Recepies

Eftersom jag har fått en del förfrågningar om brödet så lägger jag upp recepten nu :).

Brödet var jätteenkelt att göra. Jag gjorde dubbelt recept eftersom jag ändå var tvungen att köpa ett helt paket jäst :P.

Ingredienser:
25 g jäst
2 dl mjölk
3 dl vatten
½ tsk salt
½ msk honung
6-8 dl dinkelmjöl
1 ägg
Solrosfrön

Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölk och vatten till 37 grader. Rör ut jästen med lite av vätskan. Tillsätt salt och honung. Häll på resten av västskan. Tillsätt sedan mjölet, lite i taget. Arbeta till en smidig deg och låt sedan jäsa i 40 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 15 delar. Rulla till bullar och lägg på en plåt. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över solrosfrön. Grädda i cirka 8 minuter.

Choklad- och kolakakan är också väldigt enkel att göra och den blir helt fantastisk.

Ingredienser:
115 g smör
2 dl vetemjöl
2 dl råströsocker

Kör smör, vetemjöl och råströsocker i en matberedare till en jämn smet. Tryck ut smeten i en bakpapperklädd form. Grädda i ugnen i 20-25 minuter på 180 grader eller tills kakan är gyllene.

175 g smör
1 dl råströsocker
3 msk ljus sirap
1 burk kondenserad mjölk
200 g choklad

Under tiden som kakan är i ugnen eller efter om det är enklare gör kolan. Häll smör, socker, sirap och kondenserad mjölk i en kastrull och värm på låg temperatur tills sockret har smält. Låt då koka upp och koka sedan i cirka 6 minuter tills smeten har tjocknat. Rör hela tiden för kolan bränner annars fast i botten. Häll kolan på kakan och ställ i kylen tills den stelnat. Smält chokladen i mikron eller i vattenbad och bred den över kakan. Ställ i kylskåpet tills den stelnat.




Kommentarer
Karin

tackar! :D

2011-09-13 @ 17:28:51
URL: http://thechocolatecookie.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0