alla andras för den delen beror på att vi inte har haft sol på två veckor här nu. Det är riktigt deprimerande. Dessutom är det så mörkt att man önskar att man bar en  björn så att man i alla fall kan gå i idé.

Godnatt allihopa!

Puss Sofia

Du kalla vita värld


Hade tänkt skriva du vackra vita värld men när vi gick hem från skolan var det riktigt kallt. Jag förstår inte var det kom ifrån. Det hade varit ganska skönt om det kunde vara snö men ändå varmt ute. Tyvärr så kan man inte alltid få som man vill. Tiden går så fort och jag har så mycket att göra. Tvätta, plugga, städa, plugga, bonde söker fru, plugga. Det är nog mer eller mindre min kväll. Saker som måste göras. Fast jag ska inte klaga det är bättre att ha saker att göra än att inte ha det.

Jo åter till snön. Det är ganska skönt att det är snö faktiskt. Nu har det blivit mycket ljusare. Fattas bara att det har snöat bort till imorgon. Då blir jag faktiskt ledsen. Trodde aldrig att jag skulle säga det men så är det. Grejen med att bo norråt är ju trots allt att man får se snö mer än totalt två veckor om året. Det ska bli kul, vem vet jag kanske får äta upp vad jag sagt när det blir kallt men det är ju en annan historia. Snön går bra men inte kylan så kan man summera det hela.

Nu måste jag fortsätta plugga. Ekonomisk historia; 1800 och början på 1900-talet. Önska mig lycka till. :)

Puss Sofia

Frosseri


En av de sju dödssynderna. Till det ska läggas ett beroende. Det varierar lite på vad det är. Nu i höst har det varit trippelchokladmuffns, choklad, kakor och nu kanelbullar. Ikväll har jag ätit x antal bullar. Jag borde inte men det är så gott. Så lätt. Det är tröstätning jag vet. Att sluta känns inte som ett alternativ trots allt... kanske efter ekonomi kursen. Kanske. Jag tror jag ska minska ner på kanelbulleätandet i alla fall. Fösöka kan jag ju göra. Nu måste jag sova för imorgon blir det fler kanelbullar. Nej kanske inte men det blir föreläsningar och då måste jag vara pigg. :)

Puss Sofia

Stilla natt


Det är tyst. Det är stilla. Snart är det mörkt. Jag är konstant trött. Kanske beror det på mörkret, kanske inte. Men jag kan ju säga det i alla fall. Här är allt grått och trist och jag bara väntar på snön trots allt. Lite snö skulle göra världen lite ljusare, lite mysigare. Jag har en del att plugga... men det äär ingen stress. jag kan baea sitta här utan pressen och njuta av stillheten. Av musiken. Av vetskapen att snart så blir det bättre. På mrnga sätt. Snart. Snart ska jag överge stillheten och musiken för ekonomisk historia. Men nu. Nu kan jag njuta.

Vi ses snart. Snart är ni här. Snart är jag hemma. SNART!

Puss Sofia

IQ tanklock


Konversation på OK klockan 19.30 fredag kväll:

Sofia: Du, vi har parkerat på fel sida, tanklocket sitter på andra sidan.

Sandra: Hur öppnar man tanklocket?

Sofia: Jag vet inte man kanske trycker på det? Pröva.

Sandra: Nej det fungerar inte...

Sofia: Vad korkad jag känner mig... det borde inte vara så svårt...

Sandra: Viktor titta hit... Han pratar i telefon kan ha inte titta hit.

Sofia: Jag vet! På vår bil hemma finns en kanpp i bilen det kanske är så här med. Hmmm nej det verkar inte så jag hittar ingen.

Sandra: Jag går och frågar Viktor.

Sofia: Sandra jag hittade knappen!!!!

Kanske ska tilläggas att Viktor bara tittade på oss och trodde säkert vi var dumma i huvudet men men... Man lär så länge man lever. :)

Puss Sofia

Jag vill inte gå hem


Jag vill inte gå hem, jag vill inte. Det kommer att vara tomt och tyst och jag vill inte. Vad fort man vänjer sig vid att ha sällskap. Jag vill inte vara ensam. Jag vill att det alltid ska sova någon på min bäddsoffa. Men det går inte, jag är för mycket av en drömmare ibland jag vet. Men jag önskar det ändå. Jag tror verkligen att jag är en männsika som inte vill bo ensam. I alla fall inte så här. Kankse om det varit någon annan stans. jag kan ju försöka intala mig själv det i alla fall. Jag vill... ja egentligen vet jag inte vad jag vill. Men jag ska stå ut, jag ska lära mig. En dag ska det kännas bra att åka hit eller når någon åker häärifrån. Det var bara inte den här gången och inte nästa heller antar jag. Men en dag. Då ska jag klara det och må bra, hoppas jag i alla fall.


Detta var för övrigt mitt hundrade inlägg och jag har bloggat i cirka tre månader, det är tur att bloggen finns eftersom jag inet är en telefon människa även om jag håller på att lära mig. Så en dag kanske jag kan det också. :)


Puss Sofia

Skolan


Sitter på skolan och pluggar. det går riktigt bra faktiskt och målet med idag är att bli klar med tre av uppgifterna till hemtentan så jag kan koncentrera mig på den sista imorgon och på tisdag. Allt blev lite bättre idag efter att jag hade pratat med pappa. Så nu känns det ganska okej faktiskt men jag längtar hem väldigt mycket...

Åter till skrivandet och läsanet.

Puss Sofia

I bitar


Mina tårar kan inte sluta rinna. Jag saknar dig redan. Jag vill att du ska komma tillbaka. Jag vill vara en hel människa igen. Det gör fruktandvärt ont, jag vet inte vad jag ska göra. Jag vill ha någon att prata med, nu. Men alla sover eller jobbar. När man mest vill ha någon så går det inte. Andas in andas ut andas in andas ut... om jag skriver det kanske jag kan återgå till normal takt men det verkar inte så. Andas in andas ut okej det fungerar lite bättre när jag skriver det. Men bara lite...

Jag kan inte skriva mer men om någon vill ringa, Annie eller vem som helst så är det okej. Jag finns på min telefon hela dagen.

Jag saknar alla så oerhört mycket.

Puss Sofia
RSS 2.0