På väg

Nu är jag praktiskt taget på väg. Jag har packat väskan som för övrigt vägde otäckt mycket men tack och lov inte för mycket. Flyget går imorgon klockan fem över halv sju. Hjälp. Vi måste typ åka hemifrån klockan fyra för att hinna. Det är på tok för tidigt i Sofias värld. Men det var i och för sig typ det enda planet som gick om jag inte skulle bli ruinerad eler behöva sova på en flygplats. Så detta är ganska okej. Ett stopp i Köpenhamn på en och en halv timme bara. Piece of cake, liksom.

Det enda som återstår att göra egentligen är att ladda mobilen och checka in via internet. Sen kan jag gå och sova med gott samvete. Haha. Jag ska försöka blogga från Antibes med, men jag ska nog inte lova för mycket, eller för lite kanske. Jaja, nu ska jag göra en backup på datorn och sedan käka en underbar middag med grillat.

Vi hörs snart igen!

Puss ♥


Jag snart :).

Bild från fotoakuten.se

Två dagar kvar (eller en kanske?)

Flygbiljetten är utskriven. Packningen är påbörjad. Tranfer från flygplats är fixad. Jag har konstaterat att jag har Melissas mobiltelefonnummer, så jag kan alltid smsa om jag vill :). Mailet verkar inte fungera men men. Jag känner mig redo. Tror jag i alla fall. Imorgon blir det en tur till Överby för att inhandla ett solpuder och sedan är jag redo trro jag. Så redo som jag någonsin kan bli.

Dock börjar jag inse att har glömt väldigt grunsläggande saker. Jag fick till exempel fundera en bra stund innan jag kom på hur man frågar vad heter du. Haha, det bådar kanske inte gått. Men annars ska jag nog klara av att hålla ett grundläggande samtal på franska med en annan människa. Och eftersom jag åker för att lära mig gr det inte så mycket om jag suger.

Men det som jag är mest nervös för förutom att jag träffa min värdfamilj (Melissa och hunden så vitt jag vet) så ska jag ha ett muntligt test med en lärare på måndag. Hjälp säger jag bara. Men det ska nog gå det med!

Bonne nuit!

Ny header

Ja nu var den nya headern på plats och det blev som jag hade tänkt mig, typ i alla fall. Någon gång när jag har tid kommer jag säkert att göra en snyggare men det ligger på framtiden.

Det känns i alla fall skönt att det har blivit lite variation på bloggen och det skapar inspiration i alla fall för mig.

Idag har jag förutom med att greja med bloggen beställt bredband, fixat studielånet och packat halva min resväska. Det ska nogbli bra tror jag.

Nu blir det middag och sedan en slapp kväll!

Ha de!

Tröttnade

Jag tröttnade på den designen som jag hade (som förövrigt varit på g att bytas ut ett bra tag) så därför kommer bloggen att se lite så där ut ett tag. Headern lär nog dröja tills dess att jag kommer hem från Frankrike igen men det ska nog bli bra. Jag har planer...

Nu får gärna slänga en kommentar i fall ni gillar det ni ser eller om det är helt åt skogen.. :)

Ahhh

Nu börjar jag bli lite nervös. Jag åker faktiskt på söndag. Jag har varit inne på griffel en del och det är massa folk som skriver och det känns jättespännande. Jag längtar faktiskt till vi ska börja igen så att jag får träffa alla nya. Men nu blir det som sagt Frankrike först. jag vet inte om jag ska springa min väg eller bara lägga m ig ner och skratta. jag får i alla fall inte tag på min värdfamilj så min svenska organisation tyckte att jag skulle ringa. hehe, ringa???? jag dör hellre. Jag har pratat franska i telefon en gång förut och det var en ren katastrof. Så det kan bli en happy surprise på söndag känner jag.

Nu ska jag typ försöka fixa en massa saker men det blir väl som alltid annars. Inte så mycket gjort.

Ha en bra kväll i alla fall.

Kram!

Idag, Igår

Ibland hinner jag inte med känns det som. Det är så mycket som jag måste fixa och jag hinner inte. Jag har inte tid. Men det löser sig säkert. Jag åker ju i alla fall på söndag så tills dess måste allt vara fixat men det  är nog inga problem.

