Varför ligger Jimmy under bordet?

Idag var det ännu en 8-17 dag, den andra i rad. Men till skillnad från igår när vi bara hade föreläsningar nästan bestod hela dagen (minus 1 timmes föreläsning) av praktiska övningar.

Först fick vi öva bemötande i olika situationer. Vi delades upp i tre grupper där två av grupperna var chockade och den tredje var sjukvårdgrupp. Första scenriot gick ut på att skolan ahde blivit bombhotad och personerna i vårt klassrum hade suttit fast där en timme utan möjlighet att komma ut (pga bomberna) och sedan fick sjukvårdgruppen komma och bemöta dessa chockade, stressade, ångestfyllda männsikor. Min grupp var först ut så vi hade ingen anning om vad som väntade men det gick ganska bra faktiskt. Jag fick "bemöta" Sara som hade en fördröjning och var i allvarlig chock :).

Det andra scenariot gick ut på att vi var i ankomsthallen på en flygplats och väntade på våra anhöriga som skulle komma med ett plan. På väg in mot landning fattade planet eld och brann upp inför de chockade anhörigas ögon. Sedan fick sjukvårdtruppen bemöta och ta hand om dessa upprivna människor. Den gången var det svårare men det ger oerhört mycket att öva praktiskt.

Dagen avslutades med att vi satt i grupper om tre (en "intjervjuare", en "utfrågad" och en "övervakare") och så fick den utfrågade dra ett case och så fick intervjaren hantera detta. Få personen att prata om det och lyfta sina känslor om det. Det var ganska svårt för casen var svåra, dels var det barn och så var det om jobbiga saker som skuld, mobbing, självmord, bortgifte osv. Men lärorikt.

Det var dagen det, väldigt rolig och väldigt lärorik. Nästa kurs vet jag att vi kommer att ha ännu mer praktiska moment vilket är tur när vi går så långa dagar. Nu ska vi vara lediga tills på fredag då vi har skola igen och sen bär det av hem till T.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0