Markörer


I går klockan nio på morgon åkte vi till msb:s övningsomsåde för att vara markörer. Det var verkligen spännande men ingen visste var vi skulle så det blev lite problem men det löste sig. Vi fick i alla fall sätta oss i ett litet hus där övningsledarna bor i vanliga fall och vänta på att få göra våra inspel. Det hände inget på förmiddagen men vi fick i alla fall god lunch som någon annan hade lagat. Det var toppen. Att få mat som man själv inte har lagat är verkligen underbart. På eftermiddagen fick göra ett inspel som flyktingar som sökte jobb som vakter på anläggningen. Först delade de upp oss i grupper och jag va i gruppen som inte talade engelska och fick vänta vid gaten. Muhammed var den enda som pratade engelska av oss så han snackade med vakterna, det var skumt att vi andra fick stå där och prata på vårt låtsas språk. Sedan blev vi hämtade och fick gå iväg för arbetsintervjuer. Det var ännu skumare. jag blev intervjuad av Annelie och Jonas och jag känner ju dem och så skulle man tillråga på allt prata jättedålig engelska. Men det gick nog bra tror jag. :) Sedan bar det av genom skogen till platsen där bussen skulle hämta oss. Det värsta var att vi skulle gått uppåt när vi kom ur skogen men vi gick neråt så vi fick vända efter ett tag och så upp igen.

Idag så började dagen med ett inspel direkt på nä vi kom fram. Vi var flyktingar som ville ha mat och vatten så vi parkerade oss utanför gaten. Vi berätta också att vi hört en explosion och känr en konstig lukt (utsläpp från fabrik). Det var roligt och vi fick en karta till flyktinglägret och vatten. Vi gick och sedan kom vi tillbaka för att ställa till det lite mer för dem. Sedan var det neråt vägen och upp genom skogen för att äta lunch. Efter lunchen fick vi identiteter för att representera olika organistioner så att vi skulle kunna se hur övningsområdet ser ut. Jag blev en Malinofski från Polen som kom från WHO. Riktigt intressant. :) Det var kul att se campet såg ut och man blev lite lungnad på punkten sängar det såg helt okej ut. Duschen därimot ska vi inte tala om. Vatten i en dunk med slang och munstycke. Sedan fick man pumpa upp vattnet och duscha av sig. Det låter ändå okej tills man inser att det inte finns någon värme i tältet och att det kommer vara massa minusgrader när vi ska göra det i vinter. Dessutom kommer hela golvet vara is då ppå grund av allt vatten. :) Underbart va? Men det har ändå varit två jätteroliga dagar och det ska bli kul att komma ut till vintern.

Övningsledaren som vi träffade mest var en gammal student så det var jättekul. Speciellt att höra vad hon gjort sedan hon gick ut. Det kändes ännu mer konkret nu än vad det gjorde innan. Ska bli så¨spännande att se vad som händer i framtiden.

Nu ska jag slappa och titta på svenska hollywood fruar. Jag hoppas att det ska ta bort den huvudvärk som har plågat mig hela dagen.

Puss Sofia


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0