Igår träffade jag i alla fall Karin och Jessica. Det var jättekul men det känns skumt att vi kommer att bli så utspridda över hela Sverige i höst. Vi kommer ju aldrig att hinna träffas utom typ på jul men det får gå. Vi hade det i alla fall jätteysigt igår och satt och tjötade hela dagen.

Idag har vi vart på middag hos mormor och morfar. Vi åt Shepherds Pie och sedan glass. Det var kul att se dem igen och kunna slappna av lite.

Nu har jag sett på Morden i Midsommer och snart blir det sova tror jag.

Puss

Jag kom in

Jag kom in på franska kursen som jag ville läsa. Virtuell vardagsfranska på Mälardalens högskola. Ser fram mot oerhört  mycket!

På svensk mark igen

Nu är jag tillbaka på svensk mark igen även om det baraär högst tillfälligt. På söndag äker jag tillbaka ut i Europa. Denna gången blir det till Frankrike och Antibes. Spännande.

Tyskland var varmt (ca 30 grader de flesta dagarna), oerhört mysigt (alla dessa korsvirkeshus och mysiga städer, jag skulle definitivt kunna tänka mig att bo i Tyskland), äventyr (både en gruva och sommarrodel) och en del shopping, god mat och vackra vyer.

Det som var allra bäst var i alla fall att åka rodel. Tänk att susa utför ett berg på en liten plastpulka med medar (typ). Der var undervart kul och jag kan rekommendera det till alla :).

Nu ska jag gå och städa lite på mitt rum. Imorgon kommer Jessica och Karin hit. Det ser vi fram mot.

God natt!

Nu drar jag

Om mindre än 12 timmar drar jag och familjen på lite semester i Tyskland. Ska bli skönt att komma bort lite och slippa tänka på allt. Men nu har jag massor att fixa så jag hinner inte blogga.

Vi hörs!

Virkning del 2

En liten bild på hur projektet att lära mig virka går. Enligt mormor är jag fantastisk och det tänker jag ju inte säga imot. Haha.


Fasta makor och stolpar. Jag började på en ny fyrkant idag och jag tror jag ska göra dubbelstolpar på den. Men jag vet inte för jag tycker inte att de blir lika fina som de vanliga stolparna och de fasta maskorna. Men samtidigt är det bra att träna sig och så.

Dessutom vill jag kunna göra snygga hål men jag fattar inte riktigt principen så jag får testa mig fram.

Kanske

Usch, ibalnd går verkligen inget min väg. Idag har jag vart på banken igen för att se om de kunde lösa mina problem och då visade det sig att den jag hade pratat med sist hade klantat sig och inte alls fixat det som var meningen. Hoppas bara att allt löser sig innan Frankrike. Dessutom ville jag ha tag på en reseguide om Frankrike men det visade sig vara stört omöjligt. De hade varken en i stan eller på Överby så nu vet jag inte vad jag ska göra. Men jag fick mig i alla fall en trevlig pratstund med Sunita inne på Bokia och vi bestämde att vi sulle ses nån gång innan plugget drar igång igen.

Sedan när jaghade vart och köpt lite garn kunde jag inte hitta min påse men min nyinköpta hatt och efter att ha sprungit lite mellan Bokia och garnaffären hittade jag den, tack och lov! Fattas bara att jag hade slarvat bort ännu en hatt. Min första hatt som jag köpte förra sommaren kan jag nämligen inte hitta och jag misstänker starkt att den är i Sollet fast jag kunde svurit på att den var här. Samma sak för övrigt med min svarta träningsbyxor. Jag känner i alla fall att jag har flängt runt stan hela dagen både på gott och ont.

Nu är jag i alla fall så sjukt trött och ska nog gå och sova lite tror jag.

Puss

Ohlalala

Jag kan inte låta bli, jag är så glad!!!! Jag fick VG på Gisen. Aaaaa. jag skulle kunna sjunga och dansa. Men jag nöjer  mig med att tala om det här.

Haha. Nu väntar jag bara på antagningsbeskeden inför höstterminen. Jag vill läsa franska. Jag vill komma in. Hoppas hoppas.


