Last days in Africa

Nu ar det bara tva och en halv dag kvar innan vi aker hem till Sverige igen. Just nu sitter vi pa ett internetcafe i Arusha och skriver lite och uppdaterar oss pa verkligheten. Vi kom till Arusha tidigare idag och hitills har vi besokt internationella krigstribunalen for Rwanda. Det var jatteintressant och om vi hade haft mer tid hade jag definitivt kunnat sitta mycket langre och lyssna. Imorgon ska vi aka till ett kaffeplantage och masaihem. Det ska bli valdigt roligt. Sedan aker vi tillbaka till Moshi for att spendera den sista dagen pa Kili center innan det bar av mot Sverige pa torsdag formiddag. Sedan landar vi pa Arlanda pa fredag formiddag.

Sedan jag skrev sist forutom detta har vi rest nastan 9 timmar for att komma till Moshi, vi har varit pa barnhemmet (Kili Center), vi har besokt ett annat barnhem som heter Tuleeni, vi har shoppat tills vi knappt kunde sta pa benen i varmen (vi lyckades valja den varmaste dagen saklart) och vi har gjort en hel del annat ocksa. Vi har ocksa umgatts med Anna som vi traffade i Solleftea och som ar volontar pa Kili center just nu. Valdigt kul att umgas med henne ocksa, hon ar verkligen jattetrevlig :).

Sedan har vi ocksa akt pa en en dagars safari till Arusha National Park och tittat pa lite vilda djur. Forsta delen pa dagen var en tre timmar lang walking safari nar vi gick med en ranger (med gevar) genom djungeln och tittade pa djur ch vaxter. Vi var till exempel ungefar 50 meter fran bufflarna, det  var ganska haftigt, speciellt nar man inte sitter i en bil. Sedan sag vi vartsvin, giraffer och svart-vita apor ocksa. Nar vi stod och tittade pa aporna blev ett vildsvin dodat av en leopard ungefar 100 meter (max) bort i skogen. Rangern visade oss vildsvinet sedan som hade ett stort sar och fortfarande levde. Ganska hemskt och lite synd att vi inte fick se leoparden, det hade varit haftigt.

Sedan akte vi pa en game drive med jeepen och tittad pa lite fler djur (nagra i alla fall). Da sag vi fler giraffer och bufflar och vartsvin men ocksa zebra, water buck, babian, flamingo och flodhast. Flodhastarna var haftiga men de var pa valdigt langt hall. Sedan sag vi lite fler djur men inget stort som ar vart att namnas. Vi ville jattegarna se elefant for det ska finnas men tydligen, enligt var inte sa bra guide, sa gommer de sig uppe i bergen... Jaja, allt som allt var det en lyckad dag och enda som vi hade otur med var att det var kallt, molnigt och att det regnade lite. Vi lyckas alltid valja fel dag till vara storre utflyckter, var samma sak med forsranningen.

Men allt som allt sa har vi det ganska bra just nu men det ska bli ganska skont att komma tillbaka till Sverige igen och ata lite svensk mat och slippa oroa sig sa mycket for alla spindlar och mygg :P. Det var nog allt fran Afrika for den har gangen och snart sa ses vi i Sverige igen.

Massa kramar fran Tanzania


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0