Famille d'accueil 2

Jaha, då har jag fått en ny värdfamilj. Inte ska det gå smidigt inte ;). Nu ska jag i alla fall bo hos en tjej som är 30 år och har en hund. Hon tycker om att laga fransk mat och dansa. Det kan nog bli spännande. Imorgon ska skriva ett mail till henne... Det ska bli kul att se hur det går med  tanke på att min franska är allt annat än bra just nu. Men några rader ska jag väl i alla fall få ner.

Sedan blir det till att maila skolan så att jag kan bli hämtad på flygplatsen när jag kommer till Nice...

Famille d'accueil

Jag fick ett mail idag eller kanske igår där jag fick veta min värdfamilj för resan. Det ska bli jättekul att trääffa dem. Jag ska i alla fall bo hos en dam som heter Gouta och hennes dotter Soraya. Soraya är tydligen 26 och arbetar som engelskalärare... hehe, kan ju vara bra om min franska klappar ihop totalt :). De är väldigt hjälpsam familj skriver de, det ska bli så kul att komma iväg.

Jag fick också en del annan information om skolan och så men den har jag inte läst ordentligt än.

Längtar så efter Frankrike, två år sedan sist.


Bayeux (tror jag att det stavas), en underbar stad i alla fall.

Ska bli spännande att utforska något nytt :).

Min ö

Igår åkte vi ut till Rossö och hälsade på Jessica, Jerker och Arve som hyr en stuga där. Det blev sol, kantareller och en underbar dag. Det blev inget bad den här gången heller och jag får helt enkelt skylla på att det var blåste kallt. Verkligen jättekallt. Men men vad ska man göra, det är bara att härda ut det är ju ändå sommar.







:)

Eclipse

Ja, jag och Anna drog till Göteborg i lördags och gick på den tredje delen i the Twilight Saga, Eclipse. Jag tyckte att det var den bästa hitills och det som är bra med alla filmerna är att de är så oerhört lika böckerna. Det enda som var lite kasst var att man inte fick veta att Bree Tanner var just Bree Tanner. Annars var den mycket bra.



Tycker dock att det är ganska synd att de ska dela upp sista boken i två filmer. Det känns som om det blir för mycket och som att de försöker mjölka så mycket pengar ur det som det bara går.

Men vi längtar...

Sol men inget bad

Idag har vi varit en snabb sväng vid havet och solat lite. Det blev inget bad för min del det var för kallt i vattnet. Jag ska ha mycket varmare än vad som var.



:).

Nu ska jag och Anna snart dra till Gbg och gå på Eclipse.

Ha de!

Virkning del 1

Ja, idag har jag lärt mig att virka. Jag har gjort luftmaskor, fasta maskor, stolpar och dubbla stolpar. Jag är mycket inponerad av mig själv även om det var enklare än jag trodde. När jag hade hållit på en stund fick jag in tekniken och då blev det till och med snyggt. Det är inte så illa det, i alla fall inte för att vara första gången. Nu har jag fått i "hemläxa" av mormor att sticka några fyrkanter. Hihi, det ska bli kul och vi får väl se hur det går :).



En liten bild på mitt verk från idag. Det ser mycket snyggt ut om jag ska vara ärlig :).

Och jag måste ju bara tillägga att det är spännande att Nederländerna slog ut Brasilien i fotbolls VM. Vem hade kunnat tro det?

Ha en bra kväll!

Bloggtorka

Jag har verkligen inte haft tid, ork eller lust att blogga den senate tiden. Dels för att jag inte har gjort så mycket och dels för att jag inte har haft något vettigt att skriva överhuvudtaget. Tråkigt men sant.

Under veckan som har gått har jag i alla fall slappat, slappat, varit i Ullared och i Göteborg, grillat, shoppat och slappat lite mer. Ganska skönt egentligen.

Om en stund ska jag ner till stan och låna lite böcker på bibblan innan jag ska hälsa på mormor och morfar. Mormor ska lära mig att virka... Det kan nog bli intressant tror jag :).



Em bild från grillningen igår. Farmor var här och det var jättemysigt.

Ha de!
RSS 2.0